ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ !!!

2106

Φωτεινή Ζιάρα: Ποτέ δεν είπα οτι οι πρόσφυγες θα είναι μόνο από τη Συρία

Φωτεινή Ζιάρα: Ποτέ δεν είπα οτι οι πρόσφυγες θα είναι μόνο από τη Συρία

Διαψεύδω κατηγορηματικά την κυρία Τσικρέλη.

Εγώ ουδέποτε δεν ανέφερα ότι τα ασυνόδευτα κορίτσια που θα φιλοξενηθούν στην Δομή του Πενταλόφου θα είναι αποκλειστικά από τη Συρία.

Συγκεκριμένα και στην τελευταία μου συνέντευξη που έδωσα στην εκπομπή «ραδιολογος», αναφέρω ακριβώς τις εθνικότητες των κοριτσιών που θα έρθουν.

Τονίζω ότι το έργο που αναλάβαμε είναι δύσκολο και ζητάμε στήριξη από παντού. Διαβεβαιώνουμε ότι από τους κατοίκους του Πενταλόφου που είναι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι έχουμε την ανάλογη συμπαράσταση που απαιτείται.

Το έργο που αναλάβαμε όσο και δύσκολο αν είναι θα το φέρουμε εις πέρας με κάθε δυνατό μέσο.
Με εκτίμηση
Φωτεινή Ζιάρα
Αντιδήμαρχος Διοικητικού, Οικονομικών και Προγραμματισμού Δήμου Βοΐου

Έφυγε η 17χρονη από το Κονγκό από τον Πεντάλοφο. Δεν της άρεσε το χωριό!!!

Έφυγε η 17χρονη από το Κονγκό από τον Πεντάλοφο. Δεν της άρεσε το χωριό!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας kozan.gr, ένα από τα τέσσερα κορίτσια που αφίχθησαν, χθες το μεσημέρι, στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Κοριτσιών στον οικισμό Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου, λίγη ώρα αργότερα, εξέφρασε την επιθυμία να φύγει.

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Φωτεινή Ζιάρα, επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντας πως «Η 17χρονη από το Κογκό, από την πρώτη στιγμή που έφτασε στον Πεντάλοφο, εξέφρασε την επιθυμία να φύγει. Αρνήθηκε να φάει, ενώ σήμερα (Τετάρτη), το πρωί, ζήτησε και πάλι να φύγει, λέγοντας ότι της είχαν υποσχεθεί ότι θα μεταφερθεί σε κάποια αντίστοιχη δομή στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα, όπου θα υπήρχε περισσότερος κόσμος, συμπληρώνοντας πως στο χωριό (Πεντάλοφο) δεν έχει τίποτα να κάνεις. Οι άνθρωποι της δομής προσπάθησαν να την μεταπείσουν λέγοντάς της πως είναι αρχή και πως θα χρειαστεί λίγο χρόνο προσαρμογής, όμως η 17χρονη  ήταν ανένδοτη. Πήρε τα πράγματά της κι έφυγε. Διένυσε μια απόσταση περίπου 15χλμ. από τον Πεντάλοφο μέχρι την Μόρφη Βοΐου, όπου και την εντόπισε η αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί. Για το συγκεκριμένο συμβάν ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) αλλά κι η ΜΚΟ «Μετάδραση». Η κοπέλα μεταφέρθηκε αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Σιάτιστας κι εκεί έγιναν εκ νέου προσπάθειες ώστε να πεισθεί να επιστρέψει στον Πεντάλοφο, όμως κι αυτές οι προσπάθειες στάθηκαν άκαρπες. Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις η 17χρονη θα παραμείνει στο αστυνομικό τμήμα (ήδη έχει μεταφερθεί στο Α.Τ. Νεάπολης), μέχρι να βρεθεί άλλη δομή να τη φιλοξενήσει ή αν ζητήσει να επιστρέψει πίσω στον Πεντάλοφο.

kozan.gr

 

Περί της υποδοχής προσφύγων.. Της Τραϊανής Τσικρελή

Περί της υποδοχής προσφύγων.. Της Τραϊανής Τσικρελή

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ταλαιπωρία ανθρώπων που έχουν φύγει από την Πατρίδα τους για οποιονδήποτε λόγο.

Όμως οι χειρισμοί της κας Ζιαρα και του Δημάρχου πάνω σε τόσο ευαίσθητα θέματα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανευθυνότητας και εμπαιγμού προς τους πολίτες του Βοΐου.

Ο αρχικός σχεδιασμός καθώς και οι προϋποθέσεις για την φιλοξενία ασυνοδευτων προσφύγων είχε να κάνει με τα εξής :
Στον Πεντάλοφο να φιλοξενηθούν 39 ασυνόδευτα κορίτσια μέχρι 18 ετών κι αποκλειστικά από την Συρία.
Μάλιστα σε ανάρτησή του ο Θεοφύλακτος Ιωάννης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε ότι θα γέμιζε ο Πεντάλοφος με παιδικές φωνούλες.
Στην αντίδρασή μου και σε χυδαίους χαρακτηρισμους «κάποιων» δέχθηκα δυαδικτιακο «μπουλιγκ» γιατί έγραφα ότι όλα γίνονται για άλλους σκοπούς κι ότι δεν θα υπήρχε σοβαρή διαχείριση του ευαίσθητου προβλήματος των μεταναστών, λαθραίων, από την Δημοτική Αρχή.
Πριν κάποιες μέρες, η κα Ζιαρα σε συνέντευξή της ραδιοφωνική, και πάλι υποστήριξε με σθένος, ότι τα κορίτσια θα προέρχονταν από την εμπόλεμη χώρα, την Συρία.
Ψέματα, ψέματα, ψέματα.
Σήμερα επιβεβαιωθηκα για άλλη μια φορά σε όσα υποστήριζα και υποστηρίζω, γνωρίζοντας ότι και πάλι από» κάποιους» θα χαρακτηριστω ως Φασιστρια η Ρατσίστρια. Το έχω συνηθίσει πλέον και δεν δίνω πλέον σε τέτοιους κακόβουλους ανθρώπους σημασία. Γιατί το μόνο μέλημά τους είναι η «κονόμα» και τίποτε άλλο, κι ας μη γελιόμαστε.

Σήμερα ήρθαν τα πρώτα τρία ή τέσσερα ασυνόδευτα ανήλικα κορίτσια. Η φωτογραφία μαρτυρεί αν είναι ή όχι ανήλικα.
Είναι από το Κογκό και το Κουβέιτ.
Δηλαδή από χώρες που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση.

Να μην μακρυγορω :
Ας μας απαντήσουν ο Πρόεδρος Πενταλόφου, η κα Ζιαρα και προπαντός ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος, για ποιους λόγους δεν έφεραν κορίτσια ανήλικα από την Συρία;
Ποιας ηλικίας είναι τα συγκεκριμένα και για ποιο λόγο και πως ήρθαν στην χώρα μας.

Κύριοι και κυρίες της Δημοτικής μας Αρχής.
Εκτός από τις ψυχές των προσφύγων, και τονίζω προσφύγων κι όχι λαθρομεταναστων, υπάρχουν και οι δικές μας ψυχές, οι ψυχές των Βοιατων που κουράστηκαν από τα επικίνδυνα παιχνίδια σας που αποσκοπούν σε «ομιχλώδη» συμφέροντα.

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές αλλοδαπών σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές αλλοδαπών σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων

Ένας από τους μεταφερόμενους είναι δραπέτης φυλακών, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν 5 καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες είχαν καταδικαστεί σε ποινές ισόβιας κάθειρξης, κάθειρξης και φυλάκισης, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση, ληστείες, σύσταση και συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπές, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, εμπρησμό από πρόθεση και πλαστογραφία, κατά περίπτωση

 

Επιπλέον, σε βάρος των μεταφερόμενων, εκκρεμούσαν και 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, σύσταση και συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπές και παράνομη οπλοφορία 

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 1.270 ευρώ, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν σήμερα (04-04-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, τρεις (3) διακινητές που προωθούσαν προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις (3) μη νόμιμους αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ ο ένας εξ αυτών είναι και δραπέτης φυλακών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πρωινές ώρες σήμερα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε περιοχή της Καστοριάς.

Από τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το ένα όχημα, που οδηγούσε η  41χρονη αλλοδαπή μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, δυο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 29 και 35 ετών, οι οποίοι προκειμένου να αποδείξουν το νόμιμο της παραμονής τους στην χώρα μας, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι:

Σε βάρος του 29χρονου, ο οποίος είναι δραπέτης φυλακών, εκκρεμούσαν:

  • Ένταλμα Σύλληψης Α΄ Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Χαλκίδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών,
  • Απόφαση Α΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής,
  • Απόφαση Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους, για κλοπή,
  • Απόφαση Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για κλοπή,

Σε βάρος του 35χρονου, εκκρεμούσαν:

  • Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Γ΄ Τμήματος Πρωτοδικείου Λάρισας, για ληστεία, σύσταση και συμμορία και παράνομη οπλοφορία,
  • Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη είκοσι πέντε (25) ετών και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστείες, σύσταση και συμμορία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, εμπρησμό από πρόθεση και πλαστογραφία.

Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε ότι το έτερο όχημα, που οδηγούσε ο 32χρονος ημεδαπός, με συνοδηγό την 27χρονη ημεδαπή, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, επίσης, προκειμένου να αποδείξει το νόμιμο της παραμονής του στην χώρα μας, επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμούσαν:

  • Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη είκοσι πέντε (25) ετών και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστεία, σύσταση και συμμορία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, εμπρησμό από πρόθεση και πλαστογραφία,
  • Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Γ΄ Τμήματος Πρωτοδικείου Λάρισας, για ληστεία, σύσταση και συμμορία και παράνομη οπλοφορία,
  • Ένταλμα Σύλληψης του 2ου Τακτικού Ανακριτή Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ληστεία.

Κατασχέθηκαν συνολικά τα δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά, το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων εβδομήντα (1.270) ευρώ, δυο (2) κινητά τηλέφωνα, ένα (1) πλαστό Δελτίο Ταυτότητας Ελληνικών Αρχών, ένα (1) πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού και ένα (1) πλαστό Διαβατήριο.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Στην Κοζάνη θα βρίσκεται ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Νίκος Παπανδρέου στα πλαίσια των προεκλογικών περιοδειών του αν την Ελλάδα.

Στην Κοζάνη θα βρίσκεται ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Νίκος Παπανδρέου στα πλαίσια των προεκλογικών περιοδειών του αν την Ελλάδα.

Στην Κοζάνη θα βρίσκεται ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Νίκος Παπανδρέου στα πλαίσια των προεκλογικών περιοδειών του αν την Ελλάδα.

Η Ν.Ε. και οι Τοπικές Οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης καλούν τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος στην εκδήλωση- ομιλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις  8:00 μ.μ.  στο κέντρο Πολιτισμού Αιανής.

Θα προηγηθεί επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης στις 4:00 το απόγευμα.

Εντατικές προετοιμασίες για την 1η Πολυκλαδική Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη

Επιδότηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης στους συμμετέχοντες

Την 1η Πολυκλαδική Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, 8-12 Μαΐου 2019, στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης.

Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης θα υλοποιηθεί και το «1ο Συνέδριο του Αναπτυξιακού Τρίπτυχου της Περιφέρειας μας Τουρισμός-Πολιτισμός-Τοπικά Προϊόντα».

Η έκθεση που αποτελεί την συνέχεια της Γενικής Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας στοχεύει στην τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων αλλά και την υψηλή ανταποδοτική προβολή τους μέσω της άμεσης επικοινωνίας με τους επισκέπτες.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκος Σαρρής μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε « Η έκθεση θα αποτελέσει ορόσημο για την εκθεσιακή πολιτική του επιμελητηρίου στην περιοχή και συνάμα το μεγαλύτερο επιχειρηματικό γεγονός, Στόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναδειχθούν και το επιμελητήριο να αναπτύξει την εξωστρέφειά του, για αυτό το λόγο θα υπάρξει επιδότηση των επιχειρήσεων-μελών του επιμελητηρίου με ποσοστό 20%».

Ο πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Κοσμάς Καλεντηριάδης αφού ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Κοζάνης για την στήριξη υπογράμμισε πως «Για μας είναι ένα στοίχημα. Πρέπει να τονώσουμε την αγορά της Δυτικής Μακεδονίας βγαίνοντας έξω από τα σύνορά της. (…) Η απόφαση για αλλαγή της ημερομηνίας της έκθεσης πάρθηκε γιατί η άνοιξη είναι ευνοϊκότερη κίνηση της αγοράς ».

«Η έκθεση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς εκθέσεων οι οποίες επί 33 χρόνια προσέφεραν τα μέγιστα στην εξωστρεφή δράση όλης της επιχειρηματικής κοινότητας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Ευθύμιος Χασιώτης τονίζοντας « για εμάς ο τομέας των εκθέσεων είναι ο ίσως ο πιο βασικός προκειμένου οι εξωστρεφείς δράσεις των επιχειρήσεων με τη βοήθεια του επιμελητηρίου να είναι αυτές που θα δώσουν “ανάσα” στην περιοχή ».

Τέλος ο ανάδοχος του έργου, Μιχάλης Μακαρίου ανέφερε πως « Η έκθεση είναι προσανατολισμένη με την αλλαγή της ημερομηνίας, το συνέδριο, το επιχειρηματικό σεμινάριο προς τους εκθέτες, καθώς και τις διάφορες εκδηλώσεις να συνεισφέρει στην τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων».

Η ανανεωμένη 1η Κλαδική Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών έχει σαφή και οργανωμένο σχεδιασμό ώστε να μεγιστοποιήσει το θετικό αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις και να αποτελέσει το σημαντικότερο κοινωνικοοικονομικό γεγονός της περιοχής.

Τους έπιασαν την ώρα της πώλησης μισού κιλού κοκαΐνης στην Εγνατία

Οι κινήσεις του 43χρονου Αλβανού εμπόρου είχαν παρακολουθηθεί εδώ και αρκετό καιρό από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Βέροιας.

Την οδό Εγνατία χθες βράδυ επέλεξαν διακινητές κοκαΐνης προκειμένου να κάνουν τη συναλλαγή τους και να συνεχίσουν την περαιτέρω διασπορά του ναρκωτικού σε χρήστες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο οι κινήσεις του 43χρονου Αλβανού εμπόρου παρακολουθούνταν εδώ και αρκετό καιρό από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Βέροιας.

Έτσι, όταν ο 43χρονος επιχείρησε να πουλήσει ποσότητα 533 γραμμαρίων σε δύο ομοεθνείς του 24 και 30 ετών οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τους.

Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα και σε έρευνες που ακολούθησαν σε 2 σπίτια που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 130 γραμμαρίων, δύο μικροσυσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη βάρους 1,3 γραμμαρίων, οκτώ ναρκωτικά δισκία για τα οποία δεν διέθετε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και το χρηματικό ποσό των 24.180 ευρώ το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε έπιπλο του σπιτιού.

Επιπλέον κατασχέθηκε και όχημα που χρησιμοποιούσε ο 43χρονος ως μέσο απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης

Το Σωματείο μας μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 26, 27 και 28/3/2019 συγκροτήθηκε σε Σώμα στις 4 Απρίλη 2019 και το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τάτσιος Παναγιώτης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λαμπαδάς Αριστείδης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σιδέρης Γεώργιος
ΤΑΜΙΑΣ: Δεληγιάννης Μιχαήλ
ΕΦΟΡΟΣ: Χριστοδούλου Γεώργιος

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Τσαμπούρης Θεόδωρος, Μαλούτας Παναγιώτης,Πάσχος Σπύρος

Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία οι: Τάτσιος Παναγιώτης, Δεληγιάννης Μιχαήλ, Παπάς Δημήτριος

Το νέο ΔΣ υπόσχεται ότι θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και την βοήθεια όλων των συνταξιούχων για τα προβλήματα που έχουμε.

Διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά και τον αγώνα μιας ζωής.

Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απαιτούμε άμεσες λύσεις στα εξής:

Μπροστά στο Πάσχα να δοθεί άμεσα το δώρο και τα υπόλοιπα δώρα που άδικα μας έχουν αφαιρεθεί.

Να γίνει άμεση αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας στα προηγούμενα επίπεδα. Να μην έχουμε καμία μείωση στο αφορολόγητο.

Να αποδοθούν άμεσα σε όλους τους δικαιούχους χωρίς κανένα προαπαιτούμενο όλες οι παράνομες παρακρατήσεις και τα αναδρομικά τους.

Να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτές στα νοσοκομεία.

Να μην πληρώνουμε τα φάρμακα και κρατήσεις για την Υγεία από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα έχουμε πληρώσει.

Αμεση απόδοση σύνταξης για τους συνταξιούχους από το 2015 μέχρι την εφαρμογή του νόμου 4387/16.

Γρήγορη απονομή συντάξεων κύριων, επικουρικών και απόδοση εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Είμαστε στις επάλξεις του αγώνα γιατί γνωρίζουμε ότι οι κατακτήσεις είναι αποτέλεσμα του αγώνα. Τις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση, τα δώρα, την δημόσια υγεία και το σύνολο των κατακτήσεων του λαού δεν τα έδωσαν τα δικαστήρια, οι αγωγές, οι κυβερνήσεις, κατακτήθηκαν στο καμίνι του αγώνα με σκληρή ταξική πάλη.

Ο,τι αυτό το διάστημα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε, αλλά και να κερδίσουμε, όπως την επιστροφή για την Υγεία, την εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις, τη μη εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, για τη χηρεία, είναι αποτέλεσμα μιας ασίγαστης αγωνιστικής δράσης των απόμαχων της δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Θα συνεχίσουμε σταθερά σε αυτόν το δρόμο μαζί με τα παιδιά μας, μέχρι ο πλούτος που παράγουμε να υπηρετήσει τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Επίσης, το νέο ΔΣ καταγγέλλει την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για τις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της με στόχο να στήσει ένα «συνέδριο» – παρωδία με νόθους και εργοδότες και δηλώνει τη συμπαράστασή του στους αντιπροσώπους της ΔΑΣ, καθώς και άλλων συνδικαλιστών που δίνουν τη μάχη για να γίνει ένα συνέδριο με πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων.

Συνδικάτα εργατών – όχι των εργοδοτών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑυτοί σπανίζουν.
Επόμενο άρθροΔΙΑΦΟΡΑ …
Ο θεόδωρος Πεσνικάς έχει γεννηθεί το 1964 και είναι Αρχισυντάκτης του Ράδιο Σιάτιστα. Εκτός από την ενημέρωση και το ρεπορτάζ διαχειρίζεται τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό.