ΕΙΔΗΣΕΙΣ … ΕΙΔΗΣΕΙΣ ….

1833

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: «Ερχεται κατεβασιά κρύου με χιόνια, όχι μόνο στα ορεινά»

Νέα κατεβασιά ψύχους προς τα Βαλκάνια εξακολουθούν να δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα καιρού και ο Σάκης Αρναούτογλου έγκαιρα προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να εισέλθει και στην Ελλάδα η ψυχρή μάζα και να προκαλέσει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές.

Έξαλλος ο ολλανδός οινοποιός Λόρενς Χάρτμαν, που ζει χρόνια στο Αμύνταιο, με την εφορία στην Ελλάδα -Του μπλόκαραν επένδυση για χρέος 0,03 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ

Δεν πίστευε αυτό που αντιμετώπιζε ο Ολλανδός οινοποιός Λόρενς Χάρτμαν όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορεί προσχωρήσει σε επένδυση στη Φλώρινα εξαιτίας μίας απίστευτης ιστορίας φορολογικής και γραφειοκρατικής τρέλας που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.

Η εφορία του έβαλε μπλόκο στην πώληση αγροτεμαχίου, προκειμένου με τα χρήματα που θα έπαιρνε να επεκτείνει τους αποθηκευτικούς χώρους του οινοποιείου. Η πώληση της γης κόλλησε στο χρέος του Λόρενς Χάρτμαν στην εφορία που φθάνει το ιλιγγιώδες ποσό των τριών λεπτών του ευρώ.

Σάλος και ΕΔΕ για τα ημερολόγια της ΕΛ.ΑΣ. με τα Σκόπια ως Μακεδονία και τα Κατεχόμενα ως Β. Κύπρο

Το λάθος αποκαλύφθηκε αφού ήδη οι ατζέντες- ημερολόγια είχαν αρχίσει να διατίθενται στις αστυνομικές υπηρεσίες και προκάλεσε θόρυβο, αλλά και την άμεση αντίδραση του Αρχηγείου, που αναζητά ευθύνες για αυτούς που εκτύπωσαν τα ημερολόγια αλλά και όσους είχαν την υποχρέωση να τα ελέγξουν πριν αυτά αρχίσουν να μοιράζονται.

Ταυτόχρονα με την εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας, ανακλήθηκαν και όλα τα ημερολόγια που είχαν ήδη αποσταλεί στις διάφορες υπηρεσίες.

Όπως έγινε γνωστό, την εκτύπωση της ατζέντας- ημερολογίου, είχε αναλάβει εφέτος ιδιωτική εταιρεία, μετά την πτώχευση άλλης εταιρείας που είχε το έργο μέχρι πέρυσι.

«Βόμβα» Μπουτάρη: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την απόφαση του να μην κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του 2019 και να κλείσει οριστικά τον κύκλο του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος αρχικά ενημέρωσε τους αντιδημάρχους και τους στενούς του συνεργάτες και ακολούθως συγκάλεσε σύσκεψη της δημοτικής του ομάδας «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» προκειμένου να ανακοινώσει στα στελέχη της παράταξης την απόφασή του να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας τρίτης δημαρχιακής θητείας.

«Η απόφαση μου είναι προσωπική και όχι πολιτική. Έπειτα από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρώ πως έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσφέρω στην πόλη από άλλες θέσεις», επιβεβαίωσε ο Μπουτάρης στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ).

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα της δημοτικής του ομάδας και είπε χαρακτηριστικά: «Η «Πρωτοβουλία» βάζει πλέον νέους στόχους για τη διεύρυνσή της και την ισχυροποίηση του αυτοδιοικητικού της χαρακτήρα, ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο των τελευταίων οχτώ χρόνων και να υπηρετήσει τις μελλοντικές ανάγκες της πόλης, πέρα από κομματικές εξαρτήσεις».

Αναφορικά με το πώς βλέπει το μέλλον της πόλης ο Μπουτάρης υπογράμμισε πως «εμείς ανοίξαμε τη Θεσσαλονίκη στον κόσμο. Φυτέψαμε τον σπόρο της ανανέωσης και της εξωστρέφειας. Πιστεύω ότι η πόλη θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μην επιστρέψουμε στο γκρίζο και εσωστρεφές περιβάλλον».

Ο Μπουτάρης θα ασκεί τα καθήκοντα του έως τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε και θα αναλάβει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εκλέχτηκε τον Νοέμβριο του 2010 ως ο 60ός δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ επανεξελέγη τον Μάιο του 2014.

Τραγωδία στο Βόλο: 46χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη σε αποθήκη

Τραγωδία στο Βόλο: 46χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη σε αποθήκη

Με τραγικό τρόπο έβαλε τέλος στη ζωή της μία 46χρονη γυναίκα από το Βόλο το μεσημέρι της Τετάρτης (21/11).

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε απαγχονισμένη σε αποθήκη του διαμερίσματος όπου διέμενε με τον σύζυγο και την κόρη τους, στο κέντρο του Βόλου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν την γυναίκα στο απονενοημένο…

Τέλος σημειώνεται ότι η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή.

Αισχρή προπαγάνδα: Η Αλβανία ξεκινά «πόλεμο» με την Ελλάδα

Αισχρή προπαγάνδα: Η Αλβανία ξεκινά «πόλεμο» με την Ελλάδα

TA FAKE NEWS ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ «ΤΥΡΑΝΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αλβανία | προπαγάνδα | Ειδήσεις: Το λιγότερο απαράδεκτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δημοσίευμα ηλεκτρονικής εφημερίδας, το οποίο προτάσσει μέσω μιας περίεργης έκθεσης το «αξιόμαχο» των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων και προειδοποιεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η Αλβανία είναι πανέτοιμη να πάει σε πόλεμο με την Ελλάδα, αν η γειτονική χώρα προκληθεί.

Το κατάπτυστο δημοσίευμα που δημοσιεύει η αλβανική ιστοσελίδα pamfleti.net και τιτλοφορείται «Αλβανικός Στρατός απάντηση στην Ελλάδα: Έτοιμος για πόλεμο», εκτός του ότι χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για τις δήθεν «ελληνικές προκλήσεις» μια δήλωση του τέως υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ότι «ο ελληνικός στρατός δεν αναγνωρίζει τα σημερινά ελληνοαλβανικά σύνορα», παρουσιάζει, ταυτόχρονα και μια έκθεση του αλβανικού στρατού.

Στην έκθεση αυτή που παρουσιάζεται αποσπασματικά και δίχως καμία επίσημη υπογραφή, αναφέρονται τα εξής: «Οι ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από τον ελληνικό στρατό. Ενώ η Αθήνα έχει… προσθέσει δυνάμεις στα σύνορα με την Αλβανία και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι ένα τμήμα του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, ο αλβανικός στρατός είναι ευέλικτος να ανταποκριθεί σκληρά σε κάθε είδους πρόκληση ή συμβατική επίθεση».

Βεβαίως το δημοσίευμα δεν σταματά εκεί και βάζει στο ίδιο εχθρικό «κάδρο» μαζί με την Ελλάδα και τη Σερβία.

Γράφει ο συντάκτης του κειμένου: «Για να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή μπορεί να προέρχεται από την Ελλάδα ή ακόμα και από τη Σερβία, το Υπουργείο Άμυνας λέει ότι ο αλβανικός στρατός είναι ευπροσάρμοστος και με πολύ υψηλό ηθικό. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ένοπλες δυνάμεις θα αναπτυχθούν ως επαγγελματικός φράκτης με στοιχεία μάχης και υποστήριξης της μάχης, με βάση τα προβλεπόμενα σενάρια. Η δύναμη θα είναι ευέλικτη, ώστε να εμπλέκεται σε ένα ευρύ φάσμα μαχητικών και μη μαχητικών εργασιών, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, σε γνωστές και άγνωστες περιοχές, καθώς και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνθήκες εδάφους. Ένας καθοριστικός ρόλος σε αυτή την αύξηση της ποιότητας θα είναι το κίνητρο, η ηγεσία και η διαχείριση της ποιότητας του προσωπικού. Η πρωτογενής δύναμη της επόμενης γενιάς θεωρείται ως κίνητρο, μορφωμένο, εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο προσωπικό, σύμφωνα με τη σημασία και τον πολύπλοκο χαρακτήρα της αποστολής. Η επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας εξασφαλίζεται με τη θέσπιση υψηλών προτύπων επεξεργασίας, τα οποία θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με άλλους παράγοντες στην εθνική αγορά εργασίας».