Θρίλερ σε πτήση από Σίδνεϊ για Ώκλαντ: 50 τραυματίες από «βουτιά» του αεροπλάνου … OLA TA NEA ΕΔΩ ….

1214

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες πτήσης της εταιρείας Latam Airlines από το Σίδνεϊ στο Ώκλαντ. Τραυματίστηκαν 50 εξ αυτών, ύστερα από «ισχυρές αναταράξεις».

Θρίλερ σε πτήση από Σίδνεϊ για Ώκλαντ: 50 τραυματίες από «βουτιά» του αεροπλάνου

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η ανατάραξη φέρεται να προκλήθηκε από «τεχνικό πρόβλημα» στο Boeing 787 που πραγματοποιούσε την πτήση.

Γυναίκα επιβάτης περιέγραψε ως «μικρή σύντομη βουτιά» αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όπως είπε «ήμουν στο παρελθόν αεροσυνοδός και αυτή ήταν η πρώτη φορά που όλο το αεροπλάνο ήταν σαν να πάγωσε».

Άμεση βοήθεια στους τραυματίες

Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Ώκλαντ, διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε συνολικά 50 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος με έναν εξ αυτών να κρίνεται ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση και άλλους 13 να μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ώκλαντ όπως ήταν προγραμματισμένο. Λόγω του περιστατικού ορισμένοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος επηρεάστηκαν. Τους παρασχέθηκε άμεση βοήθεια και η κατάστασή τους είτε αντιμετωπίστηκε, είτε αξιολογήθηκε στο αεροδρόμιο. Η Latam ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση και τους τραυματισμούς που μπορεί να προκλήθηκαν στους επιβάτες και τονίζει ότι παραμένει δεσμευμένη στο θέμα της ασφάλειας ως προτεραιότητα» δήλωσε στην Herald εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Ήταν το δεύτερο περιστατικό με αεροπλάνο που αναχωρεί από το διεθνές αεροδρόμιο του Σίδνεϊ τη Δευτέρα. Νωρίτερα, η πτήση 830 της United Airlines με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω μετά από μια έκτακτη ανάγκη που προέκυψε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε διαρροή στο αεροπλάνο Boeing 777-300. Προσγειώθηκε στο Σίδνεϊ στις 14:34, λίγο περισσότερο από δυόμισι ώρες μετά το ταξίδι του.

Ελβετία: Νεκροί πέντε από τους έξι σκιέρ που αγνοούνταν

Οι πέντε από τους έξι ελβετούς σκιέρ που αγνοούνταν από προχθές Σάββατο στις ελβετικές Άλπεις εντοπίστηκαν νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στο καντόνι Βαλέ (νοτιοδυτικά), η οποία συνεχίζει τις έρευνες για να βρεθεί και ο έκτος.

Ενώ οι άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες είχαν περιπλέξει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ομάδα μπόρεσε εντέλει να προχωρήσει και «βρήκε τα πτώματα των πέντε από τους έξι ανθρώπους που αγνοούνταν», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πού χάθηκαν τα ίχνη των σκιέρ

Οι έξι σκιέρ ξεκίνησαν, απο το Ζερμάτ, όπου βρίσκεται το βουνό Μάτερχορν, το Σάββατο, για μια εκδρομή για σκι προς την Αρόλα, κατά μήκος των ελβετοϊταλικών συνόρων. Κάπου κοντά στο βουνό Tete Blanche, ύψους 3.706 μέτρων, εξαφανίστηκαν.

Η τοπική αστυνομία ειδοποίησε άμεσα όλες τις διαθέσιμες ομάδες διάσωσης και στις δύο πλευρές της διαδρομής, αλλά οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δυσχέραναν την επιχείρηση. Η ελβετική αστυνομία επιβεβαίωσε στο BBC ότι οι σκιέρ είναι όλοι Ελβετοί υπήκοοι και η ηλικία τους κυμαίνεται από 21 έως 58 ετών.

Στις Άλπεις επικρατούν εδώ και μερικές ημέρες ισχυροί άνεμοι, ενώ τα τελευταία 24ωρα σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις. Το Saas-Fee, ένα χειμερινό θέρετρο που γειτονεύει με το Zermatt, είναι προς το παρόν αποκομμένο από το χιόνι.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο σήμα από την ομάδα καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν ήταν «προφορικό», δήλωσε ο κ. Truffer, αλλά επέτρεψε στις υπηρεσίες διάσωσης να πάρουν μια γενική ιδέα για τη θέση τους.

Τι ανέφερε ο Anjan Truffer για την επιχείρηση διάσωσης

Ο Anjan Truffer, επικεφαλής της υπηρεσίας αεροδιάσωσης του Zermatt, δήλωσε το Σάββατο στο BBC ότι ο καιρός είναι προς το παρόν τόσο κακός που «οι πτήσεις δεν αποτελούν επιλογή», με «πολύ ισχυρούς ανέμους, βαρύ χιόνι, υψηλό κίνδυνο χιονοστιβάδας και μηδενική ορατότητα».

Ακόμη, ο κ. Truffer δήλωσε ότι η ομάδα μπορεί να μην αντιμετώπισε την κακοκαιρία και όχι να χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα, επειδή χάθηκαν σε ένα τμήμα της διαδρομής Zermatt Arolla όπου ο κίνδυνος χιονοστιβάδας είναι χαμηλός.

Η ελπίδα τώρα είναι ότι ο καιρός θα καθαρίσει, επιτρέποντας στα ελικόπτερα διάσωσης να πετάξουν. «Μπορούμε να προσγειωθούμε εκεί πάνω, δεν είναι αυτό το πρόβλημα, το κάνουμε συνέχεια. Αλλά χρειαζόμαστε τις συνθήκες πτήσης», δήλωσε ο κ. Truffer.

ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πόλεις που σε πληρώνουν για να ζήσεις εκεί

Οι πόλεις που τα «σκάνε» για να γίνουν ελκυστικές.

Αν δεν αντέχεις άλλο την ακρίβεια και σκέφτεσαι μήπως ήρθε η στιγμή να μετακομίσεις και να αλλάξεις χώρα, εμείς σου έχουμε τη λύση. Υπάρχουν ελκυστικά πακέτα μέσα από στοχευμένα projects που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Ορισμένες αμερικανικές πόλεις πληρώνουν για να τους προτιμήσουν. Υψηλές απολαβές που φτάνουν σε πενταψήφια νούμερα καθαρά το μήνα, τηλεργασία και συνδρομές γυμναστηρίου, είναι μερικές από τις αποδοχές που προσφέρουν.

Σύμφωνα με το MakeMyMove.com, μια διαδικτυακή αγορά που συνδέει απομακρυσμένους εργαζόμενους με τοποθεσίες που κάνουν προσφορές στις ΗΠΑ, ο αριθμός των πόλεων που προσφέρουν τέτοια κίνητρα έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Από την πανδημία και μετά, περισσότερα από 50.000 άτομα έκαναν αίτηση για προγράμματα σε ολόκληρη τη χώρα μέσω της πλατφόρμας.

Οι πόλεις στις ΗΠΑ που τα «σκάνε» για να γίνουν ελκυστικές

Τοπίκα, Κάνσας

Το πρόγραμμα Choose Topeka ξεκίνησε το 2019, προσφέροντας στους αιτούντες έως και 15.000$ καθαρά το μήνα. Έκτοτε, περισσότερα από 6.000 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση, με σχεδόν 150 τυχερούς να μετακομίζουν στο Κάνσας.

Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα κινήτρων, το Choose Topeka δεν εστιάζει μόνο σε εργαζόμενους με τηλεργασία. Οι πρώην στρατιωτικοί και οι λεγόμενοι «Boomerangs» – πρώην κάτοικοι της περιοχής που θέλουν να επιστρέψουν- δικαιούνται άμεσα 5.000 $ εάν αποδεχτούν μια προσφορά εργασίας με ελάχιστο μισθό $50.000.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα υποχρεούνται να παραμείνουν για τουλάχιστον ένα έτος στην πόλη. Ωστόσο, ένα εντυπωσιακό 95% από αυτούς μένουν μακροπρόθεσμα. Είναι άλλωστε μια μικρή πόλη (175.000 κάτοικοι) με προσιτούς και φιλικούς κατοίκους και υψηλή ποιότητα ζωής. Nice and easy, καταπώς το λένε σε αυτά τα μέρη.

Τάλσα, Οκλαχόμα

Η Τάλσα μάθε πως τρέχει ένα πρόγραμμα με απολαβές άνω των 10 χιλ. δολαρίων που δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους με τηλεργασία και επιχειρηματίες να μετακομίσουν στην νοτιοκεντρικη πολιτεία των ΗΠΑ για ένα χρόνο.

Από το 2018 ξεκίνησε το project (Tulsa Remote) και μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει 2.900 άτομα, τα οποία δημιούργησαν σχεδόν 307 εκατομμύρια δολάρια σε άμεσο εισόδημα από την απασχόληση. Επιπλέον, το πρόγραμμα γέννησε κατ’ εκτίμηση 2,5 εκατ. δολάρια έσοδα από φόρους την κομητεία Τάλσα και 3,1 εκατ, δολάρια για την πολιτεία της Οκλαχόμα.

Οι αιτήσεις άνοιξαν για τον «επόμενο γύρο» και το νέο πρόγραμμα στοχεύει σε 4.000 άτομα έως το 2027. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών, να έχουν ζήσει εκτός της Οκλαχόμα για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την υποβολή της αίτησης και να μετεγκατασταθούν στην Τάλσα εντός 12 μηνών από την έγκριση.

Πηγή: wikipedia

Ιντιάνα

Η Ιντιάνα υπήρξε μια από τις πιο φιλόδοξες πολιτείες όσον αφορά την προσέλκυση ενός νέου κύματος εργαζομένων με πακέτα οικονομικής μετεγκατάστασης και προνόμια. Δεκάδες πόλεις και περιοχές διαθέτουν ένα πακέτο κινήτρων, σύμφωνα με το MakeMyMove, και από το 2023, περίπου 340 νοικοκυριά έχουν μετεγκατασταθεί στην Ιντιάνα μέσω της πλατφόρμας.

Οι Hopeful Hoosiers έχουν πολλά να διαλέξουν για το νέο τους σπίτι. Ένα πακέτο αξίας 15.000 δολαρίων στο Noblesville , ένα προάστιο της Indianapolis, περιλαμβάνει επιχορήγηση μετεγκατάστασης 5.000 $, μια σεζόν δωρεάν γκολφ σε δύο γήπεδα. Στο Έβανσβιλ , εν τω μεταξύ, οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να επωφεληθούν από ένα κίνητρο 7.200 $ που περιλαμβάνει 5.000 $ σε μετρητά, κάρτες μουσείων και μια συνδρομή ενός έτους στο παλαιότερο αστικό παλιό δάσος στις ΗΠΑ.

Κεντάκι

Εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε στην πολιτεία Bluegrass, έχετε πολλά μέρη για να διαλέξεις Σύμφωνα με το MakeMyMove , υπάρχουν οκτώ πόλεις και κωμοπόλεις που προσλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή νέους εργαζόμενους.

Το πακέτο των 8.800$ για μετεγκατάσταση στο Mayfield and Graves County περιλαμβάνει 5.000$ μετρητά, καθώς και πολλά άλλα προνόμια (50% έκπτωση στη φροντίδα των παιδιών μετά το σχολείο, μεσημεριανό γεύμα με τον δήμαρχο και δωρεάν μηνιαία παράδοση αυγών, για να αναφέρουμε μόνο μερικά). Πολλές πόλεις περιλαμβάνουν επίσης ένα μπόνους 2.500 $ επιπλέον των 5.000 $ σε μετρητά για εργαζόμενους που φέρνουν σύζυγο που θα εργαστεί τοπικά στην υγειονομική περίθαλψη ή την εκπαίδευση.

Η ψήφος διαμαρτυρίας ανησυχεί το Μαξίμου – Ανοιχτά πολλά μέτωπα, διαρκής φθορά λόγω ακρίβειας

Τα μέτωπα με αγρότες και φοιτητές δεν έχουν κλείσει – Η ακρίβεια δεν τιθασεύεται και τα Τέμπη εξακολουθούν να στοιχειώνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου, που – ενόψει ευρωεκλογών- βλέπει πως έχει απέναντί του ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και μέτωπα που ήλπιζε ότι θα είχαν κλείσει παραμένουν ανοιχτά, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρά πυρά.

Η ακρίβεια που η κυβέρνηση προσπαθεί να τιθασεύσει με μέτρα -ασπιρίνες, αποτελεί ένα  μόνιμο πια πονοκέφαλο που προκαλεί φθορά. Άλλωστε, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, η κυβέρνηση δηλώνει πως δίνει μάχη κατά της ακρίβειας, αδυνατώντας όμως – όπως δείχνει η πραγματικότητα- να δαμάσει το «τέρας».

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί, τη δυσαρέσκεια των πολιτών

Κάτι που παραδέχεται ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί επικοινωνιακά, τη δυσαρέσκεια των πολιτών: «Ξέρω ότι δεν έχουμε κερδίσει ακόμη τη μάχη με την ακρίβεια, ακούμε τον κόσμο, αλλά διαβεβαιώνω ότι δεν θα καταθέσουμε τα όπλα, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις στη διαμόρφωση των τιμών και τους ελέγχους για να χτυπήσουμε την αισχροκέρδεια», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανοιχτά τα μέτωπα

Ανοιχτό παραμένει και το μέτωπο ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, παρά το ότι η ρύθμιση έγινε νόμος. Η «μάχη» δεν  φαίνεται να έχει λήξει, όπως διαμηνύουν οι φοιτητές που εδώ και δύο μήνες έχουν σηκώσει το βάρος των αντιδράσεων, με καταλήψεις και συνεχή συλλαλητήρια, που έλαβαν χώρα σε ένα άτυπο προεκλογικό περιβάλλον.

«Ο αγώνας μας για σύγχρονες, ποιοτικές αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές συνεχίζεται! Το δίκιο θα νικήσει!» ξεκαθαρίζουν οι φοιτητές, σημειώνοντας πως «το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στη Βουλή, όμως καταψηφίστηκε στα αμφιθέατρα! […] Γνωρίζουμε πως ο αγώνας που δίνουμε απαιτεί αντοχή και διάρκεια, έχει στόχο και προοπτική το Πανεπιστήμιο που συμβαδίζει με τις δυνατότητες της εποχής μας και τις κοινωνικές ανάγκες. Για αυτό και ο αγώνας μας δεν ξεκίνησε χθες ούτε θα τελειώσει αύριο».

«Οι νόμοι ακυρώνονται στους δρόμους» λένε οι φοιτητές

Η κυβέρνηση βρέθηκε πολιτικά απομονωμένη και εντός βουλής, όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά κατά του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι κινείται εκτός συνταγματικής νομιμότητας, αφού παραβιάζει τις διατάξεις του άρθρου 16.

Άδειο το καλάθι για τους αγρότες

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο και με τους αγρότες. Η κυβέρνηση, με δύο διαδοχικές συσκέψεις υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να ρίξει νέες «γέφυρες» στους αγρότες του – διαλυμένου προ εξαμήνου – Κάμπου.

Η κυβέρνηση, όπως έχει γράψει το in,  ποντάρει κυρίως στα μηνύματα συνέχισης του διαλόγου για τον πρωτογενή τομέα και συναίνεσης με την τοπική κοινωνία συνολικά για τα έργα ανάταξης της Θεσσαλίας. Ουσιαστικά, πέρα από την επαναλαμβανόμενη θέση ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει εκ νέου ότι οι αντοχές της οικονομίας είναι δεδομένες, και ουσιαστικά δεν αναμένεται να δώσει κάτι χειροπιαστό στους αγρότες.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να λυθούν τα προβλήματα. Περιμένουμε από την συνάντηση με το πρωθυπουργό να πάρουμε απαντήσεις και λύσεις», λένε οι αγρότες

Χθες οι αγρότες πραγματοποίησαν  μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και συλλαλητήριο στη Λάρισα, τιμώντας έτσι συμβολικά αλλά και μαζικά το Κιλελέρ και τη θυσία των κολίγων.

Στον χώρο του μνημείου συγκεντρώθηκαν αντιπροσωπείες αγροτών από πολλές περιοχές της Ελλάδας από όπου απέστειλαν στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι οι αγώνες του θα συνεχιστούν έως ότου δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κεντρικό ζήτημα αποτελεί ενίσχυση του κλάδου στην περιοχή της Θεσσαλίας, που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα στην παραγωγή μετά τις πλημμύρες.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να λυθούν τα προβλήματα», λένε οι αγρότες

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον χώρο τιμής για τους κολίγους του Κιλελέρ, τους τιμάμε όπως τους πρέπει, και εμείς συνεχίζουμε με αγώνες. Εκτελούμε την εντολή των αγροτών και τους τιμάμε με μορφή συλλαλητηρίου, τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, δίπλα μας βρίσκονται ακόμη χιλιάδες στρέμματα βουτηγμένα στο νερό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να λυθούν τα προβλήματα. Περιμένουμε από την συνάντηση με το πρωθυπουργό να πάρουμε απαντήσεις και λύσεις», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Και τα Τέμπη

Η κυβέρνηση την ίδια ώρα είναι αντιμέτωπη με τις κατηγορίες περί συγκάλυψης «του εγκλήματος των Τεμπών». Αν και οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του δυστυχήματος έκλεισαν άρον άρον με απόφαση της πλειοψηφίας μεγάλη μερίδα πολιτών ενστερνίζονται αυτή την άποψη, όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατέθεσαν τα δικά τους πορίσματα και ζητούν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης.

Εξάλλου, έχοντας ολοκληρωμένη εικόνα για τα πορίσματα των κομμάτων, ο Σύλλογος «Τέμπη 2023» επικρίνει την κυβερνητική πλειοψηφία γιατί δεν επέδειξε καμία διάθεση «για πραγματική έρευνα και ανάδειξη της αλήθειας», ενώ χαρακτηρίζει πρόχειρη και βιαστική την δουλειά.

«Έκλεισε κακήν κακώς τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή. Χωρίς ολοκληρωμένη δικογραφία. Χωρίς καταθέσεις βασικών μαρτύρων» σημειώνουν εισαγωγικά και εστιάζουν στην κυβερνητική διαδικασία που, όπως λένε, κατάντησε παρωδία, προσβολή για την νοημοσύνη μας, ύβρις για τους νεκρούς μας.

Κρίνει πως υπήρξε «προστασία στον υπόλογο υπουργό, με κάθε τρόπο» σε μια «χιλιοπαιγμένη τραγωδία» με «16 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας απέναντι σε 1.319.000 χιλιάδες πολίτες που ζητούν άρση ασυλίας».

Ψήφος διαμαρτυρίας

Στο πλαίσιο αυτό, ηχηρό είναι το καμπανάκι, που σημαίνει για την κυβέρνηση από τις δημοσκοπήσεις με πιο πρόσφατη αυτή της Alco, σύμφωνα με την οποία σχεδόν 6 στους 10 πολίτες βλέπουν τις ευρωεκλογές σαν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα, το 63% όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι είπαν πως οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το 28% απάντησε αρνητικά.

Εξάλλου σχεδόν 1 στους 2 πολίτες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 46% των ερωτηθέντων απάντησαν πως είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, όταν τον Ιανουάριο η απάντηση αυτή συγκέντρωνε 41%. Τον Φεβρουάριο το ποσοστό άγγιζε το 45%.

Στην ίδια έρευνα, καταγράφεται, απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος και τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Χαρακτηριστικό είναι πως σχεδόν 8 στους 10, δηλαδή το 77%, δηλώνουν πως γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν ή όχι πολιτικές ευθύνες.

Σε αυτά προστίθενται και οι μυστικές δημοσκοπήσεις, που φτάνουν τις τελευταίες μέρες στο Μαξίμου και οι οποίες, όπως μεταδίδεται, καταγράφουν διαρροές ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.

Αντιπολιτευτικά πυρά για την εξεταστική των Τεμπών – «Η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πέσει φως»

«Έπιασα μέλη της ΝΔ που είναι στην εξεταστική επιτροπή και τους ρώτησα πώς κοιμούνται το βράδυ», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Καραμέρος

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την έκβαση της εξεταστικής επιτροπής διερεύνησης του «εγκλήματος των Τεμπών» εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την κατάθεση των πορισμάτων.

Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Καραμέρος τόνισε ότι η κυβέρνηση και τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην πέσει πραγματικό φως στην υπόθεση. «Όταν οι μηχανοδηγοί έστελναν έγγραφες παρατηρήσεις στον κ. Καραμανλή για τα προβλήματα και δεν κάλεσαν καν στην επιτροπή τον εκπρόσωπο των μηχανοδηγών που έστελνε αυτά τα έγγραφα. 1,3 εκατ. άνθρωποι δυσπιστούν για την εξεταστική επιτροπή, είναι μια κοινωνική αντιπολίτευση και πιστεύει ότι συγκαλύπτετε το έγκλημα. Τι θα πάθαιναν αν πήγαιναν σε ένα δικαστήριο; Γιατί τα μεγάλα τζάκια αυτής της χώρας δεν μπορούν να πάνε εκεί που πάνε εκεί που πάνε όλοι οι πολίτες;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καραμέρος.

«Έπιασα μέλη της ΝΔ που είναι στην εξεταστική και τους ρώτησα πώς κοιμούνται το βράδυ»

Ακολούθως πρόσθεσε πως «στο καφενείο της Βουλής, έπιασα μέλη της ΝΔ που είναι στην εξεταστική και τους ρώτησα πώς κοιμούνται το βράδυ, που έκλεισαν την εξεταστική σύντομα, και μου έλεγαν «ό,τι να ναι», και ότι «ξέρεις τι εγώ κάνω μια δουλειά», συμπλήρωσε

Από την πλευρά του ο βουλευτής Β3′ Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης υπογράμμισε στο MEGA πως πέραν της ελληνικής δικαιοσύνης και της Εξεταστικής Επιτροπής, υπάρχει και το πόρισμα του ευρωπαίου εισαγγελέα. Εκεί λέει ότι αν είχε υλοποιηθεί η σύμβαση 717 δεν θα είχε γίνει ποτέ το δυστύχημα των Τεμπών», επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Στη συνέχεια είπε πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ψήφισε και για την εξεταστική επιτροπή που προτάθηκε από το ΚΚΕ ώστε «να ελέγξει ό,τι είχε γίνει από το 1997 αλλά αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι μία στιγμή αλλάζει τον ρου της ιστορίας: η κατάθεση-τοποθέτηση της κ. Καρυστιανού, που ευαισθητοποίησε εκατομμύρια πολίτες και υπέγραψαν το ψήφισμα, και λένε πως θέλουν να έχουν δικαιοσύνη», προσθέτοντας πως «έναν χρόνο μετά δεν έχουμε μάθει βασικά πράγματα που έχουν γίνει εκεί. Δεν μπορεί να έχουμε τόσες μεγάλες καθυστερήσεις. Ως αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής δεν ένιωσα στιγμή ότι η συζήτηση έφτασε στο ύψος των περιστάσεων αλλά αναλώθηκε σε μικροκομματική ανάλυση δεδομένων».

Σπανάκης: Ο λαός τον Μάιο και τον Ιούνιο έδειξε σε ποια παράταξη και σε ποιο πρόσωπο έχει εμπιστοσύνη

Ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Β3′ Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ Βασίλης Σπανάκης υποστήριξε, μιλώντας στο MEGA, ότι «η σχέση μεταξύ των πολιτών και των κομμάτων φαίνεται και επιβεβαιώνεται από τις εθνικές εκλογές. Ο λαός τον Μάιο και τον Ιούνιο έδειξε σε ποια παράταξη και σε ποιο πρόσωπο έχει εμπιστοσύνη».

Υπογράμμισε ακόμη πως «η έρευνα γίνεται σε δύο επίπεδα, στη Βουλή όπου εξετάστηκαν συγκεκριμένοι, αυτές για τις πολιτικές ή μη ευθύνες και δεύτερον υπάρχει και η έρευνα της δικαιοσύνης. Οπότε κανείς δεν μπορεί να πει ότι κάποιος πάει να «σκεπάσει» ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει ένα πόρισμα για τα Τέμπη όπου εξετάζει συγκεκριμένα ζητήματα παραδείγματος χάριν τη σύμβαση 717. Έπεσε αρκετό φως στην υπόθεση και φάνηκε ποια κυβέρνησης προχώρησε τη σύμβαση 717 και ποια είχε κωλυσιεργήσει σε αρκετά ζητήματα από το 2016. Βγήκε ένα πόρισμα που έχει τεκμηρίωση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα συγκάλυψης. Και η 717 έχει βαρύτητα στο δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο η 717 επί Καραμανλή προχώρησε. Η Εξεταστική έκανε μια αναλυτική και τεκμηριωμένη απάντηση σε απάντηση σε ερωτήματα που υπάρχουν. Δεν έχουμε επαναπαυθεί στο 40%».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Headlines

Sports in

Ασύλληπτο: Ο Κέιν ετοιμάζεται να σπάσει «στοιχειωμένο» ρεκόρ 60 ετών (vid+pics)

Ποδόσφαιρο

Ασύλληπτο: Ο Κέιν ετοιμάζεται να σπάσει «στοιχειωμένο» ρεκόρ 60 ετών (vid+pics)