ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

1777

ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ : Η πρόταση της ΠΟΠΕΚ για την μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι επιτρεπτή στο πλαίσιο της Οδηγίας 2003/96/ΕΚ και βάζει τέλος στο αναχρονιστικό και δυσερμήνευτο καθεστώς των επιδοτήσεων, σημειώνει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση. Αιτήσεις σε ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία, ΑΣΕΠ προκηρύξεις, επίδομα θέρμανσης.

Το επίδομα θέρμανσης

Με αφορμή τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης σημειώνεται ότι το επίδομα ολόκληρης της χειμερινής περιόδου θα δοθεί εμπροσθοβαρώς και προσαυξημένο, σε όλους τους δικαιούχους πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το επίδομα της χειμερινής περιόδου σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Για τη χειμερινή περίοδο το επίδομα θα διατεθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2021 το αργότερο.

Επιδίωξη είναι το επίδομα να ωφελήσει κυρίως αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Για παράδειγμα, φέτος κάποιος που μπορεί να λάβει επίδομα 250 ευρώ πρέπει να αγοράσει πετρέλαιο για 500 ευρώ, ενώ με το προηγούμενο σύστημα έπρεπε να δαπανήσει 1.600 ευρώ με τα ίδια κριτήρια.

Φέτος όλοι λαμβάνουν το ίδιο επίδομα (ανά κατηγορία Δήμου και οικογενειακή κατάσταση) ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι μετρητά στη διάθεσή τους.

Το επίδομα θα δοθεί κατόπιν αίτησης του δικαιούχου στην σχετική εφαρμογή του Taxisnet την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις σχετικές αγορές από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου (9 – 13 Δεκεμεβρίου) και οι θέσεις εργασίας θα είναι σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο σχεδιασμός της έκδοσης της προκήρυξης είναι οριστικός αφού στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα ή το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι τοποθετήσεις των ωφελουμένων θα γίνουν στις υπηρεσίες είτε στα τέλη Ιανουαρίου ή εντός του Φεβρουαρίου του 2020.

Το νέο πρόγραμμα:

Θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες

Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Το πρόγραμμα -σε επόμενο στάδιο- θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας.

ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Πρόκειται για το διαγωνισμό των «317» μονίμων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ προβλέπει τα εξής:

Δημοσίευση στο ΦΕΚ έως τις 7 Δεκεμβρίου

Έναρξη και υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων εντός του Δεκεμβρίου

Έως τη Δευτέρα το ΑΣΕΠ αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Βασικό χαρακτηριστικό του διαγωνισμού είναι ότι ζητούνται υπάλληλοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.