Καινοτόμησαν… με τα χρηματοδοτικά εργαλεία -δημιουργούνται ευκαιρίες ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

1040

Καινοτόμησαν… με τα χρηματοδοτικά εργαλεία 
Με σύνθημα «Καινοτομώ και μένω στον τόπο μου», το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), διοργανώσε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην Κοζάνη, το 1ο συνέδριο για την καινοτομία και κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου είναι το Επιμελητήριο Κοζάνης. Οι εργασίες θα ξεκίνησαν στις 10.00, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη ΖΕΠ, και θα ολοκληρωθούν στις 6. Ακολούθως, τα συμπεράσματα και οι προτάσεις του συνεδρίου θα καταγραφούν σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με τη διαδραστική παρουσία όλων των συμμετεχόντων.

Σκοπός του συνεδρίου εμέσα από δυο θεματικές ενότητες, πέντε εισηγήσεις, οκτώ ομιλητές και την παρουσίαση 14 Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) της Δυτικής Μακεδονίας, να απαντηθούν ερωτήματα για το πώς δημιουργούνται οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ποιοί μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές, ποιό είναι το νομικό καθεστώς, ποιά τα υφιστάμενα και μελλοντικά χρηματοδοτικά εργαλεία και πως μέσα από τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. δημιουργούνται ευκαιρίες ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Χαιρετισμούς απευθύναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδολίδης και ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ενώ την κεντρική εισήγηση του συνεδρίου πραγματοποιήσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Εισηγήσεις επί ειδικών θεμάτων έκαναν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Πρόδρομος Πύρρος, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κα. Νίκη Δανδόλου, η Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα. Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Δρ. Στέλιος Κατωμέρης.
Συντονιστής του συνεδρίου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κώστας Τσανακτσίδης.