Ευρωπαϊκό στίβου Κ23: Χρυσός ο Τεντόγλου με ιστορικό τρεμπλ!

1737

Ο Μίλτος Τεντόγλου  κυριάρχησε στον τελικό του άλματος εις μήκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στο Γκέβλε της Σουηδίας και έχει κατακτήσει πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στις κατηγορίες ανδρών, Κ23, Κ20

Δεν υπήρξε περιθώριο αμφισβήτησης για το μεγάλο ταλέντο του ελληνικού στίβου, ο οποίος κυριάρχησε στον τελικό του άλματος εις μήκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στο Γκέβλε της Σουηδίας.

Μπορεί στο πρώτο άλμα ο Ισπανός Έκτορ Σάντος να έκανε 8.19μ. (-0.1) αλλά ο  Μίλτος Τεντόγλου απάντησε με 8.22μ. (+1.9), με το οποίο ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη (του Τομπάιας Μοντλέρ) και έπιασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Μετά από ένα μεγάλο αλλά άκυρο άλμα στη 2η προσπάθεια συνέχισε σε πολύ υψηλό επίπεδο με 8.05μ. (+0.4), 8.20μ. (+1.9) και 8.25μ. (+1.2) για να οικειοποιηθεί πλέον την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ευρώπη. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού στο τελευταίο άλμα και αφού είχε εξασφαλίσει το χρυσό, πέταξε στα 8.32μ. (+0.9) και στέφθηκε με αυτή την επίδοση πρωταθλητής Ευρώπης Κ23.

Μ’ αυτή του την επιτυχία ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κατάφερε να πετύχει κι ένα ξεχωριστό ρεκόρ καθώς κανείς άλλος στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει να έχει τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο άλμα εις μήκος στις κατηγορίες ανδρών, Κ23 και Κ20, μέχρι σήμερα που το πέτυχε ο Τεντόγλου.
Πηγή:www.sportsfeed.gr