Τα τρία λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν επιλέγουν σύντροφο

1415

Ποια λάθη κάνουν οι γυναίκες επιλέγοντας σύντροφο και πώς θα μπορούσαν να τα αποφύγουν;

Πολλές γυναίκες αναζητούν έναν σύντροφο για μία μακροχρόνια σχέση, ωστόσο συχνά κάνουν εξαρχής λάθος επιλογές, καθώς ελκύονται από άνδρες που είναι δύσκολο να μείνουν πιστοί σε μακροχρόνιες σχέσεις. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σε ποιες παγίδες πέφτουν; Οι ειδικοί επισημαίνουν τα συνήθη λάθη των γυναικών.

Σωματική έλξη. Αν και τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δεν μένουν ασυγκίνητοι από την ωραία εξωτερική εμφάνιση, η αλήθεια είναι ότι η επιλογή ενός συντρόφου με βάση την εξωτερική του εμφάνιση σπανίως αποτελεί εγγύηση μακροχρόνιας σχέσης. Με άλλα λόγια αν οι γυναίκες ψάχνουν για μακροπρόθεσμες, σταθερές σχέσεις ίσως θα ήταν καλύτερο να στραφούν σε λιγότερο ελκυστικούς άνδρες. Σύμφωνα με έρευνες οι πολύ ελκυστικοί και σωματώδεις άνδρες ενδέχεται να είναι και πιο άπιστοι. Επιπλέον είναι πιο πιθανό να χωρίσουν τις συντρόφους τους ίσως γιατί είναι λιγότερο ικανοί να αντισταθούν στην προοπτική να συνάψουν σχέσεις με νέες πιθανές συντρόφους.

Ερωτικές φωνές. Αν και οι γυναίκες δείχνουν να προτιμούν άνδρες με ελκυστικές φωνές, οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι αυτοί οι άνδρες τείνουν να έχουν περισσότερες ερωτικές συντρόφους και είναι πιο πιθανό να είναι άπιστοι κατά τη διάρκεια μιας μακροχρόνιας σχέσης. 

Ήδη δεσμευμένοι άνδρες. Είναι ενδιαφέρον ότι πολλές γυναίκες συχνά ελκύονται από άνδρες που βρίσκονται ήδη σε σχέση. Αυτή η κατάσταση παρατηρείται και σε μέλη του ζωικού βασιλείου όπως τα ψάρια και τα πουλιά! Στους ανθρώπους, το ενδιαφέρον των γυναικών σηματοδοτείται από το ότι αυτός ο άνδρας έχει επιθυμητά χαρακτηριστικά κατά την πεποίθησή τους. Ωστόσο η λογική λέει ότι για μία μακροχρόνια σχέση ίσως να μην είναι η καλύτερη ιδέα να προσεγγιστεί ένας άνδρας που έχει ήδη σύντροφο! Άλλωστε αν αυτοί οι άνδρες σκοπεύουν να αφήσουν τη σύντροφό τους για μια άλλη γυναίκα, τότε δεν αποκλείεται στο μέλλον να πραγματοποιήσουν την ίδια κίνηση όταν μία νέα πιθανή σύντροφος εμφανιστεί στον ορίζοντα.

Επομένως ένας σύντροφος ελκυστικός με αρρενωπή φωνή και πιθανώς ήδη δεσμευμένος ίσως να είναι καλή επιλογή για μια σύντομη σχέση, αλλά αν αναζητάτε κάποιον για μια μακροχρόνια σχέση τότε καλό να είναι να επενδύσετε σε έναν σύντροφο πάνω στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ειλικρίνειας.