Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα του προγράμματος LEADER

1531

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα του προγράμματος LEADER στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.2 «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δ.Σ Σιάτιστας, σε συνεργασία του Δήμου Βοϊου με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ Α.Ε.
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος ο οποίος στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας την χρησιμότητα του προγράμματος, ενώ η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας Καλλιόπη Δάρδα αναφέρθηκε στην σημασία που έχει το εν λόγω πρόγραμμα στις επιχειρήσεις της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Ζωή Γκερεχτέ συντονίστρια του προγράμματος LEADER οικονομολόγος, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις που χρηματοδοτούνται, στο είδος των επιχειρήσεων που μπορούν να συμμετέχουν και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν, καθώς και στα ποσοστά επιχορήγησης και ιδίας συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων που θα υποβάλλουν προτάσεις
Η συνολική δαπάνη του προγράμματος μαζί με την ιδία συμμετοχή αναμένεται να αγγίξει τα 6 εκατ. Ευρώ. Η Δημόσια Δαπάνη της τρέχουσας Πρόσκλησης ανέρχεται στο ύψος των 3,9 εκατ. Ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται, ανάλογα με τη δράση και το καθεστώς ενίσχυσης, από 40% μέχρι 65% .