Στον «αέρα» ο φετινός «Νιάημερος» της Κοζάνης;- Έντονες αντιδράσεις από τα Σέρβια γιατί ξεκινά από το Σάββατο-Αποφάσισαν να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα μέχρι και την Παρασκευή!

2078

Τις έντονες αντιδράσεις του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, αλλά και δημοτών της εκεί περιοχής, έρχεται να προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Κοζάνης να εντάξει και επίσημα το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις ημέρες διοργάνωσης του «Νιάημερου» της πόλης.

Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια σημείο τριβής ανάμεσα στους δυο Δήμους, καθώς στην Κοζάνη κάθε χρόνο και περισσότεροι εκθέτες, αλλά και επισκέπτες, πηγαίνουν στη μεγάλη εμποροπανήγυρη της πόλης από το Σάββατο και, φυσικά, ειδικά την Κυριακή, πριν την κορύφωση του διημέρου Δευτέρας-Τρίτης.

Από την πλευρά των Σερβίων σημειώνουν πως με βάση τα…βασιλικά διατάγματα, η εμποροπανήγυρη της Κοζάνης θα πρέπει να ξεκινά αμέσως μετά τη λήξη της δικής τους, δηλαδή από το πρωί της Δευτέρας και όχι από το Σαββατοκύριακο. Όπως υποστηρίζουν, συνέπεια της απόφασης του Δήμου Κοζάνης για την «επέκταση» του «Νιάημερου» είναι η απώλεια εκατοντάδων επισκεπτών από την εμποροπανήγυρη των Σερβίων.

Μάλιστα, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, εφόσον οι δυο πλευρές δεν καταφέρουν τις επόμενες ώρες και ημέρες να συνεννοηθούν για το θέμα, τότε θα εξουσιοδοτηθεί δικηγόρος ώστε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Κοζάνης μέχρι το πρωί της Παρασκευής!

Εφόσον, λοιπόν, τα ασφαλιστικά μέτρα γίνουν αποδεκτά, τότε η διοργάνωση του φετινού «Νιάημερου» της Κοζάνης από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί, κυριολεκτικά, στον «αέρα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Πάντως μέχρι και αυτή την ώρα (7.30 μ.μ.) δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως επαφή από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού με το Δήμο Κοζάνης για το θέμα.

Kozani Media