Καιρός: Πάμε ξανά σε λιακάδες … ** ΔΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ….

1919

Βελτιώνεται αισθητά ο καιρός από το Σάββατο σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, πιθανή η κάθοδος ψυχρών μαζών στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου;

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ αναλύει όλα τα δεδομένα για τις καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, όπου εξακολουθεί ο χειμώνας να… αγνοείται, με τις θερμές μάζες και τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες να κυριαρχούν.

Δημοσκόπηση: Το 66% λέει «Ναι» στην ψήφο για τους κατοίκους του εξωτερικού

ΠΙΟ «ΘΕΤΙΚΟΙ» ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ NEWSBOMB.GR KAI PRORATA

Δημοσκοπήσεις: Δείτε τα αποτελέσματα της μεγάλης διαδικτυακής έρευνας που διενήργησε το Newsbomb.gr με την εταιρεία Prorata – Η «Ερώτηση της Δευτέρας» , από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2018, απαντήθηκε από τους αναγνώστες του Newsbomb.gr  και ξεκαθαρίζει το τοπίο – Το 66% των πολιτών επιθυμούν να προχωρήσει η διαδικασία δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

Εμείς οι δημοσιογράφοι γράφουμε συνήθως για αυτά που πιστεύουμε οι ίδιοι. Ήρθε η ώρα να γράφουμε και για αυτά που πιστεύετε εσείς. Είναι αλήθεια οι θέσεις της κοινής γνώμης για την επικαιρότητα ή για την πολιτική ή για τους πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς μας αυτές που οι άνθρωποι των μέσων πιστεύουμε ότι είναι;

Το Newsbomb.gr ψάχνει την απάντηση. Και ήδη ξεκίνησε μια δυναμική συνεργασία με την εταιρεία Prorata προκειμένου να καταγράφει κάθε εβδομάδα τις θέσεις της κοινής γνώμης για ένα συγκεκριμένο ζήτημα.

Black Friday 2018: «Φεύγουν» οι εκπτώσεις, και έρχεται η… Μαύρη Παρασκευή!

Black Friday 2018: «Φεύγουν» οι εκπτώσεις, και έρχεται η... Μαύρη Παρασκευή!

Και φέτος αναμένεται υψηλή η συμμετοχή των επιχειρήσεων λιανεμπορίου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έρχεται η Black Friday, στην Ελλάδα, υποσχόμενη εκρηκτικές προσφορές στους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, η φετινή «Μαύρη Παρασκευή» των εκπτώσεων θα έρθει στις 23 Νοεμβρίου. Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι την περίοδο του Black Friday, μια καλά οργανωμένη αλυσίδα μπορεί να πραγματοποιήσει μέχρι και το 10% του τζίρου της. Πέρυσι, μάλιστα, οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με την πρώτη χρονιά.

Πώς προέκυψε η ονομασία

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Καθιερώθηκε, λοιπόν, η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday. Την ίδια ώρα, ο όρος χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του ΄60 από αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια, οι οποίοι παραπονούνταν για την συμφόρηση των δρόμων τόσο από αυτοκινητιστές όσο κι από πεζούς.

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 ωστόσο οι λιανοπωλητές έδωσαν στον όρο έναν θετικό χαρακτήρα και έκτοτε η «Black Friday» σηματοδότησε τη Παρασκευή μετά την «Ημέρα των Ευχαριστιών», μια ημέρα που τα καταστήματα της Αμερικής περιμένουν όλο τον χρόνο διότι πετυχαίνουν μεγάλα κέρδη.

Καταληκτικά, να αναφερθεί ότι ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων: Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

Δείτε τι θα πληρώσετε αν χάσετε το δίπλωμα οδήγησης

Δείτε τι θα πληρώσετε αν χάσετε το δίπλωμα οδήγησης

Νέα εγκύκλιο για την διαδικασία αντικατάστασης του διπλώματος οδήγησης στην περίπτωση απώλειας εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών

Οι ενδιαφερόμενοι θα επιβαρύνονται με παράβολα ύψους 30 ευρώ για την απώλεια και την αντικατάστασή του.

– Κατά την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας οδήγησης, ο ενδιαφερόμενος παραδίδει υποχρεωτικά την (ισχύουσα) κατεχόμενη άδεια οδήγησης

– Για τη διοικητική διαδικασία αντικατάστασης εντύπου άδειας οδήγησης, με την αίτηση αντικατάστασης υποβάλλονται, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφο ισχύουσας άδειας οδήγησης και παράβολο 30€ για την εκτύπωση

– Για τη διοικητική διαδικασία χορήγησης αντιγράφου εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας, καταβάλλονται παράβολα 30 € για την εκτύπωση, 30 € για την απώλεια και 9,02 € για πάγιο τέλος χαρτοσήμου και εισφορά τρίτων, συνολικού αντιτίμου 69,02 €

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και στην περίπτωση, κατά την οποία, ενδιαφερόμενος έχει υποβάλει αίτηση αντικατάστασης εντύπου άδειας οδήγησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ακολούθως, σε χρόνο μεταγενέστερο της υποβολής της ιδίας αιτήσεως και των δικαιολογητικών, απολέσει την κατεχόμενη άδεια, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η ίδια διοικητική διαδικασία (αντικατάστασης εντύπου) και χορηγείται νέο έντυπο άδειας οδήγησης στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας και όχι αντίγραφο εντύπου λόγω απώλειας, ανεξαρτήτως εάν, κατά το χρονικό σημείο δήλωσης της απώλειας της άδειας, έχει ήδη εκτυπωθεί ή όχι, το νέο έντυπο.

Για την παραλαβή του νέου εντύπου, ο ενδιαφερόμενος:

– Υποβάλλει αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνει ότι, η άδεια, για την οποία αιτείται αντικατάσταση εντύπου, χάθηκε και δεν κρατείται από οποιαδήποτε αρχή ελληνική ή κράτους – μέλους της Ε.Ε. για οποιοδήποτε λόγο.

– Πέραν του καταβληθέντος, με την αρχική αίτηση αντικατάστασης εντύπου, παραβόλου 30 € για την εκτύπωση, το οποίο δεν καταβάλλεται εκ νέου, καταβάλλει παράβολα (λόγω απώλειας) 30 € για την απώλεια και 9,02 € για πάγιο τέλος χαρτοσήμου και εισφορά τρίτων.

– Τα ανωτέρω εφαρμόζονται κατά όμοιο τρόπο και στις λοιπές διοικητικές διαδικασίες της ανωτέρω σχετικής υ.α., στις οποίες, για την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας οδήγησης, απαιτείται παράδοση της κατεχόμενης άδειας, εφόσον, η προς παράδοση κατεχόμενη άδεια περιλαμβάνει μία (1) τουλάχιστον κατηγορία σε ισχύ.