Το Διχείμαρρο των 15 κατοίκων νοσεί – Ένα μικρό χωριουδάκι του Βοΐου κοντά στη Δαμασκηνιά

1433

Το Διχείμαρρο είναι ένα μικρό χωριουδάκι 6χλμ μακριά από τη Δαμασκηνιά με μόλις 15 κατοίκους. Ήδη ένας 87χρονος έχει μεταφερθεί στο Μαμάτσειο και νοσούν ακόμα άλλα δύο άτομα της οικογένειάς του, η γυναίκα και ο γιος του. Η Ζώνη, η Κλεισώρεια και το Διχείμαρρο είναι κοντινά χωριουδάκια και σε μικρή απόσταση από τη Δαμασκηνιά που μετρά και το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και διανύει την τρίτη βδομάδα της καραντίνας.
Ο γιος του 87χρονου που νοσηλεύεται είχε πάει στο μνημόσυνο στη Δαμασκηνιά στο καφενείο του άτυχου 64χρονου που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τη νόσο. Ένας ακόμα 64χρονος με καταγωγή από το Διχείμμαρο, κάτοικος Θεσσαλονίκης επίσης βρίσκεται διασωληνωνένος στο Ιπποκράτειο εδώ και μέρες .Ο ίδιος είχε επίσης παραστεί στο μνημόσυνο στη Δαμασκηνιά και παρότι έχει υποβληθεί δύο φορές σε τεστ αυτά είναι αρνητικά.

Η διασπορά του ιού στο Διχείμαρρο, τη Σιάτιστα, τη Γαλατινή είναι γεγονός για αυτό και ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλο το Βόιο. Οι λιγοστοί κάτοικοι του Διχείμαρρου είναι σε επικοινωνία με το κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, το οποίο τους ενισχύει και τους δίνει οδηγίες.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Το Ράδιο Σιάτιστα 95.7 στο Διχείμαρρο Βοϊου

Video – ΠΕΣΝΙΚΑ’Σ Θ

Radiosiatista.gr