ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ … ???

2330

Η βρόμη έχει γίνει σημαντικό συστατικό της διατροφής τα τελευταία χρόνια χάρη στις ευεργετικές ιδιότητές της για την υγεία.

Η βρόμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα.

Οι σπόροι της βρόμης είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, μια ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λίπους από το σώμα.

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου και είναι κατάλληλη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης ή/και δυσκοιλιότητα.

Ένας ολόκληρος σπόρος βρόμης περιέχει το ενδοσπέρμιο, τον πυρήνα και τον φλοιό (πίτουρο).

Το πίτουρο βρόμης περιέχει μόνο το πίτουρο του σπόρου, ενώ οι νιφάδες βρόμης προέρχονται από ολόκληρο το σπόρο γι’ αυτό ανήκει στα δημητριακά ολικής αλέσεως. Οι νιφάδες βρόμης είναι επίσης γνωστές και ως πλιγούρι βρόμης.

Η απάντηση του ΣΚΑΙ για τα περί «αποχώρησης» της Σίας Κοσιώνη

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν έντονα σενάρια και φήμες περί αποχώρησης της γνωστής παρουσιάστριας Σίας Κοσιώνη από το κανάλι του ΣΚΑΙ – Τι απαντά το κανάλι του Φαλήρου;

Απάντηση για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες για για επικείμενη αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ, έδωσε το κανάλι του Φαλήρου.

«Πρόκειται για ανυπόστατες φήμες, οι οποίες δεν γνωρίζουμε γιατί και πώς προέκυψαν» σχολίασαν στελέχη του ΣΚΑΪ βάζοντας τέλος στα σενάρια για «εισόδους και εξόδους δημοσιογράφων», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Τις τελευταίες ώρες η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ έχει δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα σχετικά με το τηλεοπτικό της μέλλον, μετά τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να αποχωρεί δυσαρεστημένη.

Το ξέσπασμα του Σκαρμούτσου και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από το MasterChef

Μετά από καιρό, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που αποχώρησε από το MasterChef και ενώ ως τηλεοπτικό πρόγραμμα γνώριζε και συνεχίζει να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Τι αποκάλυψε ο κορυφαίος σεφ; Διαβάστε παρακάτω… 

Πάντως, η εικόνα του μάγειρα που έχει βγει προς τα έξω είναι αυτή των ριάλιτι: Αγχωμένος, σε έναν πολύ σκληρό χώρο.

∆υστυχώς, αυτό συµβαίνει κι εγώ ήθελα να το αλλάξω. Βλέπω και το επάγγελµα να βρίσκεται στα όρια της υστερίας, λόγω ανταγωνισµού. Εχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι µάγειρες στην Ελλάδα, ειδικά µετά από όλες αυτές τις εκποµπές.

Εσύ φταις…

Φταίω κι εγώ, αλλά δεν είµαι µόνο εγώ. Εγώ έκανα την αρχή και εννοείται ότι ήµουν µέρος του προβλήµατος και προσπαθώ τώρα λίγο να το ισορροπήσω. Το βλέπω και στα νέα παιδιά το άγχος και το στρες, µε αποτέλεσµα να µην απολαµβάνουν αυτό που κάνουν. Από τη στιγµή που αποφάσισαν να µπουν σε ένα δύσκολο επάγγελµα, είναι σηµαντικό να το απολαµβάνουν. ∆ιαφορετικά, δεν θα µπορείς να αποδώσεις. Είναι καθαρά σπορ ψυχολογίας η µαγειρική. Αν σε εµένα, δηλαδή, συµβαίνουν άσχηµα πράγµατα στη ζωή µου, δεν µπαίνω µε την ίδια ψυχολογία να µαγειρέψω. Ακόµη και µετά από 30 χρόνια.

Γι’ αυτό άφησες το «MasterChef»;

∆εν µου άρεσε η δουλειά έτσι όπως οδηγήθηκε. Το ότι έπρεπε να γίνω πιο αυστηρός, πιο επικριτικός. Ο κύριος λόγος ήταν αυτός.

Να γίνει περισσότερο ριάλιτι, δηλαδή;

Ναι. Κάτω από διαφορετικές συνθήκες, δηλαδή, αν µε άφηναν να είµαι ο εαυτός µου, µπορεί και να το έκανα, γιατί κάποιες περιστάσεις µπορεί και να µε οδηγούσαν στον πιο αυστηρό µου εαυτό. Οχι, όµως, να ξεκινάω έτσι. Οχι να είναι αυτή η εντολή. Επίσης, ήµουν και σε µια φάση της ζωής µου που δεν υπήρχε λόγος να το κάνω αυτό. Είχα την προβολή που µου αρµόζει, µετά από τόσα χρόνια στην τηλεόραση, έχω χτίσει το επαγγελµατικό µου κοµµάτι, δεν υπήρχε λόγος τώρα να ξαναµπώ σε τέτοια διαδικασία, για να πω ότι κάνω νούµερα. Και; Για ποιο λόγο να προσβάλω κάποιους ανθρώπους; Γίνοµαι 50 χρόνων πλέον.

Είναι να την έχεις λίγο και μέσα σου την ίντριγκα…

Α γεια σου!

Τραγωδία στα Άνω Λιόσια: Νεκρός οδηγός απορριμματοφόρου (vid)

Τραγωδία στα Άνω Λιόσια: Νεκρός οδηγός απορριμματοφόρου (vid)

Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του ο 53χρονος οδηγός του απορριμματοφόρου, ο οποίος στις 05:00 την Παρασκευή (16/11/2018) είχε τραυματιστεί σοβαρά, όταν το βαρύ όχημα που οδηγούσε, ανατράπηκε στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ, στα Άνω Λιόσια.

Ο άτυχος οδηγός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», ενώ λίγο αργότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, άφησε την τελευταία του πνοή.

Tσέκαρε πριν ξεκινήσει το νέο επεισόδιο.

Για τα κουρέματα του Arthur τα έχουμε ξαναπεί: άπαξ και αποφασίσεις να κάνεις ένα απ’ αυτά, το πιο πιθανό είναι πως θα κολλήσεις. Στην περίπτωση του Thomas Shelby, ο Cillian Murphy όχι μόνο κατάφερε να μας συστήσει τον πιο ιδιοφυή εγκληματία στην Αγγλία του Μεσοπολέμου, αλλά και εισάγει ένα ολοκαίνουργιο στυλ. Και όσον αφορά τον Thomas Shelby, εκτός από τα σακάκια, τα γιλέκα και τα κασκέτα, το κούρεμα είναι μία ξεχωριστή ομάδα από μόνο του.

Τι είναι

Στην Αγγλία έμεινε γνωστό ως post-military». Ήταν το χτένισμα που προτίμησαν αρκετοί άντρες που γύρισαν ζωντανοί από τον Α’ Παγκόσμιο και που ήθελαν να ξεφύγουν από το κοντοκουρεμένο μαλλί εκείνης της περιόδου. Και κανείς δεν το έκανε τόσο τελειοποιημένα όσο ο Θωμάς ο Shelby.

Πώς θα το κάνεις

Το μαλλί του Thomas είναι μία ακόμη undercut παραλλαγή. Η ουσιαστική του διαφορά, βρίσκεται στο γεγονός ότι υπάρχουν μικρά σβησίματα στα καλοξυρισμένα πλάγια μέρη του κεφαλιού. Και αυτό ακριβώς πρέπει να πεις στον κουρέα σου να προσέξει αν θες να τα πετύχεις σωστά: να σου κοντοκουρέψει τον σβέρκο και όλο το πίσω μέρος μέχρι το ύψος της κορυφής  και να σου πάρει τα πλαϊνά αφήνοντας μικρά σβησίματα.

Το πάνω μέρος θέλει δεξιοτεχνία. Σε αντίθεση με τον μεγάλο του αδερφό, τον Arthur, ο Thomas έχει πιο κοντό μαλλί το οποίο δεν ρίχνει πίσω αλλά το αφήνει να πέσει μπροστά. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να πεις στον κουρέα σου να χρησιμοποιήσει ένα ψαλίδι αραίωσης για το πάνω μέρος του κεφαλιού σου, αλλά σε σημείο που το μήκος της τρίχας να δημιουργεί υποτυπώδη φράντζα. Ο Thomas δεν έχει στρωμένα μαλλιά. Χρησιμοποιείς πομάδα για να τα ανακατώσεις (σ.σ.: βάζεις καλή ποσότητα στα δάχτυλα σου και τα ανακατεύεις στο κεφάλι) και τέλος στρώνεις την φράντζα προς τα δεξιά αφήνοντας τη να πέσει. Όσο πιο ανακατωμένο το μαλλί, τόσο πιο κοντά είσαι και στο κούρεμα του Thomas.

 

Και είσαι έτοιμος.

Αρχισε η γεώτρηση στο οικόπεδο 10 – Στήριξη ΗΠΑ στις έρευνες (vid)

Αρχισε η γεώτρηση στο οικόπεδο 10 - Στήριξη ΗΠΑ στις έρευνες (vid)

Την πάγια θέση των ΗΠΑ περί αναγνώρισης του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανάπτυξη του φυσικού της πλούτου, επανάλαβε ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα ενεργειακών πόρων, Φράνσις Φάνον, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.

Σε επιβεβαίωση της έναρξη της γεώτρησης της Exxon Mobil από το γεωτρύπανο Stenna Ice Max στο θαλασσοτεμάχιο 10 της Κυπριακης ΑΟΖ προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης μετά την συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τούρκος Αντιπρόεδρος στα Κατεχόμενα: Τι είπε για κυπριακό και γεωτρήσεις

Τούρκος Αντιπρόεδρος στα Κατεχόμενα: Τι είπε για κυπριακό και γεωτρήσεις

Σε ότι αφορά την συνάντηση ο κ. Λακκοτρύπης έκανε λόγο για παραγωγική συζήτηση τονίζοντας πως κοινός στόχος με τις ¨ΗΠΑ είναι η αποτελεσματική ανάπτξη των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο

Από την πλευρά του ο Αμερικανός Αξιωματούχος είπε πως οι ΗΠΑ βλέπουν προοπτική στα ενεργειακα της Κυπρου, ενώ τόνισε πως στηρίζουν τα δικαιώμαα της ΚΔ για εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων και είναι υπερ του ακριβοδίκαιου διαμοιρασμού στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φάνον βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες στο Ισραήλ και μετά την Κύπρο θα συνεχίζει το ταξίδι του για Αίγυπτο.