
Σιάτιστα | Επτά χρόνια από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Παύλου
Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε στη Σιάτιστα το επταετές μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο, έναν Ιεράρχη που άφησε έντονο αποτύπωμα στην τοπική Εκκλησία και κοινωνία.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος Ιεράρχη.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του αδελφού του μακαριστού, Γιάννη, ο οποίος, με σεβασμό και αγάπη, απέθεσε λουλούδια στον τάφο του κυρού Παύλου, στο επισκοπείο Σιάτιστας, συνεχίζοντας μια πράξη μνήμης που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Αθανάσιος αναφέρθηκε στο ήθος, τη σεμνότητα και την ποιμαντική διακονία του μακαριστού Μητροπολίτη, υπογραμμίζοντας ότι το έργο και η πνευματική του παρακαταθήκη παραμένουν ζωντανά στις καρδιές των ανθρώπων.

Το μνημόσυνο ολοκληρώθηκε με προσευχή υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχη, ενώ πολλοί πιστοί παρέμειναν για λίγη ώρα στον χώρο, αποτίοντας σιωπηλό φόρο τιμής σε έναν ποιμενάρχη που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον τόπο.


















