Καιρός: Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες

3261
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΒΡΟΧΗΣ Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έντονα τις πρωινές ώρες και θα αρχίσουν να εξασθενούν προς το βράδυ

Συνεχίζεται και σήμερα (12/12) ο άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με  κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους ισχυρούς ανέμους και την αφρικανική σκόνη.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Κατά τόπους καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια.
  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
  • Πρόσκαιρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη νότια Εύβοια. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να επηρεαστούν πρόσκαιρα και οι βόρειες Κυκλάδες.
  • Από τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  • Από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν:

  • Στο Αιγαίο με ένταση 7 με 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Δευτέρας οι θυελλώδεις άνεμοι θα περιοριστούν στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  • Στο Ιόνιο με ένταση 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Καλλιάνος: Καλύτερη εικόνα μετά τις 9:00 στην Αττική

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί μόνο σε ορισμένες περιοχές.

Στα υπόλοιπα τμήματα, δηλαδή στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης θα επικρατήσουν μπόρες και οι καταιγίδες. Μάλιστα, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν πολύ ισχυρές καταιγίδες.

ΠΗΓΗ:.tovima.gr