Τιμολόγια ρεύματος: Η τιμή σε κάθε εταιρεία τον Φεβρουάριο

405

Ποιες είναι οι χρεώσεις των προμηθευτών για τα “πράσινα” τιμολόγια ρεύματος του Φεβρουαρίου ανά εταιρεία. Αναλυτική λίστα μετά την έκπτωση.

Έντονα καθοδικά κινήθηκαν οι τιμές Φεβρουαρίου στα πράσινα τιμολόγια όλων των προμηθευτών ρεύματος, με αρκετά μάλιστα ειδικά προϊόντα να σημειώνουν σημαντική αποκλιμάκωση, η οποία άγγιξε μέχρι και το -16%.

Η μέση τιμή για τον Φεβρουάριο διαμορφώνεται στα 13,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ελαττωμένη κατά -10% σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν είχε διαμορφωθεί στα 14,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η μικρότερη τιμή ξεκινά από τα 11,8 λεπτά ανά kWh, όταν η χαμηλότερη χρέωση σε πράσινο τιμολόγιο τον προηγούμενο μήνα ήταν 13,635 λεπτά ανά kWh.

Επίσης, οι υψηλότερες χρεώσεις διαμορφώνονται στα 14,5-14,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, κι αυτές σημαντικά αποκλιμακωμένες από τα ακριβότερα πράσινα τιμολόγια του Ιανουαρίου, τα οποία ήταν στα 17,1 λεπτά ανά kWh.

Η πτωτική τάση προήλθε από τη μείωση κατά -9% των χονδρεμπορικών τιμών Ιανουαρίου, έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα. Την ίδια στιγμή, στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι εταιρείες δεν τροποποίησαν τις εκπτώσεις που είχαν προσφέρει τον Ιανουάριο.

Τις αναλυτικές τιμές όλων των προμηθευτών μπορείτε να τις δείτε στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ.

Ειδικότερα:

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι το ειδικό (πράσινο) τιμολόγιο Γ1/Ν1 πέφτει στα 12,8 λεπτά/KWh για το Φεβρουάριο από 13,6 τον προηγούμενο μήνα, καθώς, λόγω της τελικής τιμής της χονδρεμπορικής ρεύματος τον Ιανουάριο, δεν ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός διακύμανσης. Ως εκ τούτου, η βασική τιμή των 16 λεπτών με την έκπτωση 20% οδηγεί στα 12,8 λεπτά. Η τιμή αυτή είναι μειωμένη κατά 6% (για την ακρίβεια κατά 5,9%) σε σχέση με εκείνη του Ιανουαρίου. Η χρέωση για πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 13,76 λεπτά, ενώ για τη νύχτα είναι στα 10,32 λεπτά.

Η Protergia ανακοίνωσε πράσινο τιμολόγιο στα 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα μετά την έκπτωση συνέπειας.

Η ΗΡΩΝ ανακοίνωσε το Basic Home πράσινο τιμολόγιο στα 13,924 λεπτά ανά κιλοβατώρα μετά την έκπτωση συνέπειας

Η Elpedison ανακοίνωσε πράσινο τιμολόγιο σύμφωνα με το οποίο η χρέωση είναι 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 14,64 λεπτά για τις παραπάνω κιλοβατώρες.

Η NRG ανακοίνωσε 12,453 λεπτά ανά κιλοβατώρα μετά την έκπτωση συνέπειας.

Η ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ανακοίνωσε το ειδικό τιμολόγιο στα 12,688 λεπτά ανά κιλοβατώρα μετά την έκπτωση συνέπειας.

η ΖeniΘ ανακοίνωσε τιμή 14,468 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς την προϋπόθεση έκπτωσης συνέπειας.

Η VOLTON ανακοίνωσε τιμή 12,476 λεπτά ανά κιλοβατώρα μετά την έκπτωση συνέπειας

Στο ειδικό προϊόν της Volterra, η τελική τιμή είναι 13,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, από 14,3945 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Ιανουάριο, με την εταιρεία να διατηρεί σταθερή την έκπτωσή της (1 λεπτό ανά kWh).

Η Elin ανακοίνωσε πράσινο τιμολόγιο στα 11,798 λεπτά ανά κιλοβατώρα.