Καθαρισμός χώρου Αγίου Γεωργίου από το ΕΠΑ.Λ Σιάτιστας

1066

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας περιβαλλοντος την 5η Ιουνίου, το σχολείο μας υλοποιησε δράση καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου του Αγίου Γεωργίου στις 4/6/2021 απο τις 10:00 το πρωί.

Σπανιότατη αράχνη «πασχαλίτσα» εντοπίστηκε στην Καρυδίτσα Κοζάνης (Βίντεο)

Σε αυλή στο χωριό Καρυδίτσα Κοζάνης, εντοπίστηκε να… βολτάρει ανέμελη μια πανέμορφη αράχνη «πασχαλίτσα», ένα σπανιότατο, προστατευόμενο είδος αράχνης!

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος αράχνης με επιστημονική ονομασία «Eresus Cinnaberinus», πατρίδα του οποίου θεωρείται η Μεγάλη Βρετανία, όπου τη δεκαετία του ’90 ήταν είδος απειλούμενο προς εξαφάνιση και μόλις το 2011 απελευθερώθηκε και πάλι στη φύση, ενώ στο Βέλγιο η συγκεκριμένη αράχνη θεωρείται, επίσης, προστατευόμενο είδος, καθώς εξαφανίστηκε το 1896, για να ανακαλυφθεί εκ νέου το 2009.

Στη χώρα μας, οι πρώτες αναφορές για εμφανίσεις της αράχνης «πασχαλίτσας», η οποία χρωστά την ελληνική ονομασία της στο κόκκινο με μαύρες βούλες σώμα της που παραπέμπει στο… χαριτωμένο ζουζούνι, καταγράφονται το 2016, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αράχνες «πασχαλίτσες» εντοπίστηκαν σε περιοχές του Ναυπλίου, της Λαμίας, των Γρεβενών, των Τρικάλων και της Λάρισας.

Δείτε την Κοζανίτικη αράχνη «πασχαλίτσα» σε… δράση:

Radiosiatista.gr