Ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής στο Δ.Σ. Βοΐου για τα διόδια στην Εγνατία: “Ο χρόνος περνάει και τα αιτήματά μας δεν απαντώνται”

536

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής στο Δ.Σ. Βοΐου για τα διόδια στην Εγνατία: “Ο χρόνος περνάει και τα αιτήματά μας δεν απαντώνται” «Είναι αδικία – Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Το θέμα των διοδίων στην Εγνατία οδό τέθηκε και συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, με τον δήμαρχο να σχολιάζει σχετικά πως “ο χρόνος περνάει και τα αιτήματά μας δεν απαντώνται”. Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των διοδίων στην Εγνατία οδό και σε τι στάδιο βρίσκονται τα αιτήματα του δήμου Βοΐου προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών (αναλογικά διόδια, διόρθωση του επαρχιακού δρόμου, απαλλαγή διοδίων για κατοίκους), ο δήμαρχος κ. Χρήστος Ζευκλής απάντησε σχετικά πως ο υπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος αλλά και ο Πρωθυπουργός, είναι ενήμεροι για το θέμα, λέγοντας ότι θα έχει και εκ νέου συνάντηση για το θέμα. “Ο υπουργός έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει το δίκτυο από το Μικρόκαστρο μέχρι την Καλαμιά, ότι θα δει τι θα κάνει τα πάσα για τη διέλευση των κατοίκων, ενώ ζητήσαμε να χρηματοδοτήσει ασφαλτοστρώσεις, μιας και το Βόιο έχει το μεγαλύτερο δημοτικό δίκτυο, μπορεί και το μεγαλύτερο στην Ελλάδα (το δημοτικό είναι 220 χλμ).  Το θέμα το έχω θέσει και στον πρωθυπουργό. Η αδικία δεν αίρεται, είμαστε ο μοναδικός δήμος που πληρώνει. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν θα γίνει κανένα ατύχημα, να δω ποιος θα απολογηθεί. Ούτε αστυνομία βλέπω ούτε τίποτα. Πρέπει η κυβέρνηση και ο υπουργός να το καταλάβουν. Είναι αδικία, στο ίδιο κράτος έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά”, είπε ο κ. Ζευκλής σχετικά.

Εν τω μεταξύ, “κόντρα” προκλήθηκε για τη λειτουργία του Κτηνιατρείου Τσοτυλίου και την κατάσταση με τα αδέσποτα, μετά από ερώτηση του κ. Κοσμίδη, που αναφέρθηκε και στις σχετικές μηνύσεις που υπάρχουν κατά της δημοτικής αρχής, από μέλη φιλοζωικής. Ο δήμαρχος, απαντώντας, είπε πως το θέμα έχει ξανατεθεί και ότι το Κτηνιατρείο στο Τσοτύλι είναι ιδιοκτησίας του δήμου Βοϊου, με άδεια ωστόσο για μεγάλα ζώα (γελάδια, πρόβατα, γουρούνια), ο δήμος σε διαδικασία έκδοσης άδειας και για μικρά ζώα. Ενώ εκπονείται μελέτη για τη δημιουργία κυνοκομείου στο Δήμο, κάτι που τόνισε ο δήμαρχος ότι ορίζει ο νόμος, όπως και με τις ταΐστρες αλλά και τις στειρώσεις. “Αν κάποιοι με επικεφαλής εσένα λέτε ότι δεν θέλετε να λειτουργήσει και πάτε και κάνετε 15 καταγγελίες, εγώ σας λέω ότι θα λειτουργήσει”, είπε για το κτηνιατρείο ο δήμαρχος.