ΕΔΩ ΒΟΙΟ ….

3053

Πολύτεκνοι: Από 1 Οκτωβρίου οι αιτήσεις στο Δήμο Βοΐου για την έκπτωση στα τέλη της ΔΕΗ

Πολύτεκνοι: Από 1 Οκτωβρίου οι αιτήσεις στο Δήμο Βοΐου για την έκπτωση στα τέλη της ΔΕΗ

Ανακοινώνουμε στα μέλη μας, που είναι δημότες του Δήμου Βοΐου, ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 267/2017 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου, δικαιούνται έκπτωση σε ποσοστό 30% στα δημοτικά τέλη που πληρώνονται στους λογαριασμούς ΔΕΗ.

Από τις 1 έως και 31 Οκτωβρίου 2018, θα μπορούν να καταθέτουν στο γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου, στο ισόγειο του Δημαρχείου στη Σιάτιστα, τα παρακάτω δικαιολογητικά, προκειμένου να τους επιστραφεί το 30% των πληρωμένων δημοτικών τελών:

  1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία του Δήμου)
  2. Φωτοαντίγραφα των Αποδείξεων Πληρωμής των λογαριασμών ΔΕΗ του έτους 2017 (μπρος και πίσω σελίδα).

Συνολικά οι λογαριασμοί κάθε έτους είναι έξι (6), αλλά γίνονται δεκτοί όσοι λογαριασμοί έχουν κρατηθεί (από 1 έως 6). Υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης των λογαριασμών από την εφαρμογή ebill της ΔΕΗ, στο ιντερνέτ.

  1. Ταυτότητα πολυτεκνικής ιδιότητας (πάσο) σε ισχύ και θεωρημένη για το έτος 2018.
  2. Φωτοαντίγραφο της 1ης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού στο όνομα του δικαιούχου.
  3. Σε περίπτωση που ο μετρητής της ΔΕΗ δεν είναι στο όνομα του δικαιούχου να προσκομίζεται ένα από τα παρακάτω τρία δικαιολογητικά:

α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,  ή

β)φωτοαντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης  (Ε1),  ή

γ)υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι διαμένει στο σπίτι   με τον συγκεκριμένο αριθμό παροχής ΔΕΗ.

  1. οτιδήποτε άλλο κριθεί αναγκαίο από την υπηρεσία του Δήμου.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΠΟΛΥΤΈΚΝΩΝ

Ενημερώνουμε ότι: Με βάση τις διατάξεις της παρ. 3 του αρ. 202 του Ν. 3463/2006, παρέχεται στους Πολύτεκνους Δημότες η δυνατότητα έκπτωσης δημοτικών τελών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για το έτος 2017.

Για να τύχει ένας κάτοικος του Δήμου την συγκεκριμένη έκπτωση, πρέπει να καταθέσει από 1 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 31 Οκτωβρίου 2018, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βοΐου (γραφείο Προγραμματισμού), τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία του Δήμου)
  2. Φωτοαντίγραφα των Αποδείξεων Πληρωμής των Λογαριασμών ΔΕΗ έτους 2017 (μπρος-πίσω σελίδα)

Μέσω ebill από την σελίδα της ΔΕΗ στο ιντερνέτ www.dei.gr.

3.TAYTOTHTA  Πολυτεκνικής Ιδιότητας  (σε ισχύ και θεωρημένη για το έτος 2018)

  1. Στην περίπτωση που ο μετρητής της ΔΕΗ δεν είναι στο όνομα του δικαιούχου: πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή φωτοαντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης (Ε1) ή υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι διαμένει στο σπίτι με τον συγκεκριμένο αριθμό παροχής
  2. Φωτοαντίγραφο 1ης σελίδας τραπεζικού λογαριασμού στο όνομα του δικαιούχου
  3. Οτιδήποτε άλλο κριθεί αναγκαίο από την υπηρεσία του Δήμου

  4. Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η πρόταση του Δήμου Βοΐου να φιλοξενήσει ασυνόδευτα παιδιών προσφύγων στον οικισμό του Πενταλόφου.

    Ο Δήμος Βοΐου υπέβαλλε πρόταση για χρηματοδότηση της δράσης στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Α.Π.) του Υπουργείου Οικονομικών και έλαβε έγκριση με το ποσό των 956.700,00 €.

    Η δράση αφορά στη λειτουργία  νέας δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών τους , όπως στέγαση και σίτιση, και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε ασυνόδευτους ανήλικους μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στην προαναφερθείσα πληθυσμιακή ομάδα, παράλληλα με τη στέγαση, είναι: κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης, σίτιση, καθαριότητα, ασφάλεια και παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών, ψυχοκοινωνική στήριξη, δημιουργική απασχόληση, οργάνωση δραστηριοτήτων, υπηρεσίες διαμεσολάβησης, νομική συμβουλευτική και ενημέρωση. Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και αθλοπαιδιών θα καλύπτονται από τις εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικό Σχολείο και Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο) που βρίσκονται σε εγγύτητα με τη δομή.

    Η δομή φιλοξενίας, που βρίσκεται εντός του οικισμού Πενταλόφου, διαθέτει συνολικά σαράντα (40) θέσεις φιλοξενίας, αφορά  ανήλικα κορίτσια ηλικίας 15-17 ετών,  θα λειτουργεί και θα παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών σε 24ωρη βάση/7 ημέρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων γιορτών και αργιών.

    Ηταν δίκαιο κι έγινε πράξη» – Απάντηση στην επιστολή της Δώρας Καρούτα!

    «Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη»

    Θέλω να συγχαρώ την Κοινότητα Πενταλόφου Κοζάνης, όπου δίνονται μαθήματα αλληλεγγύης ανθρωπιάς και σεβασμού, σ όλους εμάς τους υπόλοιπους Απάνθρωπους ΒΟΪΑΤΕΣ, που είμαστε Ασεβείς στην ανθρώπινη ζωή.

    Όπου η κοινωνία η δική μας, Νεάπολη, Τσοτύλι, Σιάτιστα, Γαλατινή, κατακλύζεται από φασιστικα και εκφασιστικα περιστατικά.

    Όταν εμείς οι υπόλοιποι γινόμαστε δολοφόνοι και δικαστές κι έχουμε δημιουργήσει μια σκάρτη κοινωνία.

    Δίνουν μαθήματα, σύμφωνα με το κατάπτυστο κείμενο, μιας φοιτήτριας καταγωγής Πενταλόφου ( Ιστορικών Σπουδών) , σε όλους εμάς που χάσαμε της ανθρωπιά μας και τον σεβασμό στον άνθρωπο.

    Σ εμάς που συμβάλαμε στον εκφυλισμό της κοινωνίας μας.

    Σε όλους εμάς που κουβαλάμε «μαχαίρια» και δίνουμε «κλωτσιές» φασισμού και ρατσισμού.

    Σε όλους εμάς που δήθεν κάνουμε Χριστιανικές πράξεις…

    Όπως καταλαβαίνετε φίλοι μου, τα παραπάνω είναι χαρακτηρισμοι μιας φοιτήτριας από τον Πεντάλοφο, με αφορμή την φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγοπουλων.

    Ένα ερώτημα προς την κυρία αυτή :
    Που απευθύνεται;
    Πότε πρόλαβε να ζήσει την προσφυγιά και να βγάλει τα συμπεράσματά της;
    Γνωρίζει ότι περιοχές του Βοΐου, ιδιαίτερα δε η Νεάπολη είναι κατεξοχήν προσφυγικες;

    Και κάτι τελευταίο που αφορά τη Νέα Δομή στον Πεντάλοφο :
    Για ποιο λόγο δεν κάνατε ενέργειες να φιλοξενήσετε Ορφανά Ελληνόπουλα;
    Δεν υπάρχουν;
    Ή τα «κονδύλια» είναι κατά πολύ λιγότερα από τα κονδύλια της «Υπατης Αρμοστειας»;

    Κα Καρούτα, οφείλεται να αλλάξετε τους χαρακτηρισμους σας, να είσαστε λιγότερο εμπαθής προς τους υπόλοιπους ΒΟΪΑΤΕΣ.
    Ανοίγετε τον «Ασκό του Αιόλου» εσείς σαν φοιτήτρια, κι ελπίζω ν ανακαλέσετε, διαβάζοντας προσεκτικότερα την Ιστορία του Βοΐου, και συγκεκριμένα τις Προσφυγικες εγκαταστάσεις στη Νεάπολη.

    Φιλική συμβουλή από μία Πατριωτισσα κι όχι Φασιστρια, όπως συνηθίζετε να μας αποκαλείτε.


    Νεάπολη εν οίδα ότι 30/9/2018

    Τσικρελη Τραϊανη , διαχειρίστρια της σελ. Νεάπολη εν οίδα ότι

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η ΔΩΡΑ ΚΑΡΟΥΤΑ

    Όταν η κοινωνία στην οποία ζεις κατακλύζεται από φασιστικά και εκφασιστικά πλέον περιστατικά, όταν οι συμπολίτες σου γίνονται «δικαστές» και δολοφόνοι, τότε ποια λέξη θα ήταν η ιδανική για να την χαρακτηρίσει αυτή την κοινωνία, πέρα από τη λέξη «σκάρτη»;;
    Απογοητεύεσαι καθώς η ουτοπία σου δεν μπορεί να μεταμορφωθεί σε πραγματικότητα, ούτε με «χρυσόσκονη», σαν κι αυτή του αποχαιρετισμού!
    Κι αναρωτιέσαι..αλλάζει αυτός ο κόσμος τελικά;;
    Αυτό που χάσαμε είναι η ανθρωπιά!Χάσαμε τον σεβασμό στον άνθρωπο!Άρα για ποια κοινωνία μιλάμε!
    Δεν ξέρω αν θα σταματήσει ο εκφυλισμός, δεν ξέρω αν μπορώ να τον σταματήσω, δεν ξέρω αν μπορώ να αλλάξω όσα με δυσαρεστούν.
    Αυτό που ξέρω είναι πως σε ένα μικρό χωρίο της Δυτικής Μακεδονίας, στον Πεντάλοφο Κοζάνης, δίνονται μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και σεβασμού όχι μόνο προς τον συνάνθρωπο, αλλά και προς την πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα.
    Σε μια εποχή που τα «μαχαίρια» και οι «κλωτσιές» του φασισμού και ρατσισμού αντίστοιχα, κραδαίνουν, στο μοναδικό χωριό μου, θα φιλοξενηθούν στη Μαθητική Εστία και θα λάβουν την ελληνική εκπαίδευση και κουλτούρα, περίπου 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, στο Καρούτειο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και Λύκειο.
    Στο σχολείο στο οποίο φοίτησα, στο οποίο ονειρεύτηκα, στο οποίο τελικά πέτυχα! Στο σχολείο που το 2014 κινδύνεψε να κλείσει, γιατί…!
    Είμαι περήφανη που κατάγομαι από τον Πεντάλοφο Κοζάνης, είμαι περήφανη για τους συγχωριανούς μου, είμαι περήφανη που στο χωριό μου δεν ακούγονται φωνές σαν κι αυτές που με κάνουν να λυπάμαι που είμαι πολίτης της συγκεκριμένης κοινωνίας!
    Αυτό σημαίνει «αγαπάω τον συνάνθρωπό» μου, και όχι οι δήθεν επιφανειακές χριστιανικές πράξεις.
    Αν δεν καταφέρω να διαμορφώσω την κοινωνία που ονειρεύτηκα, τουλάχιστον θα έχω δώσει σάρκα και οστά στη «δική μου ουτοπία», χάρη στο χωριό μου!
    Γιατί αυτός ο τόπος αγαπιέται με υπομονή και περηφάνεια!
    Καρούτα Δώρα
    Φοιτήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ιωαννίνων
    Πεντάλοφος Κοζάνη

  5. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΒΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ.