Γεωργιάδης: Εκτακτη επιδότηση 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο και στην ΠΕ Κοζάνης – Για στήριξη σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες τα Χριστούγεννα υπήρχε αυστηρό lockdown

1011

Έκτακτη κρατική στήριξη σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες τα Χριστούγεννα υπήρχε αυστηρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα λειτουργίας ούτε με click away ανακοίνωσε από τηνν Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός εξήγγειλε ότι οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown. Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανα επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

www.imerisia.gr

Στάθης Κωνσταντινίδης στο Kozanimedia: “Η εστίαση θα ενταχθεί σε άλλο, νέο πρόγραμμα ενίσχυσης” – Τι ισχύει για τις εξαγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο

“Η εστίαση θα ενταχθεί σε άλλο, νέο πρόγραμμα ενίσχυσης, το οποίο θα είναι ξεχωριστό από αυτό που ανακοίνωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή για το λιανεμπόριο”, διευκρινίζει, μιλώντας στο Κοzanimedia, ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης.

Ο ίδιος ήταν εντός της ολομέλειας της Βουλής, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης προχώρησε στη σημερινή εξαγελλία (Δείτε εδώ ) και σημειώνει πως, κατά πάσα πιθανότητα, το ποσό των 1.000 ευρώ δε θα δοθεί απευθείας σε κάθε εργαζόμενο στο λιανεμπόριο, αλλά στις επιχειρήσεις, ανά εργαζόμενο.

Δηλαδή, εκτός απροόπτου, μια επιχείρηση λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης που απασχολεί 3 εργαζόμενους θα λάβει 3.000 ευρώ (η αρχική ενίσχυση στην επιχείρηση), συν άλλες 3.000 ευρώ.