ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ….

505

Ο Δήμος Βοΐου συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της εθνικής ομάδας εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος Europe GoesLocal υπό τον συντονισμό του Ι.Ν.Ε.Δ.Ι.Β.Ι.Μ (Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης), που στοχεύει στην ενίσχυση του youthwork και των πολιτικών νεολαίας σε επίπεδο Δήμων στην Ευρώπη, μέσω χάραξης πολιτικής και υλοποίησης δράσεων για τους νέους που διοργανώνονται είτε από Δήμους είτε από φορείς της κοινωνίας των πολιτών με την αρωγή των Δήμων.

H συνάντηση  έλαβε χώρα στην Καλαμάτα από τις 21-23 Φεβρουαρίου 2023 και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους 20 Δήμους της χώρας που επιλέχθηκαν για τη στελέχωση της σημαντικής και πρωτοπόρας αυτής σύμπραξης. Εκ μέρους του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των εκπροσώπων σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης των Δήμων μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη νεολαία Erasmus + και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές δήμων στον τομέα της νεολαίας.

Η τακτική εκπρόσωπος του Δήμου Βοΐου, Λαδά Βασιλική, η οποία επιλέχθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσίασε τη δυναμική του Δήμου μας προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για τη νεολαία σε συνεργασία με ομάδες νέων και συλλόγους που δρουν στην περιοχή, με ιδιαίτερη αναφορά στο φεστιβάλ FiestaVoio, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής, με την ενεργό συμμετοχή των νέων.

Radiosiatista.gr

Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Βοΐου (ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ): Όλοι στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση  την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Όλοι στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση  την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Να παρθούν μέτρα ασφαλείας και υγείας για όλους τους εργαζόμενους. Να σταματήσουν οι ζωές οι δικές μας και των παιδιών μας να αντιμετωπίζονται ως κόστος. Καμία συγκάλυψη ευθυνών στο έγκλημα των Τεμπών. ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους  στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και των συλλόγων την Τετάρτη 8 Μαρτίου στη 1 μ.μ.στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Σε Διαβούλευση τέθηκαν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έργου εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 27,3 MW στη θέση Ντρισινίκος, της ψηλότερης κορυφογραμμής του Μπούρινου, μίας εκ των δυο κορυφογραμμών που περικλείουν την περίφημη κοιλάδα του Μεσιού Νερού.

Το έργο βρίσκεται στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Αιανής, Βεντζίου & Σιάτιστας των Δήμων Βοΐου, Γρεβενών & Κοζάνης, με φορέα λειτουργίας την εταιρεία «GREEN VELOCITY 4 Ι.Κ.Ε.».

Όπως αναφέρεται στις ΜΠΕ του Έργου «Η προτεινόμενη θέση εγκατάστασης του αιολικού πάρκου βρίσκεται εντός των ορίων περιοχών του δικτύου Natura 2000 και σημαντικής περιοχής για τα πουλιά».

Το έργο θα περιλαμβάνει 7 ανεμογεννήτριες (3.900 kw η κάθε μία), ύψους 150 μ. περίπου (Ύψος πύργου 84μ. και ύψος πτερυγίου 65,5μ.).

Οι πλατείες των ανεμογεννητριών θα καταλάβουν έκταση 40 τμ., θα είναι έξι, και στη βάση τους θα γίνουν εκσκαφές κυκλικής διατομής 20 μ. και βάθους 2,5 μ.

Θα γίνει διάνοιξη νέων δρόμων μήκους 5.560m. και θα διαπλατυνθεί υφιστάμενο δίκτυο 3.580m.

Ο Μπούρινος αποτελεί την μοναδική για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης Ζώνη Ειδικής Προστασίας «GR 1330002 –Όρη Βόρειου Βούρινου και Μέλλια», σημαντική περιοχή για τα πουλιά, πληροί τα επιστημονικά κριτήρια της BirdLife International.

Επίσης είναι χαρακτηρισμένος ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) «GR 1330001-Όρος Βούρινο (Κορυφή Ασπροβούνι)», μοναδική επίσης για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σύμφωνα με την Οδ. 92/43/ΕΟΚ, λόγω των σημαντικών οικοτόπων και πανίδας που φιλοξενεί.

Έχει ενταχθεί προσφάτως στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, λόγω της γεωλογικής ιδιαιτερότητάς και σημασίας.

Για τους παραπάνω λίγους η περιοχή θα έπρεπε να εξαιρεθεί από την τοποθέτηση έργων ΑΠΕ καθώς είναι βέβαιη η αλλοίωση των χαρακτηριστικών της κι η μετατροπή της σε Βιομηχανική Ζώνη. Εξάλλου η Δυτ. Μακεδονία έχει συνεισφέρει τα μάλα στην υποτιθέμενη «πράσινη ανάπτυξη» κι οι εθνικοί στόχοι παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια από ΑΠΕ έχουν υπερκαλυφθεί.

Η συναισθηματική αξία του Μπούρινου για την πόλη της Σιάτιστας είναι τεράστια, από δω υδροδοτήθηκε κι υδροδοτείται η πόλη, είναι περιοχή απείρου κάλους και προσφέρεται για αναψυχή, για ορειβασία και για άλλες ορεινές δραστηριότητες.

Έχουν επενδυθεί, για την ήπια ανάπτυξη της περιοχής, από τον πρώην Δήμο Σιάτιστας και τον νυν Δήμο Βοίου,  μεγάλα κεφάλαια.

Καλούμε τη Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας, αλλά και τις άλλες εμπλεκόμενες κοινότητες, το Δήμο Βοΐου και τους όμορους Δήμους Γρεβενών και Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, να καταψηφίσουν τις ΜΠΕ του έργου.

Η προσφυγή στο ΣτΕ του Δήμου Βοΐου είναι μονόδρομος.

Να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο μας με μοναδικό θέμα την αποτροπή της εκτέλεσης του έργου.

Η αντίδραση των συλλογικοτήτων της πόλης της Σιάτιστας αλλά και των απλών πολιτών θα είναι τεράστια.

Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας

Κοινοποιήστε:

Topics: Βόιο Σιάτιστα Τσοτυλι Νεάπολη Σισανι Σισάνι Βοιου

1 Comment Already

  1. Ανώνυμος. – 7 Μαρτίου, 2023 at 12:00Οι οικολόγοι ακούν αλλά, οι οικολόγοι είναι μόνο εάν γεμίζουν οι τσέπες τους. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη.ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχόλιο *

Όνομα

Email

Ιστότοπος

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από ‘δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  «Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  « που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε «δημοσίευση», τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.« Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ζουράρι «Ελληνοτρόπιο», την Κυριακή 19 Μαρτίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ΚοζάνηςΈκθεση βιβλίων ξένων γλωσσών στην Κοζάνη στις 12 Μαρτίου 2023 στο ξενοδοχείο Αλιάκμων »

  1. Γνωρίζετε ότι το kozan.gr είναι από τα ελάχιστα site, του είδους του, στην Π.Ε. Κοζάνης, με παραγωγή πρωτογενούς υλικού – ειδήσεων, σταθερά, σε Κοζάνη & τα τελευταία 6 χρόνια και στην Πτολεμαΐδα, καλύπτοντας σε ποσοστό άνω του 80% όλα τα γεγονότα δράσεις που λαμβάνουν χώρα στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Δ. Μακεδονίας;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ…

Stay Update

 FORD Α&Φ Ιωαννίδης Α.Ε.

Ακόμη πιο εύκολη η απόκτηση ενός Ford με τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα από τη Ford Finance με επιτόκιο από μόλις 2,99…Ακόμη πιο εύκολη η απόκτηση ενός Ford με τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα από τη Ford Finance με επιτόκιο από μόλις 2,99% και την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση FordProtect! Ford A&Φ Ιωαννίδης Τηλέφωνο: 2461021000 #fordgreece #fordperfomance #fordpuma #fordkuga #fordranger #fordfiesta #fordfocus #fordtransit #fordkozani #kozani #cargr #car

? Η Ford επιστρέφει στη Formula 1! ?? Η Ford επιστρέφει στη Formula 1! ?

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με υγεία, ευτυχία και αγάπη! Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με υγεία, ευτυχία και αγάπη! Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!

Ετοιμοπαράδοτο το νέο FORD FOCUS με κινητήρα MHEV 1.0 125 HP! Επισκεφτείτε μας να το δείτε από κοντά. Ford A&Φ Ιωαννίδη…Ετοιμοπαράδοτο το νέο FORD FOCUS με κινητήρα MHEV 1.0 125 HP! Επισκεφτείτε μας να το δείτε από κοντά. Ford A&Φ Ιωαννίδης Τηλέφωνο: 2461021000 #fordgreece #fordperfomance #fordpuma #fordkuga #fordranger #fordfiesta #fordfocus #fordtransit #fordkozani #kozani #cargr #car

Η FORD αποκάλυψε σήμερα την ολοκαίνουργια Mustang! Η οποία μεταμορφώνει το σπορ κουπέ μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσει…Η FORD αποκάλυψε σήμερα την ολοκαίνουργια Mustang! Η οποία μεταμορφώνει το σπορ κουπέ μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ανά τον κόσμο στην πιο διασκεδαστική στην οδήγηση Mustang που κατασκευάστηκε ποτέ, μέσα από μια πιο αιχμηρή σχεδιαστική προσέγγιση, ένα πλήρως επανασχεδιασμένο ψηφιακό cockpit και έναν προηγμένο, νέο V8 κινητήρα.

καιρός weather.gr

Πολιτική απορρήτου kozan.grΤηλ. 2461037209 Τηλ. 2461502102 Τηλ. 6945651705 info@kozan.grCopyright © 2023. Καθημερινή ενημέρωση για την Kοζάνη από το 2001 — Κοζανη Κοζάνης Κοζανη kozani kozanh kozanhs KOZANI Πτολεμαίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Eordaia Εορδαία Σέρβια Βελβεντό Σιάτιστα ΣΕΡΒΙΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑ


Όλοι στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση  την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Να παρθούν μέτρα ασφαλείας και υγείας για όλους τους εργαζόμενους. Να σταματήσουν οι ζωές οι δικές μας και των παιδιών μας να αντιμετωπίζονται ως κόστος. Καμία συγκάλυψη ευθυνών στο έγκλημα των Τεμπών. ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους  στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και των συλλόγων την Τετάρτη 8 Μαρτίου στη 1 μ.μ.στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.