ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

1199

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

Μεγάλη σύσκεψη κατοίκων και φορέων της Γαλατινής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11.02 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατινής.

Κτηνοτρόφοι, αγρότες, γουνοποιοί, γουνεργάτες, επαγγελματίες, πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς, ο πρόεδρος της κοινότητας και το κοινοτικό συμβούλιο, νέοι του χωριού, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΕΙΠΑΝ:

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΝΗ».

Ομόφωνα αποφάσισαν και συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα:

Η Γαλατινή μία από τις μεγαλύτερες και πιο ζωντανές κοινότητες της Δυτικής Μακεδονίας που υποφέρει από την κρίση της οικοδομής και των κατασκευών, με εκατοντάδες άνεργους οικοδόμους, άλλους τόσους γουνοποιούς και γουνεργάτες θύματα της κρίσης του κλάδου της γούνας. 

Η Γαλατινή που μετρά δεκάδες οικογένειες να μεταναστεύουν στην Αυστραλία και στην Ευρώπη δεν θα μείνει απαθής, δεν θα δεχτεί και το τελειωτικό χτύπημα να χαθούν τα βοσκοτόπια της και οι χορτολιβαδικές εκτάσεις για να κερδοσκοπούν λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι. 

Δώδεκα χιλιάδες στρέμματα, 17 εταιρείες, πάνω από 500 εκατ. επενδύσεις για την πράσινη ανάπτυξή τους. Εκατό οικογένειες, πάνω από 15 χιλιάδες αιγοπρόβατα, 2 χιλιάδες βοοειδή σε όλη την περιοχή του Ασκίου κινδυνεύουν. Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα, γάλα, τυρί, κρέας, προϊόντα που βραβεύτηκαν με χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σε Διεθνείς Εκθέσεις λόγω της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας της περιοχής. 

Δεν θα μας διώξουν από τον τόπο μας. Θα τον υπερασπιστούμε όπως και οι παππούδες μας.

Πρόκειται για τις καλύτερες χορτολιβαδικές εκτάσεις, χαρακτηρισμένοι βοσκότοποι, περιοχές natura.

Ομόφωνα αποφασίστηκε: δεν μας ενδιαφέρουν τα ανταποδοτικά, γνωρίζουμε για τις δελεαστικές προτάσεις των εταιρειών, «για το τυρί στη φάκα», για τις εξαγορές συνειδήσεων. Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ, θα υπερασπιστούμε τη γη μας. 

Γνωρίζουμε ότι σ’ αυτού του είδους τα έργα, εκτός από το στάδιο της κατασκευής δεν απασχολείται εργατικό προσωπικό. Ακόμα κι αν δουλέψουν λίγοι από την περιοχή μας γνωρίζουμε ότι οι θέσεις εργασίες είναι λίγες και κακοπληρωμένες. Λέμε επίσης ΟΧΙ και στην κατασκευή αιολικών στην περιοχή της Ανάληψης. 

Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στο μεγάλο αγώνα που ξεκινάμε. Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες και τη νεολαία της περιοχής να συμβάλλουν σ’ αυτή μας την προσπάθεια. Είναι ένας αγώνας για το μέλλον μας, για να μην ερημώσει η περιοχή μας. 

Τις επόμενες ημέρες η επιτροπή αγώνα θα προγραμματίσει μεγάλη ενημερωτική συγκέντρωση και θα συζητήσουμε με τους κατοίκους της περιοχής τον προγραμματισμό και το συντονισμό του μεγάλου αγώνα που έχουμε μπροστά μας. 

                                                                               Γαλατινή, 16.02.2022

https://youtube.com/shorts/Rp9lagahNzc?feature=share

https://youtube.com/shorts/Rp9lagahNzc?feature=share