Τιμήθηκε το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και ο συνθέτης Νίκος . Ν από την UNESCO

2137

Με την τιμητική πλακέτα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων στις αποσκευές τους ,  γύρισαν από την Μύκονο οι μαθητές -μέλη του Συνόλου  Λαϊκής και έντεχνης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, όπου και τιμήθηκαν για το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» στο πλαίσιο  του 3ου  Διεθνές Φεστιβάλ  που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Ιωάννης Μαρωνίτης στο  εν λόγω Σχολείο καθώς και στον καθηγητή μουσικής Νίκο Ντόνα για την σύνθεση και την ενορχήστρωση του τραγουδιού που  προάγει τον πολιτισμό της Ελλάδας, αλλά και την συνεργασία μεταξύ των μαθητών ομογενειακών σχολείων από 10 χώρες σε 5 ηπείρους. Ο κ. Μαρωνίτης εξήρε τους μαθητές και το Σχολείο για τις διακρίσεις και την εξαιρετική απόδοση των κομματιών που παρουσίασαν ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το τραγούδι Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» το οποίο έχει γίνει και βίντεο, υπογραμμίζοντας ότι προάγει τον ελληνικό πολιτισμό τις ομορφιές της χώρας, όπως αυτός παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια των παιδιών που ζουν εκτός Ελλάδας σε μια συνεργασία που το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό και εκπροσωπεί την ελληνική ψυχή.  Την εξαιρετική ιδέα και την άψογη παρουσίαση του τραγουδιού εξήρε από την πλευρά της και η  Διευθύντρια Μουσικού Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, μαέστρος  Εύα Βασιλοπούλου.

Το σύνολο της Λαϊκής και έντεχνης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην Αίθουσα του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου Μυκόνου παίρνοντας τα εύσημα για την  παρουσία τους.

Ο διευθυντής του μουσικού Σχολείου  Χρήστος  Κουτσογιώτας  από την πλευρά του ευχαρίστησε τους διοργανωτές αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Σχολείου, τις διακρίσεις και τις βραβεύσεις,  που όπως τόνισε είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς που γίνεται στο σχολείο μεταξύ  καθηγητών μουσικής και μαθητών, ευχαριστώντας παράλληλα και τους ευεργέτες  Ελένη και  Κωνσταντίνου Παπανικολάου το όνομα των οποίων φέρει κ το σχολείο.  Ο κ. Κουτσογιώτας ανακοίνωσε ακόμα την αδελφοποίηση με σχολείο της Ουγγαρίας, όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες το Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου, ενώ θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 1 και 2 Δεκεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στην Σιάτιστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι «Ελλάδα χώρα μας γλυκιά» που ήταν μια ιδέα της εκπαιδευτικού σε σχολείο της Ρουμανίας Βασιλικής Μπασινά,  την κάθε στροφή του έγραψε και ένα σχολείο  από κάθε γωνιά του πλανήτη με το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού να εκπροσωπεί την Ελλάδα ενώ το ερμήνευσαν  μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας  και το επένδυσε μουσικά ο  Νίκος Ντόνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τραγούδι έχει αποσπάσει το 1οβραβείο σε διεθνή διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και την Εκπαιδευτική τηλεόραση μεταξύ 500 συμμετοχών, καθώς και  το 1ο βραβείο στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό χορωδιών ορχηστρών νέων. Η ομάδα των μαθητών που ερμηνεύουν το τραγούδι Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά, με τον καθηγητή τους και συνθέτη  Νίκο Ντόνα έχουν προσκληθεί να το παρουσιάσουν στην Ρουμανία, απ΄όπου ξεκίνησε και η ιδέα,  και στην συνέχεια αν υπάρξει η δυνατότητα στις 10 χώρες στις οποίες οι μαθητές των ομογενειακών σχολείων συμμετείχαν στην  συγγραφή του τραγουδιού.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ