Ένα και να μετρά .. κανονικά !! Μακεδονικός είσαι ….

4438

https://fb.watch/q8ww1_KGTb/

https://fb.watch/q8wzgQpEcn

Μία αρκετά δύσκολη νίκη κατάφερε να πάρει η ομάδα του Μακεδονικού Σιάτιστας, κερδίζοντας με σκορ 1-0 την Α.Ε. Περδίκκα, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του Α Τοπικού Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Λιγοστός κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου της Σιάτιστας για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, η οποία ήταν «ντέρμπι» από την αρχή έως και το τέλος, χωρίς να δούμε βέβαια πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, με το πάθος παρ’ όλα αυτά να υπερτερεί από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, ενώ σε αρκετά σημεία και κυρίως στο δεύτερο μέρος, είχαμε ένταση, με τις «εστίες φωτιάς» να είναι αρκετές, χωρίς όμως να ξεφεύγει η κατάσταση.

1-461-A0485

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης, σκόραρε ο Ηλίας Καλογιαννίδης στο 16ο λεπτό, σε μία φάση όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι άνθρωποι του Περδίκκα, ζητώντας οφσάιντ, με την σημαία του βοηθού Πελετίδη να μένει κάτω.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έχει τραβηχτεί από την κερκίδα, την στιγμή που ο Ηλίας κάνει την μπαλιά προς τον Καλογιαννίδη, ο επιθετικός της Σιάτιστας είναι εκτεθειμένος.

Στα αγωνιστικά, η πρώτη φάση θα έρθει για τους γηπεδούχους στο 11ο λεπτό, εκεί όπου ο Βασίλης Σίμος θα απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ.

Στο 16ο λεπτό, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Ηλίας με ωραία μακρινή μπαλιά θα βρει τον προωθημένο Καλογιαννίδη, ο οποίος θα πάρει την μπάλα, θα μπει στην περιοχή και ψύχραιμο πλασέ θα νικήσει τον Μήτκα, γράφοντας το 1-0 για τον Μακεδονικό Σιάτιστας, μέσα σε πανηγυρισμούς.

2-461-A0514

Στο 34ο λεπτό, ο Μπούρτζος από κοντινή απόσταση θα χάσει μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Βασίλης Μπατσής θα γυρίσει πολύ ωραία μέσα στην περιοχή με την μπάλα, εκεί όπου θα πλασάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Μήτκας θα αποκρούσει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό, ο Περδίκκας θα φτάσει μία «ανάσα» από την ισοφάριση, με τον Συμεωνίδη να εκτελεί το κερδισμένο φάουλ της ομάδας του και τον Τζουβάρα από κοντινή απόσταση μέσα στην περιοχή να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Ζιάρας θα του πει «όχι», κάνοντας τεράστια απόκρουση σε κόρνερ, σώζοντας την Σιάτιστα από την ισοφάριση.

Στο 61’ ο  Συμεωνίδης θα δοκιμάσει το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ζιάρας θα μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Από εκεί και πέρα η Σιάτιστα κοίταξε να προφυλάξει περισσότερο το υπέρ της προβάδισμα, με τον Περδίκκα να πιέζει για την ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρνει.

Μετά το τελευταίο «σφύριγμα» της λήξης από τον κύριο Κεχαγιά, υπήρξε μία μικρή ένταση, χωρίς όμως να δίνεται συνέχεια, με τις ομάδες να ηρεμούν πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια.

3-461-A0647

Με αυτή τη νίκη ο Μακεδονικός Σιάτιστας ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 39 βαθμούς, ενώ η Α.Ε. Περδίκκα παρέμεινε στην 4η θέση με 34 βαθμούς.

Την επόμενη αγωνιστική οι «πράσινοι» θα παίξουν εκτός έδρας με το Βελβεντό, ενώ  Περδίκκας θα κάνει το ρεπό του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μακεδονικός Σιάτιστας: (Σιαπανίδης – Ιωαννίδης) Ζιάρας, Ηλίας, Ματέο, Μπατσής Χ., Μπούρτζος, Τσιούκρας, Σίμος Β., Αγκάστρα (65’ Παπουτσίδης), Μπατσής Β. (85’ Μπούρτζος Π.), Καλογιαννίδης, Καλόγερος (79’ Κοντός)

Α.Ε. Περδίκκα: (Θεοδωρίδης) Μήτκας, Θεοδωρίδης (85’ Mocanu), Σαββάκης (67’ Έμερσον), Καζανάς, Τζουβάρας, Τσιντός, Συμεωνίδης, Τσεμπερλίδης, Βλάχου (67’ Γκρίζης), Ρέλκας, Μαράσι

Διαιτητής: Κεχαγιάς

Α’ Βοηθός: Πραχάλης

Β’ Βοηθός: Πελετίδης

Γιατρός: Μπλιάγκος

Α’ κατηγορία
19η  αγωνιστική 
ΠΑΟ Κοίλων – ΑΣ Βελβεντό  2-0Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΕ Περδίκκα 1-0Δαναοί Κοζάνης – ΑΕ Κοζάνης   2-2Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας  – Μακεδονικός Κοζάνης  4-1ΑΣ Ιωνικός –  ΑΟ Κρόκου   2-2ΑΕΠ Κοζάνης  – Ατρόμητος Πτολεμαΐδας  0-3α.α. 
Ρεπό: Τιτάν Σερβίων   

Βαθμολογία 
ΠΑΟ Κοίλων 47Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας 40Μακεδονικός Σιάτιστας 39
ΑΕ Περδίκκα 34
Μακεδονικός Κοζάνης 31
Τιτάν Σερβίων 27
Δαναοί Κοζάνης 26
ΑΣ Βελβεντό 24
ΑΕ Κοζάνης 18
ΑΣ Ιωνικός 13
Ατρόμητος Πτολεμαΐδας 12
ΑΟ Κρόκου 10
ΑΕΠ Κοζάνης
Επόμενη αγωνιστική 20η 
ΑΕΠ Κοζάνης – Δαναοί Κοζάνης
ΑΕ Κοζάνης – Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας
Ατρόμητος Πτολεμαΐδας –  ΠΑΟ Κοίλων
Μακεδονικός Κοζάνης – ΑΣ Ιωνικός
ΑΣ Βελβεντό-   Μακεδονικός Σιάτιστας
ΑΟ Κρόκου – Τιτάν Σερβίων
Ρεπό: ΑΕ Περδίκκα
 Εκκρεμούν οι αγώνες της 16ης αγωνιστικήςΑΕ Περδίκκα- Ατρόμητος Πτολεμαΐδας    ΑΣ Ιωνικός – ΠΑΟ Κοίλων