Πώς από τα μηνύματα στο Instagram ξεσκεπάστηκε το κύκλωμα μαστροπείας -Ο «Ζάχος», ο «ταξιτζής» και ο «Βαγγέλης»

1224

Ο έλεγχος των μηνυμάτων της ανήλικης αδελφής της στο Instagram στάθηκε η αφορμή να αποκαλυφθεί η δράση του κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων, με «εγκέφαλο» 25χρονη.

Εξέδιδαν τις ανήλικες για 350 και 450 ευρώ -Τα πρόσωπα πίσω από το κύκλωμα μαστροπείας

Οι Αρχές έχουν, ήδη, προχωρήσει στη σύλληψη της αρχηγού του κυκλώματος αλλά και πέντε ακόμη προσώπων.

Αρχικά, συνελήφθησαν η 25χρονη, ένας 54χρονος, ένας 25χρονος και μία 21χρονη για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

ΕΛΛΑΔΑ  19/03/2024  17:10
Δύο νέες συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας -Έπιασαν σε πάρτι τατουατζή και μεταφορέα
ΕΛΛΑΔΑ  19/03/2024  16:31
Κύκλωμα μαστροπείας: Πώς τους ξεσκέπασε η αδελφή μιας ανήλικης -Δύο κορίτσια υπήρξαν θύματα και της Λορέλας
Δύο νέες συλλήψεις
Στη συνέχεια, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ακόμα ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, δυνάμει ενταλμάτων, δύο άντρες, ηλικίας 55 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για έναν τατουατζή και έναν μεταφορέα, τους οποίος έπιασαν σε πάρτι εκτός Αττικής.

Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα μαστροπείας
Όπως αποκαλύπτεται, η αρχή έγινε με την καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. από την αδελφή ανήλικης που είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος, το οποίο εκμεταλλευόταν τουλάχιστον επτά ανήλικα κορίτσια από 15 έως 17 ετών.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις Αρχές από τις 31 Οκτωβρίου 2023. Τότε, μετέβη σε ΑΤ της Αττικής η αδελφή μιας από τις κοπέλες που υπήρξαν θύματα του κυκλώματος, η οποία κατήγγειλε ότι, τρεις μέρες νωρίτερα, στις 28 του μήνα, έπειτα από έλεγχο που έκανε στο κινητό τηλέφωνο της αδελφής της, βρήκε συνομιλίες της στο Instagram με έναν άνδρα με το όνομα «Βαγγέλης», ο οποίος της πρότεινε να βρεθούν ερωτικά, δίνοντάς της χρήματα, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό.

Όπως φέρεται να υποστήριξε η καταγγέλλουσα, αφορμή για να ψάξει το κινητό της ανήλικης αδελφής της στάθηκε το γεγονός ότι η δεύτερη έφευγε πολύ συχνά από το σπίτι, κυρίως βραδινές ώρες.

Στη συνέχεια βρήκε και νεότερες συνομιλίες με τον «Βαγγέλη», που αποκάλυπτε πως η αδελφή της είχε πάει σε συνάντηση συνοδευόμενη από φίλη της.

ΕΛΛΑΔΑ  19/03/2024  16:31
Κύκλωμα μαστροπείας: Πώς τους ξεσκέπασε η αδελφή μιας ανήλικης -Δύο κορίτσια υπήρξαν θύματα και της Λορέλας
ΕΛΛΑΔΑ  19/03/2024  13:37
Πώς το κύκλωμα εξωθούσε τις ανήλικες στην πορνεία: Η 25χρονη αρχηγός, ο ταξιτζής και οι πληρωμές με κοκαΐνη
Η 25χρονη έκανε τη φίλη στις ανήλικες και τις εξωθούσε στην πορνεία
Παράλληλα, φέρεται να κατονόμασε την 25χρονη ως το πρόσωπο που, εκτός των άλλων, έχει εξωθήσει στην πορνεία την αδελφή της και συγκεκριμένα την έχει οδηγήσει σε άνδρα με το όνομα «Αλέκος» στην πλατεία Βάθη, στην Αθήνα, ο οποίος είναι γνωστό ότι πληρώνει ανήλικες κοπέλες για να τις βλέπει γυμνές.

Η αδελφή της ανήλικης παρέδωσε στιγμιότυπα οθόνης (screenshots), τα οποία είχε εκτυπώσει από τις επίμαχες συνομιλίες. Αποτέλεσμα των όσων κατήγγειλε ήταν να ενημερωθεί η υπηρεσία του τμήματος προστασίας ανηλίκων, ξεκινώντας σχετική προανάκριση.

Η αδελφή της ανήλικης εξετάστηκε εκ νέου από τα έμπειρα στελέχη της υπηρεσίας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η αδελφή της «τον τελευταίο χρόνο περίπου (φθινόπωρο του έτους 2022 και έπειτα) συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ξενοδοχεία και σε άλλους χώρους στην Αθήνα», αναφερόμενη ειδικότερα στον άνδρα με το όνομα «Βαγγέλης», με τον οποίο η ανήλικη αδελφή της συνευρέθη επί χρήμασι, τουλάχιστον μία φορά, στις 29-10-2023, στο ξενοδοχείο «….» στον Κεραμεικό, καθώς και στον άνδρα ονόματι «Αλέκος», κάτοχο του τηλεφωνικού αριθμού…, με τον οποίο συναντήθηκε επ’ αμοιβή, τουλάχιστον μία φορά, προ έτους περίπου (πιθανότατα ήταν ο πρώτος «πελάτης» της).

Για τις επ’ αμοιβή αυτές συναντήσεις θεωρεί αποκλειστικά υπαίτια την 25χρονη κατηγορουμένη, η οποία διευκόλυνε αυτήν στην εύρεση «πελατών», εξωθώντας την κατ’ αυτόν τον τρόπο στην πορνεία, ενώ τοιουτοτρόπως έχει παρασύρει στην πορνεία και άλλες ανήλικες κοπέλες.

Την ίδια ώρα , φέρεται να έδωσε στοιχεία που οδήγησαν και στα άλλα μέλη του κυκλώματος, τον οδηγό ταξί που μετέφερε τις ανήλικες στα ραντεβού αλλά και τον «Ζάχο», που επίσης φέρεται να συνόδευε τα νεαρά κορίτσια στα ερωτικά ραντεβού.

O συγκεκριμένος ήταν σύντροφος της 25χρονης, η οποία επίσης φέρεται να είχε μυήσει στα ναρκωτικά και συγκεκριμένα στην κοκαΐνη την ανήλικη.

Το κορίτσι εξετάστηκε από ψυχολόγο του Ανηλίκων και φέρεται να υποστήριξε πως «το καλοκαίρι του έτους 2023, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, σε έξοδό μου με άλλη ανήλικη, γνώρισα για πρώτη φορά την 25χρονη »Μαρία», τον σύντροφό της »Ζάχο» και τον ταξιτζή »Μάνο» και απευθείας, την ίδια ημέρα, πήγα μαζί με την άλλη ανήλικη στην οικία ανδρός ονόματι »Αλέκος» στα Σεπόλια, σε προκαθορισμένο, από την 25χρονη, ερωτικό ραντεβού, λαμβάνοντας ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 350 και 450 ευρώ αντιστοίχως, ενώ δώσαμε 50 ευρώ εκάστη στην 25χρονη».

Όσον αφορά τον άνδρα με το όνομα «Βαγγέλης», ανέφερε ότι δεν έχει συνευρεθεί ερωτικά μαζί του, γνωρίζει όμως ότι αυτός συνευρίσκεται έναντι αμοιβής με ανήλικες, σε ξενοδοχεία και ιδίως σε αυτά με την επωνυμία «….», μεταξύ των οποίων και με την ανήλικη φίλη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θύματα του κυκλώματος είχε πέσει στα δίχτυα και της σπείρας με μαστροπό τη Λορέλα.

Δημογλίδου: Δέκα οι κατηγορούμενοι στο κύκλωμα μαστροπείας -Δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τους «πελάτες»
Αυτό που προκύπτει από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων είναι ότι υπάρχουν κοινά θύματα στις δύο υποθέσεις, είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου. Όπως διευκρίνισε, μπορεί να υπάρχει προσωπική σχέση μεταξύ της Λορέλας και της 25χρονης, ωστόσο «δεν μας προκύπτει συνεργασία ως προς το αντίτιμο της μαστροπείας που εξετάζεται».

Η Κ. Δημογλίδου πρόσθεσε πως έχουν ταυτοποιηθεί επτά θύματα μέχρι στιγμής και πως υπάρχουν 10 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι έξι έχουν συλληφθεί, ενώ τέσσερις αναζητούνται.

Για τους «πελάτες» δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης ως τώρα.