Έφτασαν στα Τρίκαλα τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – video

1838

Τα οχήματα θα τα βρίσκουν οι πολίτες στο info kiosk της κεντρικής πλατείας και θα μπορούν ελεύθερα να τα «δανείζονται» με την ταυτότητα και το δίπλωμά τους (για μηχανάκι).

Έχουν αυτονομία για 60-100 χιλιόμετρα, η μέγιστη ταχύτητα που φτάνουν είναι τα 35 χλμ. και θεωρούνται ιδανικά για κίνηση μέσα στην πόλη (καθώς είναι πολύ ελαφρά και δεν ενδείκνυνται για μεγάλους δρόμους).

Τα δυο ηλεκτρικά οχήματα παρουσίασε ο ίδιος ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος μίλησε για την προοπτική χρήσης τέτοιων οχημάτων στην πόλη και τα επόμενα χρόνια. Τα οχήματα που πήγαν στα Τρίκαλα εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος ELVITEN και εφαρμόζεται εκτός από τα Τρίκαλα και σε άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως Βερολίνο, τη Γένοβα, τη Μάλαγα, τη Ρώμη και το Μπάρι.

Το έργο ELVITEN το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις

Πηγή: trikalavoice