Ο Γολγοθάς της καθαρίστριας που φυλακίστηκε για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

1870

O Γολγοθάς της καθαρίστριας που φυλακίστηκε για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

«Βασανίζεται από τη στιγμή που γεννήθηκε»

Καθαρίστρια

Σε 10 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε μια καθαρίστρια στο δήμο Βόλου, η οποία πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να προσληφθεί. 

Η καθαρίστρια εργαζόταν σε δημοτικό παιδικό σταθμό από το 1996. Όπως αποκαλύφθηκε είχε παραχαράξει το απολυτήριο του δημοτικού και ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Ε΄ Τάξη, το είχε αλλάξει και είχε γράψει πως είχε ολοκληρώσει και την ΣΤ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου.

Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη και την κάλεσε να δώσει πίσω τα χρήματα που είχε πάρει ως μισθό για την εργασία της όλα αυτά τα χρόνια. 

«Της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα της δουλειά της για τα 20 χρόνια που δούλεψε. Δεν έφαγε χρήματα δουλειά προσέφερε. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει μια απόφαση τέτοια προκειμένου να αναιρεθεί η ποινή της. Είναι υπόθεση όλων μας», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM η πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Ε. Καρυδάκη και πρόσθεσε:

«Η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται, διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο. Παντρεύτηκε 16 χρονών, έκανε δύο παιδιά και ο άνδρας της έχει 67% αναπηρία. Είναι πρωταγωνίστρια της ζωής, αγωνίστρια και όταν ήρθε η ώρα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις το Ε’  το έκανε ΣΤ΄. Δεν είναι πλαστογράφηση αυτό, είναι παραποίηση για αυτό και έπεσε η ποινή από τα 15 χρόνια στα 10».

Η ίδια στο δικαστήριο είπε ότι προέβη σε αυτήν την πράξη για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη. Τέλος, ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.

Όπως είπε η πρόεδρος των εργαζομένων, έχει ήδη κατατεθεί από πληρεξούσιο δικηγόρο, αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη γυναίκα.

Την τύχη της αποφυλάκισής της, αναμένεται να εξετάσει το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας ενδεχομένως πριν τη λήξη του έτους.