Τραγουδιστής – δραπέτης: Απέδρασα γιατί με βίαζαν (Βίντεο)

1592

Τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδράσει το 2002 από τις φυλακές Αλικαρνασσού και να διαφεύγει για 17 χρόνια αποκάλυψε, εμφανώς συγκινημένος,  ο 45χρονος δημοσιογράφος – τραγουδιστής.

Ο 45χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί με τέσσερα χρόνια κάθειρξη για απάτη κατά εξακολούθηση (με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη), ισχυρίστηκε στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου, ότι δεν είχε τα χρήματα (περί τα 4.000 ευρώ) και έμεινε στη φυλακή ένα χρόνο κι ένα μήνα. Όταν δε, πήρε άδεια δεν επέστρεψε ποτέ.

«Το αδίκημα το ξέρετε, συνέβη το 1999, όταν ήμουν 21 ετών. Είμαι καταδικασμένος. Δεν νιώθω πως θα πρέπει να δικαιολογηθώ γι’ αυτό που μπορεί να έκανα τότε. Πιστεύω πολύ στη δικαιοσύνη. Καλά έκανε και με καταδίκασε. Αυτή είναι η δουλειά της και έτσι έπρεπε να γίνει προς γνώση και συμμόρφωση δική μου. Να μην έμπλεκα με παρέες που δεν έπρεπε. Ήμουν πολύ μικρός, φοβισμένο παιδί», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 45χρονος δημοσιογράφος.

«Με έστειλαν στην πιο σκληρή φυλακή. Δεν κατάλαβα ποτέ για ποιο λόγο έγινε αυτό. Σε μία κλειστή φυλακή που ήταν μόνο βαρυποινίτες. Μιλάμε για μία αρκετά σκληρή περίοδο και όσον αφορά τα θέματα δικαιοσύνης. Πολύ σκληρές ποινές σε πάρα πολύ κόσμο. Τα σωφρονιστικά καταστήματα ήτνα γεμάτα ακόμα και με ανθρώπους που χρωστούσαν 600-700 ευρώ. Με βάζουν σε ένα κελί με κάποιον Κρητικό, ο οποίος είχε μια ποινή δις ισόβια για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων. Όταν μπήκα εκεί τις πρώτες τρεις μέρες ήταν όλα καλά. Την πέμπτη μέρα ο συγκεκριμένος κύριος ήρθε στο κρεβάτι μου και θα σταματήσω εκεί. Καταλαβαίνετε τι τράβαγα ένα χρόνο κι ένα μήνα μέσα εκεί. Και δεν μπορούσα να αντιδράσω γιατί ήταν βαρυποινίτης. Συζητώντας κι με άλλα παιδιά μου έλεγαν “μη μιλήσεις” μην πάει πειθαρχικό. Αν σου βγει το όνομα ότι είσαι ρουφιάνος θα γίνει κακό», συμπλήρωσε ο ίδιος και ξέσπασε σε λυγμούς.

«Δεν ήθελα να αποδράσω» υποστήριξε και συνέχισε: «όταν μου έδωσαν την άδεια κι έφυγα, και ανάσανα δεν ήθελα να γυρίσω. Δεν μπορούσα να ζήσω τα ίδια ή θα τον σκότωνα και θα ήμουν ακόμα φυλακή. Ο λόγος που δραπέτευσα ήταν αυτός. Ο βιασμός είναι πολύ μεγάλο έγκλημα».