Πολιτικός Πολιτισμός.. για κάποιους Ζητούμενο. (Γράφει ο Γιώργος Τριανταφύλλου)

1768

Νομίζω πως για να θεωρήσεις τον εαυτό σου άξιο για να διοικήσεις ένα χωριό, ένα δήμο, μια περιφέρεια η μια χώρα, πρέπει να έχεις καταφέρει να μπορείς να διαχειριστείς πρώτα τη συμπεριφορά σου, την ψυχραιμία σου, τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, τις σκέψεις σου αλλά πάνω από όλα τον εαυτό σου.

Το θεωρώ αδιανόητο για κάποιον που ασχολείται χρόνια με τα κοινά, έχει καταλάβει αξιώματα και μάλιστα στη σημερινή συγκυρία ηγείται συνδυασμού υποψήφιου για το Δήμο Κοζάνης, να χάνει την ψυχραιμία του να προσβάλλει και να ζητά με τρόπο σκαιό από παρευρισκόμενο στην πολιτική του εκδήλωση να απομακρυνθεί έχοντας την υπόνοια ότι υποστηρίζει άλλη παράταξη.

Παρακολουθώντας τόσο καιρό το πώς κινούνται πολλοί υποψήφιοι, αντιλαμβάνομαι την υπεροψία , τον παλαιοκομματικό χαρακτήρα που έχουν, την έλλειψη πολιτισμού πολιτικού και μη, την τάση προσωπικής Υπέρ προβολής, την ύπαρξη πολιτικών παρωπίδων και γενικά μια κακή νοοτροπία που έχουν κάποιοι, συν τη μειωτική και άκρως προσβλητική συμπεριφορά που ανέφερα στη προηγούμενη παράγραφο, δεν ταιριάζουν σε άτομο που φιλοδοξεί να κατακτήσει το θώκο του δημάρχου.

Έχω την εντύπωση ότι η ενασχόληση αυτών με τα κοινά προκύπτει απ’ τη προσπάθεια να δείξουν στον εαυτό τους και στο κόσμο ότι κάτι είναι, και να επουλώσουν πολλά κενά τα οποία υπάρχουν μέσα τους.

Θα μπορούσαν όμως πίσω απ’ αυτές τις συμπεριφορές να κρύβονται ο φόβος της ήττας και της ανεπάρκειας τους . Ελπίζω να είναι ο τελευταίος πολιτικός ο οποίος μας εντυπωσιάζει αρνητικά και όχι θετικά με τις πράξεις του.