Απεργία 17 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν, οι συγκεντρώσεις – Τι ισχύει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

72

Πανελλαδική απεργία προκήρυξε για τις 17 Απριλίου η ΓΣΕΕ για την έξαρση της ακρίβειας, με τη συμμετοχή συνδικάτων, σωματείων και των ΜΜΕ. Αναμένονται ενημερώσεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι προσυγκεντρώσεις

Στις 09:30 ορίστηκαν οι προσυγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κάνιγγος σωματεία και επιτροπές από τον ιδιωτικό τομέα.

Στην Ομόνοια θα συγκεντρωθεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Στα Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, οργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά (πλοία «Blue Star»).

Τι ισχύει με τα ΜΜΜ

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας δεν έχει ανακοινωθεί το οτιδήποτε σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι των ΜΜΜ στην απεργία της Τετάρτης. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, το αργότερο την Τρίτη.

Αντίθετα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train αλλά και του Προαστιακού.

Δεμένα θα είναι και τα πλοία τα στα λιμάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας, ενώ τα ΜΜΕ θα απεργήσουν μία ημέρα νωρίτερα στις 16 Απριλίου.

ΠΗΓΗ:documentonews.gr