Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Ο αυταρχικός κατήφορος της Δημοτικής Αρχής «αποφασίζομεν και διατάζομεν» δεν έχει σταματημό

183

Όλες τις προηγούμενες μέρες γινόμαστε μάρτυρες συγκεκριμένων πρακτικών από την Παράταξη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον κ. Ζευκλή. Πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με το πολιτικό ήθος και την αξιοπρέπεια για τα οποία μίλησε και μιλάει. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά:

  • Την προηγούμενη Παρασκευή, 15/9, μέρα κατά την οποία η Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου παρουσίαζε το ψηφοδέλτιο της μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Ζευκλής επέβαλε πρόστιμο 200 € για παράνομη αφισοκόλληση, απόφαση η οποία στηρίχθηκε σε απόφαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου την Τετάρτη 13/9. Στη συγκεκριμένη απόφαση αναφέρεται ότι απαγορεύεται στις υποψήφιες Παρατάξεις στις Δημοτικές Εκλογές η αφισοκόλληση, από την Τετάρτη 13/9 έως και την Τρίτη 19/9, μέρα κατά την οποία θα πραγματοποιούνταν σύσκεψη των υποψηφίων παρατάξεων για να οριστούν χώροι προβολής. Πρακτικά, απαγόρευε στην Λαϊκή Συσπείρωση να γνωστοποιήσει την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης! Μιλάμε ουσιαστικά για προσπάθεια φίμωσης του μοναδικού πολιτικού αντιπάλου της παράταξης του κ. Ζευκλή, με πρακτικές «αποφασίζω και διατάζω».
  • Σήμερα, Τρίτη 19/9, ενώ ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Καραμπατζιάς έδινε συνέντευξη στη Δημόσια Ραδιοφωνία, της οποίας ακολουθούσε συνέντευξη του κ. Ζευκλή, «τυχαία» και «συμπτωματικά» η Δημοτική Αστυνομία επέδωσε το πρόστιμο στο σπίτι του. Μιλάμε για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης του ίδιου του Υποψηφίου Δημάρχου και της Λαϊκής Συσπείρωσης συνολικά. Ενημερώνουμε προκαταβολικά ότι αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό.
  • Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των υποψήφιων παρατάξεων για τον ορισμό χώρων προβολής, ο Αντιδήμαρχος κ. Μαγιάγκας, αφού ενημέρωσε ότι ως προεδρεύων της σύσκεψης «κάνει ότι θέλει», έδωσε 1 λεπτό στους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης να εκφράσουν την προφανή αντίθεση τους στην επιβολή του προστίμου, συνολικά στους όρους προεκλογικού αγώνα που επιβάλει με το «έτσι θέλω» η Δημοτική Αρχή. Όταν, δε, οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασαν τις θέσεις τους για την επιβολή του προστίμου, αποχώρησε λέγοντας ότι «τελείωσε η διαδικασία», αφού όπως μας είπε «εγώ αποφασίζω»!
  • Ο ίδιος αντιδήμαρχος, άσκησε βέτο στην διενέργεια προγραμματισμένης συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό WEST με την παρουσία του Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θωμά Παπαγούσια. Ο τηλεοπτικός σταθμός επικοινώνησε με εμάς γνωστοποιώντας την ακύρωση της τηλεοπτικής εκπομπής αν δεν «στείλουμε άλλον υποψήφιο» όπως απαίτησε ο κ. Μαγίαγκας. Φαίνεται ότι ο κύριος Μαγιάγκας, εκτός από το να μας επιβάλει αν θα κάνουμε γνωστή την συγκέντρωσή μας ή όχι, εκτός από το να μας «επιβάλει» τι θα πούμε σε θεσμικές διαδικασίες τις οποίες μπορεί να διακόπτει όποτε θέλει, πιστεύει μάλλον ότι έχει το δικαίωμα, ως άλλος Λουδοβίκος 14ος, να μας επιβάλει και το ποίος υποψήφιος μας θα παρουσιάσει τις θέσεις του σταθμού μας σε τηλεοπτικό σταθμό! Προφανώς και επιλέγουμε να παρευρεθούμε στην συγκεκριμένη συζήτηση, καθώς δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μαγιάγκα και την παράταξη στην οποία ανήκει, να προχωρήσει στην γνωστή τακτική του: να «ρίξει την μπάλα στην εξέδρα», να αποπροσανατολίσει και να μην ακουστούν τα προβλήματα του τόπου μας για τα οποία ο ίδιος και η Παράταξή του έχει τεράστια ευθύνη.

Καλούμε τον κ. Ζευκλή και την Παράταξη του να μην επιμείνει σε πρακτικές, αυταρχικές συμπεριφορές και αντιλήψεις που θυμίζουν άλλες εποχές και δεν προσφέρουν τίποτα στην ουσιαστική συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μπροστά στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Επιπλέον, καλούμε τον κ. Ζευκλή σε άμεσο και ουσιαστικό Δημόσιο Διάλογο με ίσους όρους. Αν αρνηθεί, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο προεκλογικός αγώνας του ίδιου και της Παράταξής του στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις εντυπώσεις, ότι φοβάται την ουσιαστική αντιπαράθεση με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι ο αυταρχικός κατήφορος της Δημοτικής Αρχής «αποφασίζομεν και διατάζομεν» δεν έχει σταματημό. Απάντηση η ανάδειξη της Λαϊκής Συσπείρωσης σε πλειοψηφία στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βοΐου

19/9/2023