Ζησιμόπουλος – Σελέτης – Δασκαλόπουλος: Το τριπλό “άρμα” επέλασης στον Ultra Sierra Nevada

1458

Radiosiatista.gr

Επόμενη αγωνιστική εξόρμηση Ζησιμόπουλου – Δασκαλόπουλου με την «άγρια» προσθήκη του «βασιλιά» Σελέτη, θα είναι η Σιέρρα Νεβάδα και τα Ανδαλουσιανά μονοπάτια του Ultra Sierra Nevada, το τριήμερο 9-11 Απριλίου.

Σε έναν από τους κορυφαίους ορεινούς αγώνες που διεξάγονται στην Ιβηρική χερσόνησο θα βρεθεί η αγαπημένη τριάδα των τριών ελλήνων αθλητών, για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις δύο μεγαλύτερες αποστάσεις της διοργάνωσης. Ο αθλητής του Δημήτρη Κασίμη, Φώτης Ζησιμόπουλος, μετά την εξαιρετική του εμφάνιση, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, στα 129 χλμ. του Transgrancanaria επανέρχεται ακάθεκτος για μία ακόμα ULTRA δοκιμασία στα 97,5 χιλιόμετρα συνεχούς ανάβασης στα μονοπάτια από τη Γρανάδα έως το νοτιότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης, Pradollano, που βρίσκεται στις βορειοδυτικές πλαγιές της Veleta (3100μ.)., την τρίτη υψηλότερη κορυφή στη χερσόνησο της Ισπανίας.

Ο αγώνας έχει εκκίνηση στις 22:00 (ώρα Ισπανίας) της Παρασκευής 9 Απριλίου σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, το «κόκκινο φρούριο» της Αλάμπρα και το παλάτι της Χενεραλίφε. Είναι ένα ανάκτορο και φρούριο των Μαυριτανών μοναρχών το οποίο καταλαμβάνει ένα λόφο στο νοτιοανατολικό όριο της Γρανάδα και έχει αναγνωριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Ο ultra αγώνας (4 ITRA points) υψομετρικής διαφοράς +5.470μ. και -3.900μ. έχει χαρακτήρα ημιαυτονομίας και οι συμμετέχοντες έχουν μέγιστο χρονικό όριο 23 ωρών για να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχει και ο “El Padre” Σάκης Δασκαλόπουλος, ο οποίος κατάφερε αυτή τη φορά να μεγαλώσει την ελληνική αποστολή κατά τέσσερις αθλητές, συμπεριλαμβανομένων των τριών αθλητών της Salomon Hellas, Παγουνάδη, Διαλεκτό και Κουρκουρίκη (σχετικό άρθρο εδώ).

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και η αγωνιστική επάνοδος του «βασιλιά» των μονοπατιών στους ορεινούς αγώνες της χώρας μας, Δημήτρη Σελέτη, ο οποίος θυμίζουμε, άφησε το αγωνιστικά «ένδοξο» 2019 με μια καταπληκτική εμφάνιση στον Olympus Marathon, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του και επιτυγχάνοντας (σε 4:36:05) την καλύτερη ελληνική επίδοση όλων των εποχών! Aν και η τελευταία αγωνιστική εμφάνιση του πρωταθλητή της Kasimis Training, το «ζοφερό» 2020 ήταν στην Παλαιόχωρα Χανίων στον 3ο Κροκόδειλος Trail, όπου στέφθηκε “Κροκοδειλάκιας trail runner”, έφτασε η ώρα ώστε να τον δούμε και πάλι αντιμέτωπο με ελίτ αθλητές του παγκόσμιου ορεινού τρεξίματος, όπως τον Pablo Baison, τον Ισπανό νικητή του 2019 και άλλους.

Ο «El Caballo» Σελέτης θα οδηγήσει το ελληνικό “άρμα” στη διαδρομή Trail των 62 χιλιομέτρων με υψομετρική διαφορά +3.750μ. και -2650μ., που θα έχει εκκίνηση στις 6 το πρωί (ώρα Ισπανίας) του Σαββάτου 10 Απριλίου από το Beas της Γρανάδα. Το χρονικό όριο τερματισμού που δίνει η διοργάνωση στους 450 αθλητές είναι 15 ώρες, για να τρέξουν στο μοναδικό σκηνικό που προσφέρουν τα επιβλητικά βουνά της Sierra Nevada.

Trail Ultra Sierra Nevada route

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στο www.ultrasierranevada.com/