Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΙ ΝΕΑ … ΕΧΟΥΜΕ ??

ΤΙ ΝΕΑ … ΕΧΟΥΜΕ ??

2217

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή το περιστατικό στους Βουλιαράτες και το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου 2018, Αποφάσισε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:Ψήφισμα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας σεβόμενο απόλυτα τις συνταγματικές επιταγές της δημοκρατίας, στηρίζει και σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες που προστατεύουν τις μειονότητες.

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε στάση, ενέργεια ή παράλειψη που οδηγεί στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον Βορειοηπειρώτη ομογενή μας Κωνσταντίνο Κατσίφα και καταδικάζουμε απερίφραστα τις πράξεις που οδήγησαν στο θάνατό του, με την πεποίθηση ότι τέτοια γεγονότα δεν συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτνίασης και συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Φώτιος Κεχαγιάς

Εκδήλωση για την παρουσίαση του ονόματος του συνδυασμού του Γιώργου Κασαπίδη

Σας προσκαλώ στην εκδήλωση παρουσίασης της ονομασίας του συνδυασμού και της διακήρυξης αρχών την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Στέγης του Ποντιακού Πολιτισμού της Εύξεινου Λέσχης Κοζάνης, στην οδό Φιλίππου Β΄ 30 στην Κοζάνη.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Κασαπίδης

Σύλλογος λογιστών Βοΐου: Πρόεδρος και πάλι η Τσιώρα Ανδρομάχη

Σύλλογος λογιστών Βοΐου: Πρόεδρος και πάλι η Τσιώρα Ανδρομάχη

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για το νέο Δ.Σ. του συλλόγου λογιστών Βοΐου.

Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Λαογραφικός και Μικρασιατών Σύλλογος Νεάπολης: Ημερίδα «Πρόληψη…. ο καλύτερος σύμμαχος σας» το Σάββατο 3 Νοεμβρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Πρόληψη… ο καλύτερος σύμμαχος σας». Διοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα του Καρκίνου Μαστού και θα πραγματοποιηθεί ‪στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νεάπολης. Ομιλητές: Γιώργος Συμπιλίδης, ειδικός χειρουργός μαστού & συνεργάτες Διάρκεια: 1 ώρα. Στόχος της εκδήλωσης η ευαισθητοποίηση όλων για τον καρκίνο του μαστού και η ενημέρωση για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Μετά το πέρας της ομιλίας θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν. Συνδιοργάνωση : -Δήμος Βοΐου -Δημοτική Ενότητα Νεάπολης Τηλέφωνα επικοινωνίας : Παρίντα Ρουμελιώτη Αναστασία : 697 5522519 , Λαβαντσιώτη Φωτεινή : 695 3065103

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

Στροφή από τη δημοσιογραφία της άποψης (της Τάνιας Ώττα)

Στην ερώτηση «τι είναι δημοσιογραφία» μπορούν να δοθούν πολλές απαντήσεις. Η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα, ένα σύνολο τεχνικών δεξιοτήτων που μαθαίνει και ασκεί κάποιος, υπακούοντας σε κανόνες, ένα ευγενές επάγγελμα στο οποίο ο δημοσιογράφος έχει την ευθύνη να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες και να κινείται με βάση τις δικές του ηθικές αξίες. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών και η διάδοση τους μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο την κατά το δυνατόν ορθή πληροφόρηση των πολιτών.

Η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα, όπως όλα τα άλλα, και αυτοί που το ασκούν πρέπει πρώτα από όλα να είναι επαγγελματίες που υπακούουν σε κανόνες και έχουν υποχρεώσεις. Υποχρέωση να σεβαστούν το ρόλο τους και το σκοπό του επαγγέλματός τους και υποχρέωση να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο που υπηρετούν και στο οποίο απευθύνονται.

Σε μία εποχή που κατακλυζόμαστε από πληροφορίες, ο δημοσιογράφος καλείται να «ξεδιαλέξει» τις ειδήσεις και να τις μεταφέρει στο κοινό με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσει την αξιοπιστία, την εγκυρότητα και την αμεσότητα. Γι’ αυτό το λόγο, ο δημοσιογράφος χρειάζεται να είναι ένα άτομο με ανοικτές ευαισθησίες και καλλιεργημένες ικανότητες οργάνωσης των πληροφοριών ώστε να προσεγγίσει σωστά το κοινό του ανάλογα με το περιεχόμενο της είδησης.

Το ανταγωνιστικό τοπίο που δημιούργησαν τα ψηφιακά μέσα και η πληθώρα των δωρεάν ειδήσεων μέσω του διαδικτύου, αποτέλεσμα της παγκόσμιας μετάβασης στην κοινωνία της πληροφορίας, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το χώρο των media και οδήγησε τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης σε μία σειρά ενεργειών επιβίωσης που αλλοίωσε την ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντός τους, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να χάνουν η αξιοπιστία τους.

Πολλοί δημοσιογράφοι, εκμεταλλευόμενοι την εξουσία τους επαγγέλματός τους και τη δύναμη της δημοσιότητας, ξεφεύγουν πολύ συχνά από το ρόλο τους, επιδιώκοντας την καθοδήγηση της κοινής γνώμης, τον εντυπωσιασμό, την αύξηση των αριθμών της τηλεθέασης, παραπληροφορούν και διαστρεβλώνουν την είδηση.

Παραβλέποντας το σκοπό της ενημέρωσης, προσπαθούν να παρουσιάσουν ως είδηση την δική τους άποψη , εξυπηρετώντας πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, ακόμη και προσωπικά, καθώς τίθεται θέμα επιβίωσής τους στην αρένα του δημοσιογραφικού τοπίου .

Η δημοσιογραφία ενημερώνει, προβληματίζει την κοινή γνώμη, αφυπνίζει το κοινωνικό σύνολο, θέτει ερωτήματα στο κοινό.

Η προσωπική άποψη του δημοσιογράφου δεν έχει θέση σε ένα ρεπορτάζ που σκοπό έχει να παρέχει αντικειμενική ενημέρωση.

Η ανάγκη, όμως, να αυξηθεί ο αριθμός των πωλήσεων και τα νούμερα της τηλεθέασης, επηρέασε την ποιότητα της δημοσιογραφίας και την αξιοπιστία των μέσων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να αμφισβητούν τα μέσα, να τα κατηγορούν για προπαγάνδα και να προτιμούν να ενημερώνονται μόνοι τους από το διαδίκτυο, όπου οι πληροφορίες – ειδήσεις υπάρχουν δωρεάν και σε μεγάλες ποσότητες.

Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες κατέχουν το χαμηλότερο ποσοστό εμπιστοσύνης στα ΜΜΕ. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα.

Η δημοσιογραφία της άποψης δείχνει να μην ενδιαφέρει πλέον το κοινό, το οποίο έχει κουραστεί να παρακολουθεί τα καθημερινά πάνελ σχολιασμού στα δελτία των ειδήσεων, γι’ αυτό και επιλέγει διαφορετικό τρόπο ενημέρωσης.

Με τη δημοσιογραφία των πολιτών να κερδίζει συνεχώς έδαφος στο νέο πεδίο της δωρεάν και εύκολης ηλεκτρονικής ενημέρωσης , οι ασκούντες το επάγγελμα του δημοσιογράφου καλούνται να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους, να εκμεταλλευτούν το μειονέκτημα της ανώνυμης και χαώδους πληροφόρησης του διαδικτύου και να αποδείξουν την ικανότητά τους για σωστή και έγκυρη ενημέρωση, χωρίς υποκειμενικά στοιχεία και απόψεις

Το Τομεακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ χαιρετίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Το Τομεακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ χαιρετίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Τις προηγούμενες μέρες, δεκάδες μαθητές από Κοζάνη μέχρι την Πτολεμαΐδα και τα Σέρβια κινητοποιήθηκαν (καταλήψεις – πορείες – παραστάσεις διαμαρτυρίας), με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που έχουν στα σχολεία τους, από κτηριακές εγκαταστάσεις και απαρχαιομένες υλικοτεχνικές υποδομές μέχρι το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο μας.

Στις 29 Οκτώβρη, απαντώντας στο κάλεσμα των χιλιάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα, κατέβηκαν στο δρόμο δεκάδες μαθητές και των ΕΠΑΛ στην Κοζάνη, βροντοφωνάζοντας πως «παράνομο δεν είναι να ξεσηκωθείς, μονόδρομος να ζήσεις και να αγωνιστείς».

Κόντρα σε όλες τις προσπάθειες για να μην συναντηθούν στους δρόμους οι φωνές αγανάκτησης των μαθητών, δόθηκε η αρχή για τους αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση και την παιδεία.

Από τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί την νομιμότητα των αγώνων των μαθητών για ένα καλύτερο σχολείο, μέχρι την προσπάθεια όλων των διευθύνσεων των σχολείων να βάλουν εμπόδια, παρουσιάζοντας την ψεύτικη εικόνα της «κανονικότητα» και της «έλλειψης προβλημάτων» μέσα στα σχολεία.

Οι μαθητές, όμως δεν μάσησαν, γιατί ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει «κανονικότητα» στα σχολεία σήμερα. Γιατί καθημερινά βιώνουν τα χιλιάδες προβλήματα και ελλείψεις στα σχολεία τους.

Από τα εντελώς ακατάλληλα κτήρια, από τις τεράστιες ελλείψεις σε εργαστήρια των ΕΠΑΛ (που οδηγούν και στον κίνδυνο για την ίδια τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών), μέχρι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο για το οποίο τρίβουν τα χέρια τους οι φροντιστηριάρχες που θα κάνουν χρυσές δουλειές πλέον.

Το Τομεακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του σε αυτόν τον αγώνα και στέκεται δίπλα σε όλους τους μαθητές που πραγματικά νοιώθουν αγανάκτηση για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά αυτοί και οι οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη και θέλουν ένα σχολείο που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση και όχι σκόρπιες γνώσεις με το σταγονόμετρο.

Ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δε θα μας κοιτάει στην τσέπη, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

Τώρα χρειάζεται συντονισμός όλων των μαθητών ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας και των οικογενειών μας! Χρειάζεται να ενώσουν τις φωνές τους και να φωνάξουν πως «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά»!

Σήμερα είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη για συλλογική συζήτηση μέσα στα σχολεία μας, για κοινό αγώνα. Τώρα χρειάζεται, με μπροστάρηδες τα 5μελή και τα 15μελή των σχολείων, να γίνει προσπάθεια συντονισμού.

Σάββας Σαλτσίδης πρώην ταμίας της ΕΠΣ Κοζάνης: «Ακόμη και να μην με δικαιώσουν τα δικαστήρια, υπάρχει έτοιμη ομάδα, έτοιμο πλάνο που θα βγάλει την ΕΠΣ από το τέλμα και την οικογενειοκρατία»

Σάββας Σαλτσίδης πρώην ταμίας της ΕΠΣ Κοζάνης: «Ακόμη και να μην με δικαιώσουν τα δικαστήρια, υπάρχει έτοιμη ομάδα, έτοιμο πλάνο που θα βγάλει την ΕΠΣ από το τέλμα και την οικογενειοκρατία»

 Δείτε αναλυτικά τι είπε για τις δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν και τι για τους διαιτητές

Ο Σάββας Σαλτσίδης πρώην ταμίας της ΕΠΣ Κοζάνης ήταν καλεσμένος της εκπομπής  «Σπορ Ραντεβού» του Top Channel, με τον Θ. Τέγο. Ο κ. Σαλτσίδης αφού επανέλαβε τις γνώστες του θέσεις πως: «Στην ΕΠΣ Κοζάνης δεν υπάρχει όραμα και όλα είναι στον αυτόματο πιλότο», εξέφρασε την επιθυμία να «κατέβει» στις επόμενες εκλογές του Δ.Σ. της ΕΠΣ.

«Ακόμη και να μην με δικαιώσουν τα  δικαστήρια, υπάρχει έτοιμη ομάδα, έτοιμο πλάνο που θα βγάλει την ΕΠΣ από το τέλμα και την οικογενειοκρατία. Προκαλώ όποιον θέλει από την ΕΠΣ να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να αναπτύξει ο καθένας τα επιχειρήματα του».

Δείτε αναλυτικά τι είπε για τις δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν και τι για τους διαιτητές. Μιλώντας για τους παρατηρητές της ΕΠΣ είπε: «Καλό είναι οι παρατηρητές μας, να μην πηγαίνουν στα παιχνίδια, με βερμούδες και με φόρμες…».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης μετά το Δημοτικό Συμβούλιο για το το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή : Συμφωνήσαμε να αγωνιστούμε από κοινού, για ένα νέο ισχυρό και βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Ο Δήμαρχος Κοζάνης μετά το Δημοτικό Συμβούλιο για το το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή : Συμφωνήσαμε να αγωνιστούμε από κοινού, για ένα νέο ισχυρό και βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική συζήτηση, τόσο ως προς το ύφος, όσο και ως προς το περιεχόμενο για τις εξελίξεις σχετικά με το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην συζήτηση, μοιραστήκαμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας σχετικά με τον μέλλον των ιδρυμάτων μας, αλλά συμφωνήσαμε να αγωνιστούμε από κοινού, για ένα νέο ισχυρό και βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, που θα προκύψει μετά την συγχώνευση των δυο ιδρυμάτων και θα είναι σημαντικός εκπαιδευτικός πυλώνας της πατρίδας μας αλλά και σημαντικό εργαλείο στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας στο μεταβατικό στάδιο που διέρχεται.

Καλούμε το υπουργείο να λάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει και πρέπει στην περιοχή μας που τόσα έχει προσφέρει ιστορικά στην πατρίδα μας.

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

Καλά τα νέα για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς τα σχολεία τους θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου λόγω της διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).

Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) της χώρας, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων.

Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Γνωμοδότηση ΝΣΚ 32/2011).