Επέστρεψε από το θάνατο: Επανήλθε στη ζωή έπειτα από 40 λεπτά χωρίς σφυγμό

1419

«Είναι ένα θαύμα», λέει η μητέρα της 19χρονης – H κοπέλα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα, στο Μπλάκπουλ του Λάνκασαϊρ στην Αγγλία

Όλα έγιναν όταν η 19χρονη Shelby Burns βρισκόταν στην προκυμαία με φίλες της γύρω στις 9:20 το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου και τα κύματα την παρέσυραν. Έπειτα από την πάλη με τα κύματα η κοπέλα έπεσε αναίσθητη ενώ άρχισε ένας αγώνας για την εντοπίσουν και να την ανασύρουν ζωντανή.

Άνδρες του Λιμενικού την εντόπισαν και της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ της έκαναν τεχνητή αναπνοή καθώς δεν είχε παλμό.

Μέσα σε 10 λεπτά την παρέδωσαν σε ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο ενώ η κοπέλα συνέχιζε να μην έχει σφυγμό. Οι γιατροί την έριξαν σε τεχνητό κώμα και τη συνέδεσαν με ειδικό μηχάνημα το οποίο βοήθησε στην κυκλοφορία του αίματος στο σώμα της για 24 ώρες.

Τελικά η κοπέλα απέκτησε παλμό 40 λεπτά αφού ανασύρθηκε αναίσθητη από τα τρικυμιώδη νερά ενώ έπειτα από έξι εβδομάδες νοσηλείας επέστρεψε στο σπίτι της αν και ακόμη δεν έχει αναρρώσει πλήρως μετά την περιπέτειά της.

Η 19χρονη υποφέρει από απώλεια μνήμης ενώ αρκετές φορές μουδιάζει η αριστερή της πλευρά. Εγκατέλειψε το κολέγιο όπου σπούδαζε μηχανική ενώ όπως υποστηρίζει δεν θυμάται τίποτα από εκείνη την ημέρα, ούτε κάποια λεπτομέρεια από το ατύχημα που παρ’ ολίγο να της στοιχίσει τη ζωή.

«Θυμάμαι μόνο τη στιγμή που συνήλθα στο νοσοκομείο και νόμιζα ότι είχα πάθει τροχαίο», εξομολογείται η Burns.

Οι γονείς της ευγνωμονούν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για όλα όσα έκαναν για την κόρη τους και ελπίζουν ότι σύντομα θα αναρρώσει πλήρως. Οι ναυαγοσώστες είπαν ότι η κατάστασή της, η ηλικία της αλλά και το γεγονός ότι βρίσκονταν κοντά όταν συνέβη το ατύχημα είναι παράγοντες που έσωσαν τη ζωή της.

«Είναι ένα θαύμα», λέει η μητέρα της στη Daily Mail. Μάλιστα η 19χρονη όταν επανέλθει πλήρως μετά την περιπέτειά της, επιθυμεί και η ίδια να γίνει μέλος του ναυαγοσωστικού τμήματος.

Πηγή: newsbomb.gr