Ξεκίνησε ανακατανομή δυνάμεων στις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης – Ένας υπάλληλος στο Τμήμα Επιχειρήσεων για την εξυπηρέτηση 150.000 πολιτών

1367

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης σχετικά με την ανακατανομή των Δυνάμεων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοζάνης όπως ήταν προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KOZANILIFE.GR στον σχεδιασμό της Αστυνομίας έχει ξεκινήσει ανακατανομή των δυνάμεων από τις επιτελικές υπηρεσίες προς τις μάχιμες, με απώτερο σκοπό οι Αστυνομικοί να είναι ενεργοί και να βγουν προς τα έξω για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το ζήτημα που δημιουργείται είναι ότι η ανακατανομή των δυνάμεων, διαφαίνεται ότι θα δημιουργήσει μια δυσλειτουργία στην υπηρεσία που έχει την πιο άμεση επαφή με τον πολίτη, αφού 3 συνολικά Αστυνομικοί Υπάλληλοι από το Τμήμα Επιχειρήσεων αλλάζουν υπηρεσία και μένει ένας στη βάρδια για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 150.000 πολιτών.

Μια τέτοια ενέργεια, που έχει τεθεί από σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 σε εφαρμογή, φέρνει στο φως σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων, αφού με τη μείωση του προσωπικού στη συγκεκριμένη υπηρεσία υπάρχει ζήτημα στις συνεχείς βάρδιες και μετά βίας θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά σε 24ωρη βάση. Πλέον, τόσο στο τηλεφωνικό κέντρο όσο και στον συντονισμό των διαβιβάσεων θα υπάρχει ένας και μόνο υπάλληλος ανά βάρδια για να εξυπηρετήσει 150.000 πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης. Μέχρι τώρα τις ανάγκες των πολιτών η συγκεκριμένη υπηρεσία τις εξυπηρετούσε με 2 υπαλλήλους ανά βάρδια.

Για το ζήτημα αναμένονται άμεσα εξελίξεις, ενώ παραμένει το ερώτημα κατά πόσο με αυτή τη νέα εφαρμογή, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά ο πολίτης, την ώρα που η συγκεκριμένη υπηρεσία, φαινόταν ότι χρειάζεται ενίσχυση και όχι μείωση.