Πάτρα: Ακρωτηρίασαν τα πόδια της 20χρονης φοιτήτριας που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα

156

Στον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών της φοιτήτριας από το Πανεπιστήμιο Πατρών που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα, προχώρησαν οι γιατροί του ΚΑΤ.

Η 20χρονη μετά τη διάγνωσή της με μηνιγγίτιδα, είχε μεταφερθεί από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο νοσοκομείο ΚΑΤ, καθώς παρουσίασε επιπλοκές και συγκεκριμένα σηπτικά έμβολα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δημιουργηθεί γάγγραινα στο κάτω μέρος και των δύο ποδιών της, με τους γιατρούς να προχωρούν σε ακρωτηριασμό από το γόνατο και κάτω.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη. Οι γιατροί από μεριάς τους δηλώνουν αισιόδοξοι και πιστεύουν πως κατάφεραν να περιορίσουν τη βλάβη. Υπενθυμίζεται πως η 20χρονη φοιτήτρια κατέρρευσε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στη σχολή της.

Τότε, οι συμφοιτητές της στο τμήμα Μαθηματικών κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο την μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου και διασωληνώθηκε, καθώς η κατάστασή της ήταν επιβαρυμένη. Είχε μεταφερθεί σε παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου μέχρι που εμφάνισε προβλήματα στα πόδια, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητο να μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Με πληροφορίες από pelop.gr