Η ανακοίνωση της αστυνομίας: Δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι στο αυτοκίνητο του δράστη

1096

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία – οπλοκατοχή

Χθες (16-07-2020) το μεσημέρι στην Κοζάνη, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, συνέλαβαν ημεδαπό, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας – οπλοκατοχής.

Ο συλληφθείς είχε εισέλθει στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και αφού έβγαλε ένα τσεκούρι, από σακίδιο πλάτης που έφερε μαζί του, επιτέθηκε απρόκλητα σε παρευρισκόμενους υπαλλήλους, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις εξ’ αυτών, ενώ στην προσπάθειά της να διαφύγει τραυματίστηκε ελαφρά άλλη μια υπάλληλος.

Ακολούθως ακινητοποιήθηκε αρχικά από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και στη συνέχεια συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ ανωτέρω παθόντες διακομίστηκαν σε Νοσοκομείο.

Κατασχέθηκαν το τσεκούρι και το σακίδιο πλάτης, εντός του οποίου βρέθηκαν μαχαίρι, εργαλείο ξυλογλυπτικής (σκαρπέλο) και μεταλλικός σουγιάς.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, εργαλείο ξυλείας, πριόνι χειρός, δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.