Φάμελλος: Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να αποκλείονται από τα πανεπιστήμια επειδή ο Μητσοτάκης θέλει να τα ιδιωτικοποιήσει

691

«Η κοινωνία χρειάζεται μια σοβαρή, μια δυνατή και μία ενιαία φωνή» είπε ξεκινώντας την ομιλία του στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε το συνέδριο «μεγάλη πολιτική στιγμή», σημειώνοντας ότι το κόμμα του «οφείλει να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς την ελληνική κοινωνία» αλλά και «μία απάντηση για διέξοδο από την κρίση», καθώς «τα πράγματα δεν πάνε καλά».

«Τα πράγματα δεν πάνε καλά σε πολλούς τομείς και αυτό το λένε οι αγρότες, το λένε οι φοιτητές. Δυστυχώς, οι μεγάλες φυσικές καταστροφές έδειξαν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως το ίδιο ακριβώς δείχνουν και οι ταμειακές μηχανές στα σουπερμάρκετ. Η κοινωνία δεν βολεύεται και ψάχνει μιαν απάντηση» ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να διατυπώσουμε μία απάντηση, μια διέξοδο από την κρίση, και αυτή η απάντηση πρέπει να είναι προοδευτική» επισήμανε, ενώ, σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέφερε πως «προτείνουμε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μία σύγχρονη, ανθρώπινη και ισχυρή πολιτεία, απέναντι σε αυτή την κατάσταση που μοιάζει με άγρια Δύση, που το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και όλοι μαζί φτωχαίνουν». Και λύση είναι «να έχουμε μια ισχυρή πολιτεία, η οποία θα έχει σχέδιο, θα έχει κανόνες, μια πολιτεία στην οποία θα υπάρχει ισχυρή δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη στην επιστήμη, όλα αυτά δηλαδή που δεν συμβαίνουν, δυστυχώς, με τον κ. Μητσοτάκη».

Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα πρέπει να έχει τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες», όπως επίσης ότι «προφανώς κανείς δεν βολεύεται βλέποντας τη χώρα του να είναι σε ένα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, δυστυχώς ως μαύρο πρόβατο της Δημοκρατίας».

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «θέλουμε η χώρα μας να είναι πρωτοπόρος και στη Δημοκρατία και στην ανάπτυξη, θέλουμε τα παιδιά της να έχουν μέλλον και όχι να αποκλείονται από τα πανεπιστήμια επειδή ο κ. Μητσοτάκης θέλει να τα ιδιωτικοποιήσει».
Φάμελλος: Μου φαίνεται αδιανόητο να ακούω από έναν πρωθυπουργό να λέει στους βουλευτές να μην πάνε να ψηφίσουν

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο, ο κ. Φάμελλος είπε ότι αποτελεί «το απαραίτητο εργαλείο για να μπορέσει να ισχυροποιηθεί η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», σημειώνοντας όμως ότι μέσα από αυτό πρέπει «να ομογενοποιήσει και να ενισχύσει τη συλλογική φωνή».

«Πολλές φορές η πολυφωνία είναι και κακοφωνία. Το ζήσαμε κι εμείς αυτό, και είχαμε και εμείς ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνης στο έλλειμμα εμπιστοσύνης που αποτυπώθηκε στις δύο βουλευτικές εκλογές» είπε ο κ. Φάμελλος.

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, ο κόσμος πολλές φορές επέλεξε τον κ. Μητσοτάκη ως το μικρότερο κακό, αλλά σήμερα η κοινωνία ψάχνει διέξοδο. «Εμείς, λοιπόν, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια πρόταση η οποία να έχει διέξοδο», κάτι που σημαίνει πως «θα πρέπει να είναι μια πρόταση που να έχει κυβερνητικό πρόγραμμα και να έχει μεταρρυθμίσεις προς όφελος της χώρας, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις».

Για τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από το Ηράκλειο, είπε, μεταξύ άλλων, ότι κάθε εκλογές είναι σημαντικές, ωστόσο «είναι πιο σημαντικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Δηλαδή, δεν είναι το πιο σημαντικό τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δύναμη για να έχουμε καλύτερη Ευρώπη και καλύτερη Ελλάδα και, επειδή το πρωτεύον είναι η Ευρώπη και η Ελλάδα, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό, για να υπάρχει μια αλλαγή της στάσης των πολιτών απέναντι στην πολιτική».

«Μου φαίνεται αδιανόητο να ακούω από ένα πρωθυπουργό να λέει στους βουλευτές να μην πάνε να ψηφίσουν. Εμείς θέλουμε και οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν και οι βουλευτές να τιμούν τον όρκο τους. Είναι μια άλλη αντίληψη για την πολιτική η οποία δεν έχει ως εξουσία την καρέκλα» είπε ο κ. Φάμελλος, και κατέληξε λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μας συνηθίσει να κρατάνε τις καρέκλες τους και να κάνουν ρουσφέτια για να δουλεύουν τον κόσμο. Αυτό δεν είναι πολιτική».

Πηγή: iefimerida.gr r