Τοπικα’ Νεα !!

2118

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημαρχείο του Δήμου Βοΐου, στη Σιάτιστα, την 10η του μήνα Ιουνίου του έτους 2019 μέρα Δευτέρα και ώρα 09.30

 1. Έλεγχος υλοποίησης προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο έτους 2019.
 2. Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2019.
 3. Ένταλμα προπληρωμής για την κατανομή ποσού στους ωφελούμενους της δομής «φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων παιδιών προσφύγων» στον Πεντάλοφο.
 4. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση τμημάτων των πλατειών διαφόρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισµάτων.
 5. Ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση διαφοράς ενώπιον του Διοικητού Εφετείου Θεσ/νίκης επί της με Αρ. Κατάθεσης ΑΓ 713/19-12-2018 ΑΓΩΓΗΣ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε..
 6. Ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση διαφοράς ενώπιον του Διοικητού Εφετείου Θεσ/νίκης επί της με Αρ. Κατάθεσης ΑΓ 714/19-12-2018 ΑΓΩΓΗΣ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε..
 7. Ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση διαφοράς ενώπιον του Διοικητού Εφετείου Θεσ/νίκης επί της με Αρ. Κατάθεσης ΑΓ 715/19-12-2018 ΑΓΩΓΗΣ της               ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε..
 8. Έγκριση αποτελέσματος ηλεκτρονικής κλήρωσης για ανάθεση του έργου: «Τσιμεντόστρωση οδού οικίας Αδάμου Αικατερίνης 50μ και κρασπέδωση – Καθορισμός εκ νέου τρόπου εκτέλεσης του έργου.

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα για τους επαγγελματίες της περιοχής του Σισανίου τίθεται σε τροχιά υλοποίησης, μετά την σημερινή υπογραφή της σχετικής σύμβασης ύψους  25.945,72€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) από τον Δήμαρχο Βοΐου Δημήτριο Λαμπρόπουλο και τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για το έργο  «Οδοποιία Σισανίου» που αφορά στην ασφαλτόστρωση χωματόδρομου μήκους 300,00μ. περίπου, ο οποίος βρίσκεται στην Τ.Κ. Σισανίου της Δ.Ε. Ασκίου του Δήμου Βοΐου, παραπλεύρως του φράγματος και  εξυπηρετεί τόσο κτηνοτροφικές μονάδες όσο και τουριστικό κατάλυμα (ξενώνας)της περιοχής.

Η υφιστάμενη κατάσταση του δρόμου, ο οποίος παρουσιάζει σημαντικές φθορές και χρήζει τακτικής συντήρησης, δημιουργεί συνθήκες ανασφαλούς διέλευσης των οχημάτων.

Αναλυτικότερα πρόκειται να εκτελεστούν οι κάτωθι εργασίες:

Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής εκατέρωθεν του δρόμου, ανακατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας, υπόβαση οδοστρωσίας μεταβλητού πάχους, βάση οδοστρωσίας μεταβλητού πάχους, ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05m με χρήση κοινής ασφάλτου, τοποθέτηση μονόπλευρων χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας, τοποθέτηση πινακίδων επικίνδυνων θέσεων και διαγράμμιση του οδοστρώματος.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε συνολική προθεσμία δώδεκα μηνών  και η χρηματοδότηση του προέρχεται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016 (Ε.Α.Π. 2012-2016).

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου καλή επιτυχία, δύναμη  και πρόοδο.

Όλα αυτά τα χρόνια εργαστήκατε πολύ σκληρά για να επιτύχετε τους στόχους σας.  Σε αυτή τη διαδρομή είχατε πάντοτε στο πλευρό σας τους  γονείς, τους κηδεμόνες  και τους εκπαιδευτικούς σας.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, ποτέ μην σταματήσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας.

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες»

Δημήτρης Ι. Κοσμίδης

Βιβλιοπαρουσίαση στα Νάματα Κοζάνης της Αναστασίας Παπαθωμά, δασκάλας, με τίτλο Ναματιανές ντοπιολαλιές και δοξασίες στα Νάματα Βοϊου Κοζάνης, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό του Δημήτρη Βασβατέκη.

Το βιβλίο παρουσιάζουν: η Αναστασία Ζήση καθηγήτρια Ψυχολογίας του Παν. Αιγαίου, ο Νίκος Μαγγιώρος καθηγητής Κανονικού και Εκκλησιαστικού Δικαίου του Α.Π.Θ. και ο Δημήτρης Πορφύρης καθηγητής Πληροφορικής και κριτικός Λογοτεχνίας. Την παρουσίαση συντονίζει η Θεοδώρα Λειψιστινού, στο πλαίσιο των γιορτών Πέλεκον.

——–

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, στην Περιφέρεια της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας και αποσκοπούσαν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, κατοχή ναρκωτικών, καταδικαστικές αποφάσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα:

 • τις βραδινές ώρες της 05-06-2019 σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, συνελήφθησαν δυο (2) άτομα, ένας 56χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος αλλοδαπός, διότι ο ημεδαπός απασχολούσε σε κτηνοτροφικές εργασίες τον αλλοδαπό, ο οποίος παρέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
 • τις απογευματινές ώρες της 05-06-2019 σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, ένας 66χρονος ημεδαπός και ένας 33χρονος αλλοδαπός, διότι ο ημεδαπός απασχολούσε σε κτηνοτροφικές εργασίες τον αλλοδαπό, ο οποίος παρέμενε παράνομα στη χώρα,
 • τις βραδινές ώρες της 05-06-2019 σε περιοχή της Πτολεμαϊδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας,
 • τις μεσημβρινές ώρες της 05-06-2019 σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γρεβενών, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών, για απόπειρα κλοπής από κοινού,
 • τις μεσημβρινές ώρες της 05-06-2019 στα Γρεβενά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, σενελήφθη 31χρονος αλλοδαπός, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών τίτλων παραμονής στη χώρα,
 • τις βραδινές ώρες της 04-06-2019 σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός, διότι επανήλθε παράνομα στη χώρα,
 • τις πρωινές ώρες της 04-06-2019 σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Βοϊου, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 39 ετών, διότι παρέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες μαζί με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.