Παρασκευή Μητλιάγκα – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το Γ.Κασαπίδη.

2176

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κοζάνη. Ο πατέρας μου είναι από τη Λευκοπηγή Κοζάνης και η μητέρα από τον Κόμανο Εορδαίας. Είμαι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Καραγιάννη από το Πολύραχο Σερβίων Κοζάνης. Έχω μία κόρη.
Σπούδασα στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είμαι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι μεταδιδακτορικές μου σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Houston των ΗΠΑ.
Είμαι Καθηγήτρια στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, από το 2003 και διδάσκω στο Τμήμα Γεωπονίας στη Φλώρινα.
Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας έχω διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων, Διευθύντρια της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος. 
Είμαι Διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Ανάλυση και Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων. 
Είμαι πιστοποιημένος αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.
Είμαι αξιολογητής ερευνητικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά
Είμαι Προϊσταμένη του Ερευνητικού Τομέα Τεχνολογίας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Δυτικής Μακεδονίας. 
Σήμερα είμαι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση και Πιστοποίηση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Συνεργάστηκα με τις κοινωνικές υπηρεσίες των γυναικείων φυλακών του Ελεώνα Θηβών ώστε έγκλειστη φοιτήτρια του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας να καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές της μέσα από το σωφρονιστικό ίδρυμα.