Η Μαλαματή Βρέκα υποψήφια με το Γιώργο Κασαπίδη

1906

Η Μαλαματή Βρέκα γεννήθηκε το 1989 στην Κοζάνη. Είναι παντρεμένη με τον Αναστάσιο Καρυπίδη, φαρμακοποιό & αγρότη και έχουν μια κόρη.

Εισήχθη στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών το 2006. Έπειτα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο τμήμα Ιατρικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο ‹‹Αναπαραγωγική – Αναγεννητική Ιατρική›› και παράλληλα εργάστηκε την περίοδο 2011-2012 στη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης του μαιευτηρίου «ΜΗΤΕΡΑ».

Το 2013 ξεκίνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2015 έφυγε για την ολοκλήρωση της διατριβής της στο Μόναχο της Γερμανίας, στο Ινστιτούτο Πνευμονολογικής Έρευνας (Comprehensive Pneumology Center). Το 2017 ολοκλήρωσε τη διατριβή της με τίτλο ‹‹Χημική και γενετική καρκινογένεση πνεύμονα ››.

Με την περάτωση της διατριβής της έχει ολοκληρώσει και δημοσιεύσει 9 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε 10 διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως ομιλήτρια.

Έχει βραβευτεί από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.) με ερευνητική υποτροφία για τη διδακτορική της διατριβή και από το 14ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο της E.R.S. (European Respiratory Society) για την παρουσίαση της εργασίας με τίτλο “Host-environmental IL-1b drives mutant KRAS-IKKa addiction in malignant pleural effusion”, που έλαβε χώρα στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, στις 10-13 Μαρτίου 2016.

Από το 2017 δραστηριοποιείται στην Κοζάνη, όπου έχει εργαστεί ως καθηγήτρια βιολογίας σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, ως εκπαιδεύτρια στο Δ.Ι.Ε.Κ. Αμυνταίου, αλλά και ως επιστημονική συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, στο Τμήμα Μαιευτικής.