Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου: 18 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης – 7 στην Π.Ε. Γρεβενών – 1 στην Π.Ε. Φλώρινας & 3 στην Π.Ε. Καστοριάς – 1790 συνολικά στην χώρα

1039

Radiosiatista.gr

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Γιώργος Κασαπίδης για την αύξηση των κρουσμάτων – Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας προς τους πολίτεςΤο μήνυμα Χαρδαλιά για τη φετινή Τσικνοπέμπτη-Τι είπε για τον ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα στη χώρα (βιντεο)

O υφυπουργός Προστασίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Τσικνοπέμπτη επισημαίνοντας ότι δεν αλλάζει τίποτα στις μετακινήσεις, δηλαδή θα ισχύουν κανονικά τα SMS και οι 6 κωδικοί.

«Για την Τσικνοπέμπτη ισχύει ό,τι ισχύει και τις υπόλοιπες ημέρες. Δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. Ας περάσουμε την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ας περιοριστούμε στους ανθρώπους που έχουμε στενή επαφή, για να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Οι νέες περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο»
Στο “κόκκινο” επίπεδο αυξημένου κινδύνου οι Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας (εκτός από Μεγανήσι), Θεσπρωτίας, Σύρου, Σάμου, Ηρακλείου και Κορίνθου, μαζί τους δήμους Άρτας, Διδυμότειχου, Λοκρών, Αμφιλοχίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κάνοντας αναφορά στην Λάρισα και στον Βόλο κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Παραμένουν κόκκινες η Κεφαλονιά, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, η Θάσος, η Αγιά, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Ζίτσα, το Ναύπλιο, η Τανάγρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σε βαθύ κόκκινο μένει η Αττική και προβληματίζει πολύ ο Πειραιάς. Εκεί θα ενταθούν οι έλεγχοι για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ίδια εικόνα και στον δυτικό τομέα Αθηνών που τα ενεργά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.000.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι: προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού από την Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 σε Κακκαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα ημερησίως.

eleftherostypos.gr