Λαμπρά εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Σχολείου Μικροκάστρου.

1959

Με επισημότητα, παρουσία τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018 η τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου Δημοτικού Σχολείου Μικροκάστρου του Δήμου Βοΐου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο.

Η ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σχολείου έγινε με δωρεά του ευεργέτη κ. Κωνσταντίνου Παπανικολάου. Ακολούθησε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του ευεργέτη .

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης πατήρ Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Ηλίας Κατανας, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης κ. Ιωάννης Γκαμπούρας. Ακολούθησε ομιλία από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Χριστόφορο Κωνσταντινίδη, τον Δρ. Ιστορικής Θεολογίας κ. Αναστάσιο Δάρδα και τον ευεργέτη κ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου. Στη συνέχεια απονεμήθηκε στον κ. Παπανικολάου χειρόγραφο στο οποίο αναγράφονταν οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν στο Δημοτικό Σχολείου Μικροκάστρου  το έτος 1941, μετά από έρευνα που έκανε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου».

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου και τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Το παρόν έδωσαν πολιτικοί παράγοντες , Τοπικές Αρχές και πολύς κόσμος από την περιοχή.