Από 1 Νοεμβρίου ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για φιλοξενία μεταναστών στη Νεάπολη.

1849

Από αύριο 1 Νοεμβρίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του siera fm, που αποκαλύπτει το θέμα, ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για φιλοξενία μεταναστών στη Νεάπολη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, έχει αποδέκτες το ΥΕΘΑ, το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής,  καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ζητάει την συγκρότηση επιτροπής που θα προετοιμάσει ότι χρειάζεται για τη λειτουργία κέτερινγκ ( μέσω διαγωνισμού που θα γίνει το επόμενο διάστημα)που θα φροντίζει τη σίτηση των μεταναστών, καθώς και τη δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών (που θα καταστήσουν τη δομή, πλήρως λειτουργική και ασφαλής ,σύμφωνα με το έγγραφο) στο στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη στη Νεάπολη για τη φιλοξενία τους .

Το έγγραφο μάλιστα έχει ημερομηνία αποστολής την 30η Οκτωβρίου.

Και βέβαια όλα αυτά ενώ υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα του στρατοπέδου της Νεάπολης έχει κλείσει και πως οι μόνοι μετανάστες που θα φιλοξενηθούν, είναι αυτοί που ήδη βρίσκονται στα ξενοδοχεία των Γρεβενών .

Kαθησυχαστικός ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης για το θέμα δημιουργίας δομής προσφύγων στη Νεάπολη – «Το έγγραφο είναι απλά στο πλαίσιο διερευνητικών επαφών. Το στρατόπεδο Πόρτη είναι ακατάλληλο»

Kαθησυχαστικός εμφανίστηκε πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης για το θέμα δημιουργίας δομής προσφύγων στη Νεάπολη, το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα μετά το σχετικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που έφερε στο φως το sierafm.gr.

«Το έγγραφο είναι απλά στο πλαίσιο διερευνητικών επαφών. Η συζήτηση είναι ανούσια.Το στρατόπεδο Πόρτη είναι ακατάλληλο» τόνισε ο κ  Καρυπίδης, ερωτηθείς σχετικά από το Kozanimedia, προσθέτοντας ότι ο ίδιος συνομίλησε τηλεφωνικά για το θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Ρήγα.