Την Πέμπτη 15 Φλεβάρη τα νέα συλλαλητήρια ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

1672

Συνέχεια και κλιμάκωση στον αγώνα τους ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια δίνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας με επόμενο σταθμό τα νέα συλλαλητήρια Φοιτητικών Συλλόγων την Πέμπτη 15 Φλεβάρη.

«Ο αγώνας κλιμακώνεται, να μη λείψει κανείς. Το νομοσχέδιο έχει μπει σε διαβούλευση – η πλειοψηφία το έχει απορρίψει κατηγορηματικά. Δεν σταματάμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, τη Δευτέρα δίνουμε ξανά μαζική, μαχητική απάντηση», δηλώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που υλοποιούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματά τους με βάση τις αποφάσεις που πήραν στην πανελλαδική συνάντηση συντονισμού που έκαναν την περασμένη Πέμπτη, μετά το τεράστιο πανελλαδικό τους συλλαλητήριο που συντάραξε το κέντρο της Αθήνας για ώρες.

Οι φοιτητές απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση για όλους και όλες. Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16! Ένα πτυχίο ανά αντικείμενο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ και την «Μπολόνια». Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες. Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους. Κατάργηση της ΕΒΕ.

Παράλληλα οι φοιτητές καταγγέλλουν τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας γύρω από τις εξετάσεις τους και ζητούν «να μην εργαλειοποιείται η εξεταστική μας για να υπονομευθούν οι αγώνες μας», ξεκαθαρίζοντας πως η καταστολή δεν θα περάσει!

Δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης θα δώσουν και οι μαθητές. «Συναγερμός σε όλα τα σχολεία! Καταλήψεις παντού! Πέμπτη 15 Φλεβάρη, 12.00, Προπύλαια», είναι το νέο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας για την ερχόμενη βδομάδα μετά και την επίσημη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Οι μαθητές καταγγέλλουν «τους εκβιασμούς, τις απειλές και την τρομοκρατία που δεχόμαστε όσο καιρό αγωνιζόμαστε για απουσίες, αποβολές και χαμένες εκδρομές.

Παίρνουμε δύναμη από τους χιλιάδες φοιτητές που είναι στον δρόμο, από τους αγρότες που έχουν στήσει σε όλη τη χώρα μπλόκα με τρακτέρ, από όσους αγωνιστές καθηγητές μας διώκονται από την κυβέρνηση αλλά δεν το βάζουν κάτω.

Απαιτούμε από τους καθηγητές μας να σταθούν στο πλευρό μας και όχι απέναντί μας. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να μην κατατεθεί και ψηφιστεί το νομοσχέδιο της αδικίας!»

Στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι των Πανεπιστημίων αλλά και η πανεπιστημιακή κοινότητα που τάσσεται με συντριπτική πλειοψηφία κατά του νομοσχεδίου.

ΠΗΓΗ:902.gr