Τα Νέα του Βοΐου !!

1969

Νέα καθυστέρηση για τουλάχιστον 2 μήνες θα υπάρξει στην καταβολή του κληροδοτήματος Μανούση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής ο Μιχάλης Καραμπατζιάς.

Όπως ανέφερε παρότι έτρεξε η διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών από τους 60 δικαιούχους   οι υπάλληλοι της υπηρεσίας κληροδοτημάτων στην Αθήνα, με τη δικαιολογία του φόρτου εργασίας πάνε άλλους 2 μήνες πιο πίσω τη διαδικασία για την καταβολή 100.000 ευρώ περίπου.

Ζήτησε να γίνει επιτροπή και από Δευτέρα να μεταβούν στην Αθήνα,  για να λύσουν το πρόβλημα και να επισπεύσουν την προκήρυξη για τις φοιτητικές υποτροφίες .

%%%%%%%%%%%

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου.

Ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι στη δομή Πενταλόφου εργάζονται 26 άτομα και υπάρχουν 34 άτομα που ωφελούνται, ενώ παραιτήθηκαν 9 άτομα. Ο δήμος πήρε 270.000 ευρώ για τη λειτουργία της δομής, ενώ, όπως είπε, πληρώνει και τρεις μεταφραστές με μπλοκάκι λόγω κακού προγραμματισμού στις προσλήψεις.

Για τα αδέσποτα ανέφερε πως θα αναλάβει ο ίδιος το βάρος για τη λύση του προβλήματος, αφού ενημερώνοντας τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης  Μάκη Βορίδη, φάνηκε πως έχουν άγνοια για το μέγεθος του προβλήματος στην περιφέρεια.

Μάλιστα του απήθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Σιάτιστα στις 8 Δεκεμβρίου, για μια σειρά θεμάτων της αρμοδιότητας του.

Κόντρα υπήρξε σε τοποθετήσεις της δημοτικής συμβούλου Χρυσούλας Μαρκούση, για δικαστική απόφαση π[ου δικαιώνει εργαζόμενο στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, αλλά και για θέματα που αφορούν την ταφή χοίρων με πιθανή ασθένεια.

Ο δήμαρχος Βοΐου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της συμβούλου είπε μια έκφραση που χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει συμφωνία σε ένα θέμα λέγοντας«Λύκους να σι φάει … !!!!!»

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες καθαρισμού του μπαζότοπου  του Δήμου Βοΐου.

Ο επίσημος μπαζότοπος, δυστυχώς μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο, από την ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. 

Η υπηρεσία καθαριότητας παρακαλεί τα ογκώδη αντικείμενα να πετιούνται στο βάθος του μπαζότοπου,  για να είναι πιο εύκολη η αποκατάσταση, ενώ επισημαίνει ότι απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών στο συγκεκριμένο χώρο.

Επίσης καλεί τους δημότες στο Τσοτύλι να πετούν τα απορρίμματα εντός κάδων, γιατί παρατηρείται το φαινόμενο να είναι άδειοι οι κάδοι και τα σκουπίδια να είναι από έξω.

Αν χρειαστεί θα επιβληθούν πρόστιμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του siera fm ,την επόμενη εβδομάδα παραλαμβάνονται οι νέοι κάδοι και θα τοποθετηθούν όπου υπάρχουν ελλείψεις.

Τέλος στις 12 Δεκεμβρίου θα γίνει η παραλαβή του καλαθοφόρου οχήματος και του πολυμηχανήματος για το Δήμο Βοΐου.

Αλλάζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στολίσει την πλατεία δημαρχείου Σιάτιστας στο Δήμο Βοΐου.

Το φυτώριο της Μεταμόρφωσης χάρισε στο δήμο 6 φυσικά δέντρα, ένα εκ των οποίων θα στολίσει της Σιάτιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Βασίλης Ώττας.

Έτσι μετά από πολλά χρόνια για πρώτη φορά θα υπάρξει αλλαγή σκηνικού στη φωταγώγηση του δέντρου της Σιάτιστας.

Με πληροφορίες του CNN siatistas

Και siera fm