Π. Μαρινάκης: Βαθιά προσβλητικός ο βανδαλισμός του Ιερού Ναού Αγ. Αχιλλείου

450

«Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το βανδαλισμό του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα, καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το περιστατικό «απολύτως απαράδεκτο και βαθιά προσβλητικό απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης».

Οπως ανέφερε, «ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας».

Επισημαίνεται πως άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στα προπύλαια του ναού γράφοντας άσεμνα συνθήματα, ενόψει της ανάγνωσης της συνοδικής εγκυκλίου για το θέμα του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Ο βανδαλισμός του Ι.Ν Αγ. Αχιλλείου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης.

Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας».

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr