Εθνική Ελλάδος: Μπαρτζώκας, Ιτούδης και… Πιτίνο για τον πάγκο

1624

Εθνική Ελλάδος: Η αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας φέρνει αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η Εθνική Ελλάδος απέτυχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά και τερμάτισε στις θέσεις 13-16. Οι προσδοκίες για καλή πορεία της «Επίσημης Αγαπημένης» στα γήπεδα της Κίνας, ήταν υψηλές, καθώς στο ρόστερ της ήταν ο MVP της regular season του NBAΓιάννης Αντετοκούνμπο.

«Μίνιμουμ στόχος η οχτάδα», δήλωνε πριν την αναχώρηση της αποστολής ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος. Μετά την αποτυχία, ο προπονητής της ομάδας είναι σε πολύ δύσκολη θέση και πολύ δύσκολα θα βρίσκεται στον πάγκο της το επόμενο καλοκαίρι, στη διεκδίκηση μιας θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του στο πάγκο της «Γαλανόλευκης». Σύμφωνα με τις στοιχηματικές, πρώτο φαβορί είναι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος είναι ελεύθερος, μετά την αποχώρησή του από τη Χίμκι τον Ιανουάριο του 2019. Βέβαια ο Έλληνας προπονητής έχει αρνηθεί δύο φορές στο παρελθόν το «προσκλητήριο» από την Εθνική.

Ο Δημήτρης Ιτούδης «παίζει» πάντα για το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι έχουν υπάρξει επαφές με την ΕΟΚ, αλλά «με βάση τα σημερινά δεδομένα, ουδείς κόουτς μπορεί να συνδυάσει δύο πόστα». Συνεπώς, θα χρειαστεί άδεια από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο το καλοκαίρι.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ακολουθεί στις αποδόσεις. Έπειτα από μία επιτυχημένη θητεία στη Μακάμπι, που συνεχίζεται, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού θα ήταν μία σοβαρή υποψηφιότητα για την Εθνική, εφόσον υπήρχαν οι προϋποθέσεις. Ο 52χρονος τεχνικός, άλλωστε, έχει περάσει δύο φορές (2001-04, 2009-10) ως βοηθός από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Επόμενο υποψήφιο όνομα, αυτό του Παναγιώτη Γιαννάκη. Με δύο θητείες στον «γαλανόλευκο» πάγκο (1997-1998, 2004-08), το όνομά του έχει ταυτιστεί με την Εθνική και ήταν εκείνος που την οδήγησε στο έπος της Σαϊτάμα το 2006. Τελευταία του δουλειά ο αγαπημένος του Άρης, την περίοδο 2017-18.

Λιγότερο ρεαλιστικά, ιντριγκαδόρικα ωστόσο μερικά από τα υπόλοιπα ονόματα της λίστας: Δημήτρης Πρίφτης, Ρικ Πιτίνο, Ηλίας Ζούρος, Ηλίας Παπαθεοδώρου, Αργύρης ΠεδουλάκηςΝτέιβιντ Μπλατ, Γιώργος Λιμνιάτης, Σούλης, Μαρκόπουλος, Πίνι Γκέρσον.