Κρατικά επιδοτούμενη ανήλικη εγκληματικότητα

2208

Του Άγη Βερούτη

Κατά τα άλλα, στη χώρα μας αν κλωτσήσεις μια γάτα στην κοιλιά μπορεί να βρεθείς με πρόστιμο €30.000, ενώ αν κλωτσήσεις ένα παιδί στο πρόσωπο ή του μαχαιρώσεις την κοιλιά, τη σκαπουλάρεις με €0 πρόστιμο και δυο εξαμηνιαίες επισκέψεις σε κάποιο κοινωνικό λειτουργό, αρκεί να είσαι κάτω από 18. Ακόμα και να σκοτώσεις αστυνομικό με φωτοβολίδα δεν προβλέπεται τιμωρία αν είσαι ανήλικος. Και οι γονείς των δραστών μένουν εξίσου ατιμώρητοι και εκείνοι!

Ρε, πάτε καλά;

Μετατράπηκε σε «παραβατικότητα» και οι αντίστοιχες ποινές της εξαϋλώθηκαν σε αερολογίες του τύπου «να πηγαίνει το παιδί σε ένα κοινωνικό λειτουργό κάθε έξι μήνες και να το ρωτάει αν όλα είναι OK!»

Ως αποτέλεσμα αυτού, δεκαεπτάχρονοι κυκλοφορούν με πιστόλια Γκλοκ και Μπερέττα, δεκατετράχρονοι χτυπιούνται με σουγιάδες και μαχαιρώνονται σχεδόν καθημερινά, δεκαπεντάχρονοι διακινούν κοκαΐνη σε σχολεία και πλατείες. 

Καθημερινά, αγέλες από ξέφρενα ανήλικα που δρουν χωρίς τον φόβο καμίας τιμωρίας, στρατολογούνται από συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών ως βολικά βαποράκια χωρίς επιπτώσεις. 

Πάμε άλλη μία: ανήλικοι χωρίς φόβο τιμωρίας από το νόμο, χωρίς φόβο τιμωρίας από την αστυνομία, χωρίς φόβο τιμωρίας από τα σχολεία τους, χωρίς φόβο τιμωρίας από τα δικαστήρια, και τελικά χωρίς φόβο τιμωρίας από τα σπίτια τους, στρατολογούνται κατά προτεραιότητα από τις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών σε πλατείες και σχολεία. 

Οι κάμερες στις πλατείες για να αποτρέπεται το εμπόριο ναρκωτικών, απαγορεύονται! Από το νόμο!!!

Φημολογείται έντονα, ότι πριν λιγότερο από μια εβδομάδα, ανήλικος της Β’ Γυμνασίου βρέθηκε λιπόθυμος και γυμνός από τη μέση και κάτω, κλειδωμένος σε τουαλέτα ιδιωτικού σχολείου της Αγίας Παρασκευής, με σημαντική ποσότητα κοκαΐνης επάνω του, με αναρτήσεις με φωτογραφίες του να κραδαίνει χιλιάδες ευρώ σε πενηντάευρα. 

Ο νόμος για την ιδιωτικότητα και το GDPR που αφορά σε χρήση προσωπικών δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς παρερμηνεύεται από τους συμβούλους επί νομικών θεμάτων των σχολείων ώστε να κρύψουν το συμβάν και να αποσιωπήσουν οποιεσδήποτε ανησυχίες θα προκαλούνταν εύλογα στους γονείς των υπολοίπων παιδιών του σχολείου. Δεν γνωρίζω καν αν το περιστατικό δηλώθηκε στην αστυνομία.

Από ίδιο σχολείο άλλωστε είναι και ένας εκ των τριών δραστών της ληστείας μικρότερου ανηλίκου με μαχαίρι και πιστόλι και με ξυλοδαρμό προ μηνός. Ο οποίος δράστης συνεχίζει και φοιτά στο ίδιο σχολείο, σαν να μην είναι υπόδικος για πέντε αδικήματα! 

Δεν τρέχει τίποτα!!!

Όταν μιλάμε για «παραβατικότητα ανηλίκων» ο νορμάλ άνθρωπος φαντάζεται ότι εννοούμε να ανταλλάξουν τρεις φάπες δυο συμμαθητές στο διάλειμμα και να ματώσει η μύτη τους. 
Όχι και να συμπεριλαμβάνουμε και την εμπορία κοκαΐνης, τις ληστείες με όπλα και τους ξυλοδαρμούς ομαδόν και τα μαχαιρώματα κατά άλλων ανηλίκων στην «παραβατικότητα»! 

Καραμπινάτα εγκλήματα είναι αυτά!
Ή μήπως δεν είναι πια επειδή το είπε ο Παρασκευόπουλος;

Οι έμπειροι σε θέματα που αφορούν σε συμμορίες Αμερικανοί, φρόντισαν στη νομοθεσία τους να προβλέψουν ότι σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών ή ληστειών, οι ανήλικοι να δικάζονται ως ενήλικες. Ακριβώς για να εξαλείψουν τα κίνητρα των συμμοριών στην στρατολόγηση ανηλίκων. 

Εμείς εδώ που τα ξέρουμε ΟΛΑ καλύτερα, φροντίσαμε να προσφέρουμε τη νεολαία μας εύκολη λεία στους διακινητές ναρκωτικών, και μάλιστα χωρίς καν να υπάρχει υπόβαθρο κοινωνικών υπηρεσιών για να επαναφέρει τα παιδιά που εκτροχιάστηκαν στον ίσιο δρόμο, ή έστω να τα υποχρεώσει σε μια υποτυπώδη κοινωνική εργασία ως τιμωρία για τα εγκλήματα που διαπράττουν ανενόχλητα. 

Μια κοινωνία όπου ο ίδιος ο νομοθέτης και δια αυτού η Δικαιοσύνη, αδιαφορούν για την εκτροπή των ανηλίκων και μένουν άπραγοι, είναι καταδικασμένη στην παρακμή και τη διάβρωση εκ των έσω!

Όταν δεν προβλέπεται από το νόμο τίποτε παραπάνω από αναστολή για πολλαπλά κακουργήματα ανηλίκων εγκληματιών, η Δικαστική Εξουσία απαξιοί καν να ορίσει ανακριτή ενάμιση μήνα μετά το περιστατικό της ληστείας μετά ξυλοδαρμού ανηλίκων της Αγίας Παρασκευής! Αδιαφορεί!

Όταν ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής έχει μόνο δυο εισαγγελείς ανηλίκων για 4 εκατομμύρια πληθυσμού, όταν ο νόμος κλείνει τα μάτια στους ανήλικους ναρκέμπορους εγκληματίες που οπλοφορούν και τους βαφτίζει «παραβατικούς», τότε το πρόβλημα της ανήλικης εγκληματικότητας «δεν έτυχε, πέτυχε!»

Δυστυχώς οι προβλεπόμενες αλλαγές του ποινικού κώδικα που κυοφορούνται ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ καν το θέμα της εγκληματικότητας των ανηλίκων. Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα αυτού είναι να μετατραπεί η ανήλικη εγκληματικότητα από επιδημία σε πανδημία;

Θα μπούμε έτσι στο δρόμο να γίνουμε η Κολομβία της Μεσογείου, με ομάδες ανήσυχων γονιών να περιπολούν την Κηφισιά και άλλες περιοχές, για να αποτρέψουν εγκλήματα ανηλίκων τα οποία η αστυνομία απαγορεύεται να αποτρέψει, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να τιμωρήσει, αλλά η κοινωνία δεν μπορεί κιόλας να ανεχθεί. 

agissilaos@gmail.com

ΠΗΓΗ:capital.gr