ΕΔΩ ΒΟΙΟ …..

2791

Ο Δήμος Βοΐου, προκειμένου να διευκολύνει τους δημότες, ώστε να γνωστοποιούν προς άμεση επίλυση καθημερινά τους προβλήματα, που μπορούν να επιλυθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, έχει θέσει σε λειτουργία τη Γραμμή του Δημότη.

Η γραμμή αυτή λειτουργεί στον τηλεφωνικό αριθμό 15801 και είναι διαθέσιμη για την εξυπηρέτηση των δημοτών καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00-15:00.

Μέσω της ανοιχτής αυτής γραμμής επικοινωνίας, στόχος είναι η άμεση και αξιόπιστη καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων των δημοτών του Βοΐου για θέματα που αφορούν στο Δήμο, τα οποία θα διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες προς επίλυση.

Ο Δήμος Βοΐου βρίσκεται, σε διαρκή ετοιμότητα, δίπλα στους πολίτες του.

Γρεβενά: Εκδικάστηκε η ένσταση κατά της εκλογής του βουλευτή Γιάννη Γιάτσιου

Εντός 15 ημερών αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας σχετικά με την ένσταση του Θανάση Σταυρόπουλου κατά της εκλογής του βουλευτή Γρεβενών, Γιάννη Γιάτσου.

Η ένσταση βασίζεται σε άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα». Ως τέτοια εταιρεία θεωρείται και η ΑΝΚΟ, όπου μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Κατά τη συζήτηση της ένστασης την περασμένη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, η εισηγήτρια του Δικαστηρίου ζήτησε να ερευνηθούν:

Αν η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. είναι πράγματι Ανώνυμη Εταιρεία.

Αν ο κ. Γιάτσιος ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας και μετά την 7η Ιουλίου 2023.

Εάν ο κ. Γιάτσιος κατέθεσε δήλωση στη Βουλή σύμφωνα με τη οποία επιθυμούσε την ιδιότητα του βουλευτικού αξιώματος και όχι την ιδιότητα του μέλους της Ανώνυμης Εταιρείας και αν αυτή η δήλωση κατατέθηκε εντός 8 ημερών από την ημέρα της ορκωμοσίας.

Και αν η εταιρεία ΑΝΚΟ (Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας) αναλαμβάνει μελέτες και συνάπτει συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα με το δημόσιο.

Ένσταση και κατά της εκλογής του Σταύρου Παπασωτηρίου

Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα εκδίκαση της ένστασης του πρώην Βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Αντωνιάδη κατά της εκλογής του νυν Βουλευτή, Σταύρου Παπασωτηρίου, η οποία βασίζεται σε άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει ότι «Έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου, διοικητές, υποδιοικητές ή πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων».

Σύμφωνα με την ένσταση, ο κ. Παπασωτηρίου ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και δεν παραιτήθηκε, όπως ορίζει ο νόμος.

Ertnews.gr

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Το ευ αγωνίζεσθαι ασπίδα στην οπαδική βία» διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης και ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας  στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Ομιλητές ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Γιάννης Θεοδωράκης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Νομού Κοζάνης Ουσταγιαννίδης Γιάννης, ο Δρ Φυσικής Αγωγής Σάκης Παλαμάς και η Ψυχολόγος Όλγα Πουταχίδου.

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτή την ημερίδα, αλλά και για όσα τον ρωτούν τα μικρά παιδιά, και όσα χρειάζεται να κάνει η πολιτεία για τον αθλητισμό και τους νέους.

«Στα παιδιά μιλήσαμε για τις εμπειρίες ζωής που έχουμε σαν αθλητές, σαν πρωταθλητές. Σίγουρα ο αθλητισμός μας έμαθε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Τα τελευταία χρόνια και λόγω της κρίσης μειώθηκαν τα λεφτά στον αθλητισμό, γενικά στις ομοσπονδίες και στα σωματεία, έκλεισαν τα αθλητικά σχολεία, μειώθηκαν οι ώρες γυμναστικής και σίγουρα αυτό ήταν πολύ κακό για τη νεολαία μας και τα νέα παιδιά, γι’ αητό βλέπουμε και αυτά τα κρούσματα. Πρέπει να πιάσουμε το πρόβλημα από την αρχή, χάνονται ζωές παιδιών, σήμερα ήταν και ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, μεγάλος σεβασμός και μεγάλη ψυχή το να είναι εδώ και να μιλάει στα νέα παιδιά, ώστε να τους δείξει το σωστό δρόμο, είμαι πολύ συγκινημένος βλέποντάς τον να πηγαίνει σε όλες τις εκδηλώσεις και να στηρίζει αυτή την καμπάνια και εμείς οι ολυμπιονίκες είμαστε δίπλα στα παιδιά. Αυτό μπορούμε να κάνουμε. Η πολιτεία πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, πρέπει να σπάσουμε αυγά για να κάνουμε ομελέτα. Να πάρουμε παραδείγματα, όπως έχει κάνει η Αγγλία χρόνια πριν ώστε αυτά τα φαινόμενα να τελειώνουν για πάντα», όπως ανέφερε και πρόσθεσε αναφορικά με το τι τον ρωτούν τα νέα παιδιά:

«Στα δημοτικά ρωτούν αν μπορώ να σηκώσω ένα αμάξι ή «αν είμαι αληθινός» αυτός που σήκωνε τα κιλά στο βίντεο, αλλά και σοβαρές ερωτήσεις, όπως πώς αντιμετώπισα την αποτυχία, πώς αντιμετώπισα τον τραυματισμό, ερωτήσεις που δείχνει ότι οι νέοι έχουν τους φόβους τους. Τα νέα παιδιά μαθαίνουν από τον αθλητισμό αλλά θέλουμε και χώρους άθλησης, τα σχολεία μας δεν έχουν γυμναστήρια, κλειστά γυμναστήρια για να γυμνάζονται δεν μπορεί αυτό να γίνεται στο κρύο και στην παγωνιά».