Η ζωή εκδικείται – Στο σφυρί η μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρεία

2336

Ο επιχειρηματίας που έκανε όλη την Ελλάδα να μιλάει για το «εισπρακτοχώρι» – Τώρα καλείται να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα – Η εμπλοκή με το ποδόσφαιρο, τα φιλόδοξα σχέδια για ξενοδοχειακές μονάδες, η ολισθηρή «πτώση» από την άφιξη των servicers και οι τρεις πλειστηριασμοί

protothema.gr στο Google News

panopoulos_eispraktiki_etaireia_xr

protothema.gr στο Google News

Ενα μικρό χωριό στα σύνορα της Αχαΐας με την Ηλεία είχε γίνει πριν από μια 15ετία περίπου το κέντρο της μεγαλύτερης εισπρακτικής εταιρείας της χώρας, με τον ιδιοκτήτη της Γιώργο Πανόπουλο να εξελίσσεται σε σημαντικό οικονομικό παράγοντα, που έλεγχε και την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά είχε και φιλόδοξα σχέδια να μετατρέψει το Πανόπουλο, όπως ονομάζεται το χωριό, σε τουριστικό προορισμό. Τα πράγματα όμως στην πορεία πήραν άλλη τροπή. Η πανίσχυρη κάποτε Pano Finance έβαλε λουκέτο, τα μεγαλόπνοα πλάνα για πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες έμειναν στα μπετά και, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ο κάποτε απηνής «διώκτης» όσων χρωστούσαν στις τράπεζες τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με… καταιγίδα πλειστηριασμών.

Ορισμένοι ίσως να το διαβάζουν και σαν ειρωνεία της ιστορίας. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι η διαδρομή του Γιώργου Πανόπουλου από τη φτωχική ζωή της ελληνικής επαρχίας στα σαλόνια των τραπεζών και των μεγάλων δικηγορικών γραφείων, μετά στην ολισθηρή κάθοδο και τώρα απέναντι στα ηλεκτρονικά σφυριά, θα στεκόταν άνετα ως καλογραμμένο μυθιστόρημα με μπόλικες δόσεις σασπένς.

panopoulo_arthrou

Η δύσκολη αρχή

Μπορεί η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός, όμως κατά κανόνα είναι και δύσκολη, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών. Κάπως έτσι και ο Γιώργος Πανόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον… ομώνυμο τόπο καταγωγής του, με πολλές δυσκολίες. Ο πατέρας του ήταν τσοπάνης και εκείνος από πολύ νωρίς σήκωνε το βλέμμα του πολύ πέρα από το θολό μέλλον που θα του επεφύλασσε μια συμβατική πορεία στα όρια της πατρογονικής εστίας και της ισοπεδωτικής καταχνιάς που επικρατούσε τότε στην επαρχία. Αν όμως κάτι τον χαρακτήριζε από την εποχή της πρώτης νιότης, ήταν η φιλοδοξία του και το πείσμα του να πετύχει. Ηξερε, όμως, ότι για να ανέβει στα επόμενα σκαλοπάτια της ζωής και να ξεχωρίσει, θα έπρεπε καταρχάς να σπουδάσει και στη συνέχεια να βρεθεί στο κέντρο των εξελίξεων, δηλαδή στην πρωτεύουσα. Πράγματι σπούδασε Λογιστική στα ΤΕΙ και μετά, αντί να εγκλωβιστεί στις αμφίβολες προοπτικές του λογιστικού επαγγέλματος, όπου υπήρχε και έντονος ανταγωνισμός, δοκίμασε την τύχη του δίνοντας εξετάσεις για να εισέλθει στον κλειστό κόσμο των δικαστικών επιμελητών, που τουλάχιστον θα του εξασφάλιζε ικανοποιητικές αποδοχές.

Το «διαβατήριο»

Το 1981, όταν η χώρα γύριζε σελίδα, ο Πανόπουλος έπαιρνε το πολύτιμο «διαβατήριο» του διορισμού του ως δικαστικού επιμελητή, αλλάζοντας σελίδα στη δική του ζωή.

ΚλείσιμοΣχεδόν άμεσα δικτυώθηκε και ξεκίνησε να εργάζεται για λογαριασμό διάφορων τραπεζών. Επίμονος και αποτελεσματικός όπως ήταν, άρχισε να χτίζει όνομα και με την πάροδο των χρόνων απέκτησε πολύτιμες επαφές που τον βοήθησαν να ξεφύγει από τον μοναχικό δρόμο του δικαστικού επιμελητή ανοίγοντας πλέον το δικό του γραφείο. Αυτό που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι τότε τουλάχιστον έβλεπε μπροστά. Ετσι, το 1999 ίδρυσε εισπρακτική εταιρεία, την Pano Finance, που ασφαλώς «βαφτίστηκε» έτσι από το επώνυμό του.

Το πρώτο γραφείο και η έδρα της ήταν στο Γαλάτσι, ενώ διέθετε γύρω στους 20 υπαλλήλους. Μιλάμε για μια εποχή που τέτοιες εταιρείες λειτουργούσαν υπό ασαφές έως και ανύπαρκτο θεσμικό καθεστώς, προχωρώντας σε ένα κατά κάποιον τρόπο «τηλεφωνικό bullying» των υπερήμερων δανειοληπτών, με εκφοβισμούς για κατασχέσεις και άλλα παρόμοια. Η εταιρεία του Πανόπουλου προφανώς «διακρίθηκε» σε αυτό το επίπεδο, εισπράττοντας το αξιοσέβαστο ποσοστό της από τις τακτοποιήσεις των οφειλών.

Κρίσιμο ρόλο στη γιγάντωση της Pano Finance έπαιξε στη συνέχεια η προνομιακή σχέση με τη δικηγορική εταιρεία της οικογένειας Σιούφα, με αποτέλεσμα η εταιρεία του Πανόπουλου να κάνει πλέον χρυσές δουλειές για λογαριασμό μεγάλων και μεσαίων τραπεζών, καθώς και άλλων ιδιωτικών εταιρειών.

Αυτή η αμοιβαία επωφελής συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία Σιούφα έληξε άδοξα το 2007 μετά την αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» γι’ αυτή καθαυτή τη συνεργασία, αλλά και για τις αθέμιτες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών.

Η «χρυσή» εποχή της κρίσης

Οι αναταράξεις όμως δεν κλόνισαν στο παραμικρό τον φιλόδοξο επιχειρηματία που τράβηξε νέα ρότα, αυτή τη φορά, επιστροφής στα πάτρια εδάφη του. Ο Πανόπουλος είχε αποφασίσει πλέον ότι όσο κι αν οι δραστηριότητές του απλώνονταν… τηλεφωνικά σε όλη την Ελλάδα, θα αναδείκνυε σε φυσικό κέντρο τους το μικρό χωριό Πανόπουλο. Η εξέλιξη αυτή λειτούργησε σαν μάννα εξ ουρανού για τους λιγοστούς κατοίκους του, αλλά και πολλούς από τις γύρω περιοχές, από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, ακόμη και από την Αθήνα, που επιστρατεύτηκαν για να στελεχώσουν τα call centers και άλλες θέσεις εργασίας στα πολυτελή γραφεία της εταιρείας, για τα οποία δαπανήθηκαν, όπως λεγόταν τότε, περί τα 3,5 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δόξες της η Pano Finance απασχολούσε 350 υπαλλήλους ανά βάρδια και με μισθούς που έφταναν και τα 2.000 ευρώ.

Το «ΘΕΜΑ» σε επιτόπιο οδοιπορικό τον Οκτώβριο του 2013 (ρεπορτάζ Φρίξος Δρακοντίδης) ανέδειξε το επιχειρηματικό imperium του Γ. Πανόπουλου στο Πανόπουλο Ηλείας, που έκτοτε χαρακτηρίστηκε -και δικαίως- «Εισπρακτοχώρι». Η εταιρεία δούλευε σαν βιομηχανία διαρκούς πυρός καθώς όσο η χώρα σκεπαζόταν από τα γκρίζα σύννεφα της οικονομικής κρίσης, τόσο οι μπίζνες της αυγάτιζαν, ενώ και άλλες εισπρακτικές φύτρωναν σαν τα μανιτάρια. Βέβαια, ο Γ. Πανόπουλος δεν ήταν απλώς ο μεγαλοεπιχειρηματίας- «ευεργέτης» της περιοχής, αλλά ο πραγματικός «άρχοντας» του τόπου. Και σαν τέτοιος, χρειαζόταν, εκτός από την εταιρεία, και άλλα προπύργια που θα μεγέθυναν το «εκτόπισμά» του. Ηδη από το 2007 ίδρυσε τον Πολιτιστικό Φιλαθλητικό Ομιλο Πανόπουλου, με την ποδοσφαιρική ομάδα ΠΦΟ Πανόπουλου, αρχικά ως παράπλευρη ψυχαγωγική δραστηριότητα των εργαζομένων του.

Στη συνέχεια, όμως, μέσα σε λίγα χρόνια, κατάφερε να τη φέρει στη Γ’ Εθνική ξοδεύοντας περί τις 200.000-300.000 τον χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα απέκτησε γήπεδο υψηλών προδιαγραφών με φυσικό χλοοτάπητα και βέβαια εκατοντάδες πιστούς οπαδούς, ενώ μέσα σε έξι χρόνια κέρδισε πέντε πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα, ανεβαίνοντας κατηγορία.

Το 2009 οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γ. Πανόπουλου ενισχύθηκαν περαιτέρω με τη σύσταση της Pano Inform Α.Ε. (εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις). Τα πλάνα του όμως δεν σταματούσαν ούτε στη μεγαλύτερη τότε εισπρακτική, ούτε στην ποδοσφαιρική ομάδα… φαινόμενο. Εφταναν μέχρι και στην ανάδειξη του χωριού Πανόπουλο σε τουριστικό προορισμό με στοχευμένο target group. Ετσι μέσω ξεχωριστού εταιρικού βραχίονα, ο επιχειρηματίας έβαλε μπροστά το μεγαλόπνοο σχέδιο για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων, το οποίο θα απευθυνόταν σε ποδοσφαιρικές ομάδες για την προετοιμασία τους. Η επένδυση για το συγκρότημα είχε προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ.

Η αρχή της πτώσης

Η περιπέτεια της οικονομικής κρίσης μπορεί να εκτόξευσε τις μπίζνες της εισπρακτικής μηχανής του Γ. Πανόπουλου, αλλά δεν άργησε να αγγίξει και τον ίδιο. Ηδη από το 2013 είχαν αρχίσει οι καθυστερήσεις στις πληρωμές της εταιρείας από ορισμένους πελάτες της, με τον τζίρο να μειώνεται και να ακολουθούν οι μειώσεις μισθών, αλλά και οι απολύσεις.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τα αμέσως επόμενα χρόνια καθώς στην αγορά άρχισαν να εισέρχονται σταδιακά οι πρώτες οργανωμένες εισπρακτικές στην Αθήνα, από μεγάλους ομίλους, οι οποίες και εξελίχθηκαν κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης των χαρτοφυλακίων των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια στους σημερινούς πανίσχυρους servicers. Μοιραία, λοιπόν, οι δουλειές για την Pano Finance κόπηκαν, με την αποχώρηση από το πελατολόγιο αρχικά των μεγάλων τραπεζών και στη συνέχεια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που αποτελούσαν ένα ακόμη προσοδοφόρο πεδίο… Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σταδιακή απόλυση σχεδόν του 90% του προσωπικού. Στα τέλη του 2015 είχαν απομείνει στο πολυτελές γραφειακό συγκρότημα στο Πανόπουλο 35 εργαζόμενοι, που και αυτοί, όπως λένε οι πληροφορίες, πληρώνονταν με «έναντι» μέχρι να δουν την πόρτα της εξόδου. Ορισμένοι μάλιστα κινήθηκαν και νομικά τότε για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Τελικά, τέτοιες μέρες πριν από 8 χρόνια, λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα το 2016, η Pano Finance κατέβασε ρολά, αναστέλλοντας τη λειτουργία της. Η εταιρεία, όπως και η Pano Inform, με έδρες στο Γαλάτσι και στο Πανόπουλο Ηλείας, αντίστοιχα, τυπικά εμφανίζονται ενεργές, αλλά χωρίς δραστηριότητα εδώ και χρόνια. Οσο για τα πολυτελή, κάποτε, γραφεία στον γενέθλιο τόπο, σήμερα δεν θυμίζουν σε τίποτα το «ένδοξο» παρελθόν, παραμένοντας κλειστά και σκοτεινά. Στα τέλη του 2020, ο Γ. Πανόπουλος είχε αναφερθεί στον ΠΦΟ Πανόπουλου δηλώνοντας ότι «αποτελεί για μένα ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου. Δεν σας κρύβω, δε, ότι αγαπώ τον τόπο μου και η δημιουργία, το 2007, της ομάδας αυτής είχε να κάνει και με την ανάδειξη της περιοχής. Ας όψεται όμως η οικονομική κρίση που μας τα χάλασε… και μας έφερε πίσω».

Στον αστερισμό των σφυριών

Τώρα όμως ο επιχειρηματίας που διακρίθηκε κάποτε ως «μέγας εισπράκτωρ», διοικώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία πίεσης προς τους οφειλέτες, βρίσκεται αντιμέτωπος με τους πλειστηριασμούς για τις δικές του οφειλές…

Ειδικότερα, για τις 3 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί -εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσει κάποια προσφυγή- τρεις πλειστηριασμοί που στρέφονται σε βάρος της Πάνο Ανώνυμη Εταιρεία Χρηματοοικονομικών, Συμβουλευτικών, Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών με τον διακριτικό τίτλο «Pano Finance» που εδρεύει στο Γαλάτσι Αττικής και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Γεώργιο Πανόπουλο. Τα τρία σφυριά αφορούν ακίνητα που βγαίνουν με συνολική τιμή εκκίνησης τα 969.200 ευρώ.

panopoulo__2_
Σε εγκατάλειψη έχει περιέλθει το ακίνητο της άλλοτε κραταιάς Pano Finance στο Πανόπουλο Ηλείας

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

1/ Ενα οικόπεδο έκτασης 2.057,043 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Καρυδιές-Γυμνάσιο», εντός του οικισμού Πανόπουλου της Κοινότητας Αντρωνίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

■ Εντός του παραπάνω οικοπέδου υφίστανται μια διώροφη οικοδομή με υπόγειο, που έχει ανεγερθεί με την υπ’ αριθ. 210/2006 οικοδομική άδεια. Για το ίδιο ακίνητο έχει εκδοθεί η υπ’ αριθ. 66/2008 οικοδομική άδεια, η οποία προβλέπει την αλλαγή χρήσης τμήματος του υπογείου του κτιρίου σε χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος (χώρος εστίασης και αναψυχής).

■ Το υπόγειο συνολικής επιφάνειας 523,89 τ.μ. αποτελείται από γραφεία εμβαδού 181,42 τ.μ., χώρους εστίασης και αναψυχής (κυλικείο) εμβαδού 59,85 τ.μ. και αποθήκες-βοηθητικούς χώρους εμβαδού 282,62 τ.μ.
■ Το ισόγειο συνολικής επιφάνειας 523,89 τ.μ. αποτελείται από γραφεία εμβαδού 442,17 τ.μ. και ημιυπαίθριους χώρους 81,72 τ.μ.

■ Ο πρώτος όροφος έχει συνολική επιφάνεια 523,89 τ.μ. και αποτελείται από γραφεία εμβαδού 442,17 τ.μ., ημιυπαίθριους χώρους εμβαδού 81,72 τ.μ. και εξώστες εμβαδού 49,32 τ.μ.

Κατά την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε και την έκθεση εκτίμησης διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για οικόπεδο με διώροφη οικοδομή, η οποία είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοιχοποιίες οπτοπλινθοδομής, ενώ η οροφή σκεπάζεται από κεραμοσκεπή. Στην περιγραφή γίνεται λόγος για «περιποιημένη και καλά συντηρημένη εξωτερικά οικοδομή, κατασκευασμένη από σύγχρονα υλικά, με διαμορφωμένο τον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου». Το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτιδα εταιρεία τον Μάιο του 2006 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 494.000 ευρώ.

panopoulo__3_
το γήπεδο υψηλών προδιαγραφών για την ομάδα-φαινόμενο ΠΦΟ Πανόπουλου

2/ Αγροτεμάχιο, έκτασης 20.893,16 τ.μ. με το εντός αυτού ημιτελές ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων που βρίσκεται στη θέση «Καρυδιές» επί της Εθνικής Οδού 111 Πατρών – Τριπόλεως, στην εκτός σχεδίου περιοχή του οικισμού Πανόπουλου. Κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι εντός του γηπέδου έχει κατασκευαστεί επενδυτική πρόταση της ιδιοκτήτριας εταιρείας που περιλαμβάνει ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων με πλήρεις αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω ακίνητο έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. 368/31-12-2007 οικοδομική άδεια η οποία προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχείου με συνολική επιφάνεια κύριων χώρων 4.829,31τ.μ., επιφάνεια υπογείου 1.452,73 τ.μ. και ημιυπαίθριους χώρους, επιφάνειας 841,41 τ.μ. Παράλληλα, ο περιβάλλοντας χώρος θα περιλαμβάνει πισίνες, πέργκολες, μονοπάτια, θέσεις στάθμευσης, βοηθητικούς χώρους, χώρους άθλησης και γενικότερες διαμορφώσεις.

Με βάση την οικοδομική άδεια η ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείτο από τα εξής κτίρια-τμήματα:

■ Είσοδο, επιφάνειας 26 τ.μ.

■ Κεντρικό κτίριο, το οποίο θα περιλαμβάνει: α) υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 1.168,20 τ.μ. με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποθήκες εξοπλισμού, αίθουσα καπνιστών, αίθουσες μεταφραστών, αποθήκη καταστήματος ενδυμάτων, αποθήκη καταστήματος με τυποποιημένα είδη διατροφής, αποθήκη καταστήματος καπνοπωλείου-εφημερίδων-περιοδικών-βιβλίων, αποθήκη καταστήματος-κουρείου-κομμωτηρίου, WC ανδρών & WC γυναικών, βεστιάριο, Hall, χώρο ανελκυστήρων, γενικές αποθήκες, κλιμακοστάσιο, λεβητοστάσιο, δεξαμενή, λινοθήκη, πλυντήριο-στεγνωτήριο, αποθήκη ειδών κήπου, χώρο καθαρισμού διαμερισμάτων, WC προσωπικού ανδρών & γυναικών, αποδυτήρια ανδρών & γυναικών, αποθήκη επίπλων πισίνας κ.ά. β) Ισόγειο συνολικής επιφάνειας 980,55 τ.μ., με ημιυπαίθριους χώρους, 187,65 τ.μ. και γ) Α’ όροφο, συνολικής επιφάνειας 980,55 τ.μ., με ημιυπαίθριους χώρους, επιφάνειας 187,65 τ.μ. αντίστοιχα.

■ Εστιατόριο-cafe-bar, το οποίο θα αποτελείται από υπόγειο, επιφάνειας 593,82 τ.μ., με αποθήκες, δεξαμενές και μαγειρείο, ισόγειο, επιφάνειας 462,87 τ.μ. με αίθουσα bar, εστιατόριο, office, WC και ημιυπαίθριους χώρους 130,95 τ.μ. και Α’ όροφο, επιφάνειας 137,07 τ.μ. με ημιυπαίθριους χώρους 45 τ.μ.

■ Διαμερίσματα τύπου Α (τριών κυρίων χώρων) που θα αποτελούνται από ισόγειο, επιφάνειας 60,10 τ.μ. με καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, λουτρό και ημιυπαίθριους χώρους, επιφάνειας 15,54 τ.μ., Α’ όροφο, επιφάνειας 24,62 τ.μ. με υπνοδωμάτιο και λουτρό, ενώ ορισμένα θα διέθεταν και ιδιωτική πισίνα.

■ Διαμερίσματα τύπου Β (τριών κυρίων χώρων) που θα αποτελούνται από ισόγειο, επιφάνειας 87,03 τ.μ. με καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, λουτρό και ημιυπαίθριους χώρους, επιφάνειας 15,93 τ.μ., Α’ όροφο, επιφάνειας 28,65 τ.μ. με υπνοδωμάτιο και λουτρό.

■ Διαμερίσματα τύπου Γ (τεσσάρων κύριων χώρων) που θα αποτελούνται από υπόγειο, επιφάνειας 249,30 τ.μ. με χώρους στάθμευσης, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, λεβητοστάσιο, δεξαμενή, κάβα, πλυντήριο λινοθήκη, χώρο καθαρισμού, μηχανοστάσιο πισίνας, δεξαμενή καθίζησης και ανελκυστήρα, Ισόγειο επιφάνειας 189,90 τ.μ. με καθιστικό, τραπεζαρία, living room, είσοδο, κουζίνα, καθημερινό, WC, ανελκυστήρα και ημιυπαίθριους χώρους, επιφάνειας 59,40 τ.μ. και Α’ όροφο, επιφάνειας 189,90 τ.μ. με τρία υπνοδωμάτια με λουτρό, dressing room, καθιστικό, γραφείο και ημιυπαίθριους χώρους επιφάνειας 59,40 τ.μ. Αυτά τα διαμερίσματα θα διέθεταν ιδιωτική πισίνα.

Στα σχέδια περιλαμβάνονταν ακόμη, κεντρική πισίνα με πέργκολα, χώροι υγιεινής και υπαίθριο αναψυκτήριο-bar, θέσεις στάθμευσης, γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 και γήπεδο τένις, καθώς και άλλες βοηθητικές υποδομές. Σε ό,τι αφορά τον προβλεπόμενο αριθμό κλινών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, η έκθεση εκτίμησης αναφέρεται σε 42 «με δεδομένο ότι τα διαμερίσματα τύπου Α & Β διαθέτουν καθένα δύο υπνοδωμάτια ενώ το διαμέρισμα τύπου Γ τρία».

Κατά την αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι όλα τα κτίρια έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται και βρίσκονται στο στάδιο αποπεράτωσης του φέροντος οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα (ποσοστό προόδου εργασιών 27% και 32% για τους χώρους του υπογείου). Οι πισίνες δεν έχουν κατασκευαστεί ούτε τα γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις.

Η έκταση αποκτήθηκε από την εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2007. Η τιμή πρώτης προσφοράς γι’ αυτήν και το ημιτελές συγκρότημα έχει οριστεί σε 402.000 ευρώ.

panopoulo__1_
Βράβευση του ιδιοκτήτη της ομάδα-ΠΦΟ Πανόπουλου

3/ Ενα οικόπεδο έκτασης 13.530,27 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο που βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Χάνια Πανόπουλου στη θέση «Καρυδιές-Κερασιά».
Πρόκειται για αδόμητο οικόπεδο επίπεδης μορφολογίας εδάφους, πολυγωνικού σχήματος, το οποίο διαθέτει πρόσοψη σε δημοτική οδό και δεν είναι πλήρως οριοθετημένο. Αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2011 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 73.200 ευρώ.

Τα χρωστούμενα και η κατάσχεση

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επισπεύδων στους παραπάνω πλειστηριασμούς είναι ο δικηγόρος Α.Κ. και η κατάσχεση επιβλήθηκε για 50.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης, «με την νόμιμη ρητή επιφύλαξη για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται.

Αξίζει να αναφερθεί ακόμη ότι οι επερχόμενοι πλειστηριασμοί του Απριλίου είναι επαναληπτικοί, καθώς οι αρχικοί που προηγήθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 2024 κατέληξαν άγονοι ελλείψει πλειοδοτών. Στα παραπάνω ακίνητα της Pano Finance υπάρχουν εγγεγραμμένα εμπράγματα βάρη, όπως προσωρινή διαταγή πληρωμής του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από τον Μάρτιο του 2017, υπέρ ιδιώτη για ποσό 150.000 ευρώ, προσημείωση υποθήκης υπέρ της Eurobank για ποσό 260.000 ευρώ, προσημείωση υποθήκης υπέρ του επισπεύδοντος Α.Κ. από το 2017 για ποσό 358.957 ευρώ, καθώς και η αναγκαστική κατάσχεση που έγινε στις 10 Ιουλίου 2023.

Εκτός από τα παραπάνω, όμως, στο στόχαστρο των πλειστηριασμών έχουν τεθεί από πέρυσι και άλλα δύο ακίνητα της Pano Finance στην περιοχή της Αμαλιάδας. Πρόκειται για ένα οικόπεδο με κτίσμα και ένα αδόμητο οικόπεδο με 40 ελαιόδενδρα και οπωροφόρα δέντρα. Για αυτά κατόπιν ανακοπής της εταιρείας το δικαστήριο αποφάσισε την αύξηση της τιμής εκκίνησης στα 135.898 ευρώ και 119.412,30 ευρώ. Με αυτό τον πήχη βγήκαν στο σφυρί στις 8 Νοεμβρίου 2023 χωρίς αποτέλεσμα. Ο επαναληπτικός πλειστηριασμός που ορίστηκε για τις 20 Δεκεμβρίου 2023 οδηγήθηκε σε αναστολή. Θεωρείται πιθανό, όμως, να οδεύσουν ξανά σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, εστιάζεται στο επαναληπτικό σφυρί για τα τρία βασικά ακίνητα της Pano Finance στο Πανόπουλο που έρχεται στις 3 Απριλίου.

Πάντως, όπως είχε δηλώσει προ τριετίας ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, κάποτε, των εισπρακτικών «επειδή η ζωή κάνει κύκλους, ποτέ μη λες ποτέ.

Ο Γιώργος Πανόπουλος είναι εδώ, ακόμα ζωντανός και τίποτα να μην αποκλείεται»…